Friday, December 18, 2015

TUTOR PERIBADI 2016

Menawarkan perkhidmatan tutor peribadi kepada pelajar SEKOLAH MENENGAH untuk subjek:

1.   Sains
2.   Kimia
3.   Matematik
4.   Matematik tambahan

*tambahan subjek boleh dirunding*

(Perkhidmatan kelas setiap sabtu hingga rabu)



*****


Pilihan:

1.   Datang sendiri ke rumah tutor di Desa Cempaka, Bandar Baru Nilai (RM 20/jam)

2.   Tutor datang ke rumah pelajar (RM 60/jam)

3.   Kelas berkumpulan, lokasi pilihan pelajar (RM 100/jam – maximum 5 orang)



Sebarang pertanyaan boleh email ke iqzoner@gmail.com


Insyaallah, Terima kasih!

Wednesday, May 20, 2015

DARI SEMENANJUNG KE TANAH KUNDASANG

Alhamdulillah

Buat kali kedua trip kami bersahabat buat lawatan sambil mengeratkan silaturrahim.. Tahun lepas kami bertiga ke Langkawi (Hanis, Shira dan FS). Tahun ni dengan pertambahan 2 ahli baru ( Wani dan Najua) memeriahkan trip ke Sabah kami berlima.



Perkenalan yang hanya bermula di media sosial dan kami masih tetap berhubung walaupun berjauhan namun tetap dekat dihati. Walau sibuk dengan urusan masing2, masih tetap menjaga ukhuwah yang terbina hadiah dari yang Maha Esa :)

Perjanjian termeterai untuk trip tahun ni. Sepatutnya kami ke Penang, namun apa kan daya hati lebih membuak2 untuk ke Sabah. 

Kami selamat sampai di Sabah pagi tadi jam 1035 dan meneruskan perjalanan dari Kota Kinabalu ke Kundasang. Perjalanan selama 2 jam dengan cuaca yang dingin mendamaikan, sangat selesa di Kundasang ni. 

Kami menetap di J.Residence (lokasi agak cerun kebawah) selama 1 malam sebelum berpindah ke Kota Kinabalu besok :)

Suasana kat Kundasang sangat dingin sepanjang masa. Bilik tak ada aircond, udara dingin semulajadi sentiasa menyelubungi tanah Kundasang ni. Best gilerrrr. Air sejuk sejuk sejukkkkk

Trip besok kami nak melawat area Ranau, we shall see nanti apa yang best kat Ranau dengar kata ada jambatan gantung lagi best dari FRIM. Yeke?




Tuesday, April 28, 2015

Kerana wanita

28 Mac 2015

FS terlibat secara langsung untuk projek mega Rahsia Aura Perniagaan (special edition). Dengan izin Allah, FS berkenalan dengan ramai kawan baru dari online sehingga kami bertentang mata. Alhamdulillah

Di RAPSE, FS bersama sebilangan crew melayan permintaan peserta untuk didiagnos berkenaan #warnadiri #logdiri #kerjaya.

Sesi diagnos sangat memerlukan konsentrasi yang mantap dan tenaga yang cukup. FS secara peribadi masih lagi berasa sedih tak dapat tunaikan permintaan semua peserta #RapSeKL tempoh hari.

Beberapa hari kebelakangan ni, FS teringat akan seorang sahabat. Beliau merayu minta didiagnos namun terpaksa FS tolak rayuan beliau kerana energy agak merudum malam tu. Dari riak wajah beliau nampak aura kesedihan dan merajuk dengan kita. FS tidak kenal beliau secara dekat. Cuma sempat FS bertanya datang dari mana. Port Dickson katanya. Bertambah lah sedih dan bersalah...datang dari jauh, tak dapat diagnos :(

Puas mencari sahabat itu di fb, barangkali mungkin kami friend di fb. Kata hati yakin beliau friend dengan FS, FS pun pm beliau semalam. FS mencari untuk tunaikan hajat diagnos beliau. Entah mengapa asyik tercari-cari sahabat tu.

24 April 2015

Dalam perjalanan pulang ke rumah petang tadi, whatsapp berdering...

"Farah, ingat akak tak? Yang tak sempat masa aura million tu"

Hati terdetik siapa lah yang whatsapp ni. Jujur, FS tak kenal kerana gambar WA pun tak menunjukkan gambar beliau dan tak save contact num beliau.

"Macamana akak nak jumpa farah?"

"Akak dah jual bisnes akak tu"

Bertambah FS terkejut, apa kaitan FS dengan bisnes beliau. Cool...pasti ada cerita yang nak disampaikan.

"Akak kat NCI, baru lepas operation".

Tiba-tiba talian terputus...FS wondering beliau di wad mana. Tak tahu nama penuhnya. Serta-merta FS terus terbayang wajah sahabat yang dicari tu. Barangkali betul...

Malam, gagah kan diri ke NCI lepas maghrib. Hanya berbekalkan lokasi tempat tinggal beliau dan nombor telefon, FS minta bantuan kaunter pendaftaran.

Alhamdulillah, selepas 30minit mencari akhirnya berjaya jumpa wad beliau. Luluh hati...betul la wanita ini yang minta FS diagnos beliau sejurus habis event RAPSEKL tempoh hari. 

Air mata tiba-tiba berguguran jatuh...apa yang menggerakkan hati beliau untuk whatsapp FS? Kenapa dalam masa yang sama FS terus terbayang wajah beliau dan terasa nak mencari sangat-sangat.

Kisahnya, Allah yang aturkan untuk kami bertemu,. MasyaAllah. Terima kasih Allah...sekurang-kurangnya FS dapat gembirakan hati beliau untuk berjumpa dengan diri ini.

FS pun menceritakan pada beliau betapa bersungguh-sungguh FS mencari beliau di FB sebab nak tunaikan janji untuk diagnos beliau.

Rupanya, orang yang FS pm di FB tu bukan beliau...aduhai. rasa kelakar pun ada =)


Semoga kakak cepat sembuh ya. Nak jumpa lagi kan 

Tuesday, March 31, 2015

Rahsia Aura Perniagaan (Special Edition)

Alhamdulillah

Sabtu (28.3.2015) telah berlangsung seminar Rahsia Aura Perniagaan (Special Edition) di Dewan Institute International Academy Islamic Study (IAIS) bersebelahan Mahsa Universiti.

Turut hadir seramai 250 peserta pada sesi pagi, dan kehadiran tetamu istimewa telah memeriahkan lagi seminar dan terapi RAP(SE) kali ini.

FS sebagai project manager RAP(SE) kalini rasa bangga dan terharu dengan kerjasama dari semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung membantu menguruskan seminar terakhir RAP(SE) ini.

Terima kasih...

FS minta maaf sekiranya ada kekurangan sepanjang sesi seminar dan terapi dijalankan. Sesi diagnos untuk peserta RAP(SE) kali ini tidak dapat kami penuhi permintaan kalian kerana kekangan waktu.

Kita dating lain masa ya.

Sayang uols much more extra. muah


Coach Nooraizan Zie bersama para peserta RAP(SE)

Sebahagian bidadari yang membantu memastikan seminar dan terapi RAP(SE) berjalan lancar

Pada sesi malam, berlangsungnya Majlis Pelancaran Produk Stellar Aura menggabungkan pati gaharu dan pati bunga-bungaan khas untuk wanita dan pelajar. Harum semerbak memikat hati...mai secalit =)

Pelancaran Stellar Aura oleh Puan Nora Hj Osman, Puan Suri Daman, Heliza Helmi dan Coach Nooraizan Zie

Stellar Aura for women

The Bidadari memperagakan Stellar Aura for women dan Stellar Aura for students

Coach Nooraizan Zie bersama jemputan VVIP dan emcee, Sumaziana Ali

Awat comel sangat bidadari-bidadari ni

Bersama Jutawan Gaharu, Abang Ipin dan Kak Rosnah.

Phewit! Ikon Stellar Aura

Bersama Puan Nora Hj Osman, terima kasih atas sokongan dari team puan =)

The Bidadari

SMILE!!

Terima kasih atas sokongan anda semua memeriahkan program Seminar dan Terapi Rahsia Aura dan Perniagaan (Special Edition)

Jutawan Suri Rumah

Terpanggil untuk hadir ke Seminar Rempah Ratus Jutawan Suri Rumah 2015 oleh Puan Eida Hassan.

FS teringin nak jumpa Kak Eida, nak sembang dengan beliau jatuh bangun dalam bidang usahawan. Sangat memberi inspirasi. Tahniah kanda

Alhamdulillah, macam tak percaya bila dapat panggilan dari seseorang untuk hadir bersama beliau sebagai VIP. Ouch! Dapat duduk bahagian seat depan sekali beri perhatian 100% pada semua speaker jemputan. 

Terima kasih Allah peluang yang sangat best, berjumpa dan berkenalan dengan insan-insan hebat. 

Jadi jutawan itu bukan satu pilihan namun ianya satu kemestian dalam hidup. Jom jadi jutawan =)

Bersama Kak Eida Hassan

Bersama Wawa Idris (Professional Image Consultant)

Bersama Azura Abas (Founder Camelyya, Beauty Product)

Tahniah kanda, kejayaan anda inspirasi kami


The Therapist Club

Alhamdulillah, 

Kami diberi peluang untuk belajar sendiri dengan Prof Norhisyam Wahab di Fakulti CVT bersama 30 peserta lain.

Tak tergambar perasaan gembira dan teruja bila dapat belajar ilmu diagnosis dengan founder sendiri. Yang lebih menarik lagi bila prof sendiri luahkan perasaan gembira menerima kami sebagai pelajar beliau. Gema kuat katanya. MasyaAllah...terkesima. Terima kasih Allah atas rezeki ini.

FS dah boleh diagnos kalian, inshaAllah boleh bantu kalian yang ingin mengenal diri melalui rahsia warna diri dan metafizik. 

Ditauliahkan oleh Prof Norhisyam Wahab sendiri pengalaman yang indah dalam hidup. Rasa nak lompat =)

FS sendiri 80% dalam diri ialah warna hijau (Minda). Kene selalu jaga perut orang hijau ni. Tidak disangka, beberapa sahabat disekeliling FS juga ada warna luaran dan dalaman yang sama dengan FS. Menarik! 




Wednesday, January 14, 2015

In the making of Duniaku Malaysiaku versi Lia Muhammad

Alhamdulillah

Rasa bersyukur team kami dari Minds Magnet Consultancy (MMC) dijemput untuk ke TV Alhijrah pada hari jumaat lalu.

Rakaman slot Duniaku Malaysiaku versi sahabat hebat kami Lia Muhammad. Nantikan segmen khas versi team MMC di kaca tv anda akhir januari atau awal februari bakal disiarkan. InshaAllah



FS sangat kagum dengan mereka. Siapakah?
Mereka yang FS maksudkan ialah Coach Hairul, Coach Emy, Mariani dan Lia.

MasyaAllah

Bukan calang-calang orang yang FS berdamping. Coach Hairul dan Coach Emy ialah guru yang bertanggungjawab memastikan FS berjaya dalam dunia percakapan. Alhamdulillah...terima kasih coach sudi beri tunjuk ajar dan ilmu pada FS.



Kami sama-sama bertaruh masa depan sebagai motivator dan alhamdulillah telah membuahkan hasil yang sungguh luar biasa.

Hadiah dari Allah dipertemukan dengan motivator hebat genY. Alhamdulillah

Monday, January 5, 2015

Hidroterapi Ais (Million Aura)

Alhamdulillah,

FS ke MACT semalam untuk meeting program Rahsia Aura Perniagaan (RAP) bersama wanita-wanita hebat. MasyaAllah

InshaAllah pada tarikh 24 Januari 2015 kami akan adakan program RAP di Kuala Lumpur. Ada yang akan turut serta?

FS akan update info terbaru berkenaan kelas RAP di entry akan datang. Team FS dibawah naungan Puah Rabiah (Bie) ketua projek dan Puan Farah Tajuddin (FT) akan bertugas bersama FS sebagai crew dibelakang tabir sepanjang program dijalankan. InshaAllah...

Jumpa di sana nanti ok.

FS tak mahu celoteh panjang berkenaan RAP sebab akan ada entry khas untuk RAP ya. Tunggu :)

FS ke MACT berjumpa dengan Bie, Nad, FF, Azilah, dan peserta-peserta preview RAP. Alhamdulillah...dapat rezeki mandi ais di sana.

Dah pernah mandi ais?

Jika sudah...bagus. Pasti anda sudah rasakan kesegaran dan ketenangan yang luar biasa. Betul?

Jika belum. Anda patut cuba...di Million Aura hanya berharga RM 160 (dewasa) dan sedang promosi sehingga akhir Januari 2015  (RM 139)


Berseri wajah-wajah sahabat syurga FS ni. Kami bergambar bersama therapyst Million Aura...aura kuat akan melekat bila selalu bersama insan-insan hebat. InshaAllah...



Best kan?
Jom ke Million Aura untuk sesi mandi ais dan seminar yang memikat Minda Separa Sedar :)

Saturday, January 3, 2015

Managing Business Accordingly (MBA)

Sehingga hari ini, kita dapat lihat ramai usahawan mengambil tempat di pentas perniagaan dan ramai yang ingin menceburkan diri dengan produk berasaskan kesihatan, perkhidmatan, makanan, pakaian, aksesori wanita, gadjet dan banyak lagi.

Idea yang luar biasa hebat apabila berani membuat keputusan untuk melibatkan diri dalam bidang perniagaan. Namun, kebanyakan dari kita tidak tahu bagaimana untuk memulakan sesuatu bisnes dan saya pasti ramai juga yang ingin tahu apakah strategi yang digunakan oleh ahli perniagaan sehingga mereka berjaya melepasi fasa kritikal di alam perniagaan.



Bagaimana sekiranya ada yang ingin membantu anda dengan berkongsi rahsia dan strategi hebat walaupun berlainan latar belakang bisnes?

Antara kelas bisnes yang sangat digalakkan untuk hadir iaitu Managing Business Accordingly (MBA) dengan izin Allah telah membantu ramai usahawan dan bakal usahawan serta ahli perniagaan keluar dari kemelut permasalahan dalam bisnes mereka.




Saya yakin dan percaya, dengan peluang yang ada ini boleh membantu anda mengatasi segala masalah dalam perniagaan, anda dapat rasa keterujaan yang luar biasa apabila bisnes berjalan lancar, anda juga dapat lihat perkembangan bisnes ke peringkat yang lebih maju dan anda dapat dengar sendiri pengalaman menguruskan sales syarikat sehinggakan tidak menang tangan menguruskan permintaan yang terlalu tinggi.





Bersama Tuan Wan Nong Muzafar merupakan pakar strategi pemasaran Kumpulan Karangkraf pada 25 Januari 2015 di MPWS Bangi dalam sesi Managing Business Accordingly (MBA) in 1-day untuk membantu anda meleraikan segala permasalahan berkaitan perniagaan anda.



Terhad hanya kepada 15 orang sahaja.

Early bird promo RM 250 (Sehingga 11 Januari 2015)

**HARGA ASAL RM 300

Untuk pendaftaran, hubungi FS di
# 019-6416239 (FARAH)
# farah.ique23@gmail.com


Sahabat syurga, Sahabat wangi

Hari kedua di tahun baru FS luangkan masa bersama bestie. Dari zaman sekolah menengah hingga sekarang dan alhamdulillah inilah antara sahabat syurga FS yang masih berhubung hingga kini.

Kami ke IOI City Mall, Putrajaya...kebetulan FS nak cari pokok bunga ros di Tesco sana. Ini kali ke-3 FS ke sana dengan tujuan yang sama.

Bunga ros yang dijual sangat cantik dan menepati citarasa FS. Comel sangat...bunga pun original bentuk bunga ros.


Comel betul?

Terima kasih Allah beri rezeki untuk kami berjumpa. Agak menduga kami bila berjauhan...tambahan pula dia dah berkeluarga, masa untuk kami berjumpa pun agak terhad.

Peluang yang sangat berharga dan indah. Terima kasih sayang, sudi lepak dan gosip bersama. Banyak juga yang kami kongsi cerita

 

The Queen and her princess :)

I miss her
I love her
Sahabat syurga FS
Sahabat wangi FS

Transfer energy yang positif dan bagi tips untuk bersihkan aura yang negatif. InshaAllah...muah :)

Friday, January 2, 2015

Meriahnya Tahun Baru

Salam buat kekasih syurga FS

#NewYear 2015, pembukaan yang sangat hebat. Diberi peluang untuk berkumpul dengan family MACT.

Plan asal melawat Amal, anakanda kepada sahabat tersayang FS, Farah Hanan...kami gelar sebagai FH.

Amal terkena jangkitan RotaVirus menyebabkan cirit-birit, muntah-muntah dan hilang selera makan. Sayu hati kami melihatkan keadaan Amal yang 4 hari tak makan.

Coach kami merancang sesuatu yang surprise buat family Amal...alhamdulillah, rancangan berjaya. Kami berkunjung ke rumah Amal di Bukit Indah, Ampang. MasyaAllah...keluarga yang bahagia, InshaAllah.



FS dan FH dipertemukan oleh Allah dalam satu program hebat bersama insan2 luar biasa hebat di Million Aura Consulting & Training (MACT).

Program RAHSIA AURA PERNIAGAAN (RAP) dan TRAIN THE TRAINER: Membongkar Kelemahan Diri, Membina Kelebihan Diri (TTT MKD)

Coach Nooraizan Zie, coach kami yang sudah kami anggap sebagai kakak...sentiasa mengejutkan minda separa sedar (MSS) kami dengan surprise yang luar biasa.

Alhamdulillah...di MACT kami bertemu dan berjodoh dengan insan yang positif. Insan terpilih yang disatukan oleh Allah dengan hati suci.

Betul, saya menambah kenalan dan family baru melalui MACT. Moga Allah sentiasa redhai ikatan persahabatan dan kasih sayang kami. Aamiin.

Dan,

Harini di tahun baru, hari baru, FS yang baru...bersama team MACT bershopping di NSK, Selayang mencari barang sumbangan untuk diberikan kepada mangsa banjir di pantai timur.



Turut hadir KakQin (FS panggil teacher) dan pengasas susu kambing NGM8, Ershadiah (FS panggil Sha). Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar...dan kebetulan kami di sana, Allah gerakkan hati kami dan beberapa orang sahabat syurga yang baru dengan matlamat yang sama berjumpa di tempat yang sama. Allah...hebatnya.

Salah seorang ialah peguam bersama beberapa rakan yang lain, dengan tujuan yang sama untuk mencari barang keperluan...kami berkenalan dan bertukar contact no. serta info berkenaan agihan barangan sumbangan.



MasyaAllah...dipertemukan dengan insan2 hebat. Mudah2an allah redhai persahabatan yang baru terjalin.

"Tidak bergerak sesuatu zarah tanpa izin-Nya"

Betul?



Allah yang gerakkan hati kami untuk BERjumpa di satu kaunter yang sama.

Alhamdulillah...segala urusan harini berjalan lancar. Walaupun FS perlu mengharungi KL tanpa kaca mata (patah terpijak kaki sendiri). Namun Allah selamatkan perjalanan pergi dan pulang kami adik-beradik.

Allahuakbar. Terima kasih Allah

New Year, New Me

Salam kekasih syurga 

Selamat Tahun Baru 2015.

Bagaimana dengan hari baru di tahun baru kalian? Prof alhamdulillah sangat luar biasa.

Macam bagus kan? :)

Dah lama tinggalkan dunia blog. Akhirnya tiba masa di tahun baru dapat ilham untuk comeback dengan prof yang baru.

Apa yang baru tu?

Begini. Dahulunya dikenali dengan gelaran PROF IQUE betul? Kini lebih mesra dengan gelaran FS (lebih simple dan mudah diingati).

Idea nama FS sebenarnya dari team bisnes kami. FS bermaksud FARAH SAMAD. Lebih simple berbanding nama penuh FS...terlalu unik hingga perlu disembunyikan sinar disebalik nama penuh FNAS. Biar dikenali dengan nama FS sahaja. InshaAllah...

Bila dah popular baru letupkan nama FNAS pula. Gittew. Macam bagus lagi. Emmm...teruskan berangan :)

FS nak sambung berangan jap kat atas katil sambil pintal2 rambut...boleh?

Selamat malam