Tamat perkhidmatan di Tuition Centre

Assalamualaikum, sahabat blogger dan pembaca setia =)

Lama sangat xlepak kat blog ni…banyak benda x update.

Prof dah x mengajar di pusat tuisyen di Kota Warisan, disebabkan dapat rezeki lain. Syukur Alhamdulillah. Last keje bulan februari…

Agak berat hati nak tinggalkan tempat prof membina carrier sebagai pendidik…Aunty Iffah antara yang banyak bantu prof. Terima kasih aunty, I love her.

Prof dah bersama Mutiara selama 8 bulan dan terpaksa lepaskan semua…sangat sedih bile nak lepaskan murid2 tahun 6. Dari mula diorg join Mutiara memang prof yang ambil alih kelas… 

Mana yang malas, prof slalu bagi motivasi supaya diorg bersemangat nak belajar…almaklumlah. Sekolah rendah pagi, sekolah agama petang, tuisyen malam pula tu n masing2 pun xlarat…sampai ade tu yang malas buat kerja sebab penat.

Prof faham…masa budak2 la masa nak belajar itu ini. Kita dulu pun pernah lalui waktu kanak2…sure faham apa yang diorg rasa.

Tapi Alhamdulillah, walau penat macamna pun…mereka tetap datang nak timba ilmu. Motivator yang best sekali is Aunty Iffah. Those kids suka sangat dengan Aunty Iffah…aunty sangat pandai tackle hati students. And murid2 di Mutiara love her so much!

Masih terbayang kata2 sorang dari murid tahun 6, Asyiqin…masa nak salam prof sebelum balik, sempat lagi die wish “semoga cikgu dapat jadi saintis”.
Aamiin, ya rabb…

Khalif one of the student pernah  tanya cita2 prof nak jadi apa…then dia pun teka punya teka, sampai terkeluar “saintis” and yup that’s right!!!

Haha…thank you Asyiqin sayang. Teacher love you!

Teacher doakan anak2 murid semua berjaya dapatkan keputusan terbaik UPSR nanti. I will see you guys in no time, inshaallah.

Dan bermulalah profession prof sebagai seorang guru di Sk Kompleks KLIA, sebagai guru ganti. Alhamdulillah…rezeki dari Allah, prof dapat tawaran mengajar sekolah pula. =)


With Love, xoxo