Berakhir tugas seorang guru

Assalamualaikum, sahabat blogger dan pembaca semua

Lama jari ni xberaksi di atas papan kekunci laptop ni...harini nak cuba tunjuk skill la. heheheh

Terbaru, prof dah habis kontrak dengan SKKKLIA sebagai Guru Ganti. *Sedih*

Nak tengok ape prof dapat from the kids??

Tadaaa...
Dari pelajar2 2 Ehsan, tapi yang hujung tu (kaler putih) dari 3 orang pelajar istimewa

Pelajar2 2 Ehsan memang manje sangat dengan Cikgu Farah diorang tu...pengawas cilik ni, namanya Mashitah (comel kan?). Die selalu teman prof kat bilik guru bile waktu rehat...xde sembang ape pun, die duduk diam2 tengok Cikgu Farah die buat kerja. 


Yang ni plak...masa waktu terakhir kat SKKKLIA, prof kene relief kelas 3 Maju. Kebetulan plak ade relief waktu terakhir dan memang kelas tu prof ajar plak tu, subjek sains. Siap mintak autograf dan kata2 terakhir, sweet je diorg ni. Dan yang paling buat prof terharu sampai nak nangis...diorg menangis masa prof cakap "Ok, lepas ni dah xjumpa saya lagi...belajar dan usaha sampai berjaya, saya doakan semua berjaya dan dapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan nanti".


Belum sempat keluar kelas lagi...sesi salam-salaman pun bermula dan mulalah sorang2 menangis. So touched! like seriously...prof xsangka diorg nak hadiah kan titisan air mata diwaktu akhir perjumpaan kami. Prof sayangkan diorg...Aina Nurina, Aiko Iris Carissa, Andik, Ameerul, n ramai lagi.

Ada sorang pengawas perpustakaan, Ameerul...mula2 dah salam, die cool je siap ejek kawan2 die yang nangis. Last2 die patah balik, masuk kelas jumpe Cikgu Farah n die tanya "Cikgu, cikgu...betul ke lepas ni cikgu nak pindah? cikgu dah xajar kitorang lagi?" Bila prof angguk tanda "YA"...muka Ameerul terus berubah jadi kemerahan dan akhirnya menangis. Prof usap2 kepala die...prof cakap "nnt Ameerul belajar, kuatkan usaha ok"...terus die lari balik dengan keadaan menangis2 cenggitu. Ouhh

Mana murid perempuan yang menangis...prof peluk, cium diorg. Wah! kelas gittew...ade murid yang cakap kat kawan2 die "weyyyyyyy...Cikgu Farah cium die wey.best la die". =)

Insyaallah ada rezeki nanti nak jenguk2 diorang kat Majlis Hari Guru...katanya ada persembahan khas untuk Cikgu Farah. We will see =)

Balik dari sekolah...terjumpa sesutu yang unik kat atas meja dalam bilik. Surat tu mengatakan...

Hadiah dari ila, biha dan faiq sebab kak ique dah tak kerja kat sekolah rendah kompleks KLIA




With Love, xoxo