Tuesday, March 19, 2013

Kisah Cikgu Farah

Assalamualaikum!!!!

Cikgu Farah In The School..Ahaa

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan rezeki yang mendatang. Kini prof bertukar profession sebagai cikgu pula. haha...sebelum ni pun cikgu jugak tapi diluar kawasan sekolah kan but it different now, skang prof dapat job as temperory teacher kat SK Kompleks KLIA. Hoorey!

Kontrak sampai bulan 4...harap2 dapat renew contract lama sikit. Bukan apa...seronok plak jd cikgu ajar budak2. Mane yang bising2 tu...upah gula2, terus senyap. haha...

Oh ye, prof mengajar tahun 1 Usaha dan 2 Ehsan untuk subjek Bahasa Melayu dan 1 Ikhlas untuk PJ. Yey!

The kids memang excited giler dapat cikgu baru...die tatau cikgu die ni garang. heyppppp!

First week dalam mengajar 2 Ehsan da ade macam2 ragam memasing nya pun. sabar jelah mengajar diorg...

Ni tengok ni...hasil kerja diorg (3 daripada 37 murid punyer homework)




I bet you! ini mesti kerja sekumpulan murid...kalau x, cemane ayat boleh same? Cikgu Farah baik...hahaha. baik ye??? tunggu la semua orang. Cikgu Farah ni garang. =p

Tergelak2 tanda homework diorg...comel je.

Murid2 1 Usaha pula...pantang Cikgu Farah lalu depan kelas nnt semua keluar kelas semata2 nak bubye Cikgu Farah. How sweet they are...muah!

Ada yang lagi cute bile Cikgu Farah masuk kelas...dah marah2 sebab bising, pastu sorang budak perempuan peluk Cikgu Farah before keluar kelas. Waaaa...terharu!!!

Haa...yang ini plak hasil kerja murid2 1 Ikhlas. So cute la diorg ni..









Hahahaha...Selamat hari Guru, Selamat Hari Jadi. Skang bulan Mei or September ke?? haha. Layan kan budak2 ni, sorang2 bg nota cinta...

Bukan Cikgu Farah yang suruh tau...ini volunteer dari anak2 murid Cikgu Farah. So touched! =)


With Love, xoxo

Tamat perkhidmatan di Tuition Centre

Assalamualaikum, sahabat blogger dan pembaca setia =)

Lama sangat xlepak kat blog ni…banyak benda x update.

Prof dah x mengajar di pusat tuisyen di Kota Warisan, disebabkan dapat rezeki lain. Syukur Alhamdulillah. Last keje bulan februari…

Agak berat hati nak tinggalkan tempat prof membina carrier sebagai pendidik…Aunty Iffah antara yang banyak bantu prof. Terima kasih aunty, I love her.

Prof dah bersama Mutiara selama 8 bulan dan terpaksa lepaskan semua…sangat sedih bile nak lepaskan murid2 tahun 6. Dari mula diorg join Mutiara memang prof yang ambil alih kelas… 

Mana yang malas, prof slalu bagi motivasi supaya diorg bersemangat nak belajar…almaklumlah. Sekolah rendah pagi, sekolah agama petang, tuisyen malam pula tu n masing2 pun xlarat…sampai ade tu yang malas buat kerja sebab penat.

Prof faham…masa budak2 la masa nak belajar itu ini. Kita dulu pun pernah lalui waktu kanak2…sure faham apa yang diorg rasa.

Tapi Alhamdulillah, walau penat macamna pun…mereka tetap datang nak timba ilmu. Motivator yang best sekali is Aunty Iffah. Those kids suka sangat dengan Aunty Iffah…aunty sangat pandai tackle hati students. And murid2 di Mutiara love her so much!

Masih terbayang kata2 sorang dari murid tahun 6, Asyiqin…masa nak salam prof sebelum balik, sempat lagi die wish “semoga cikgu dapat jadi saintis”.
Aamiin, ya rabb…

Khalif one of the student pernah  tanya cita2 prof nak jadi apa…then dia pun teka punya teka, sampai terkeluar “saintis” and yup that’s right!!!

Haha…thank you Asyiqin sayang. Teacher love you!

Teacher doakan anak2 murid semua berjaya dapatkan keputusan terbaik UPSR nanti. I will see you guys in no time, inshaallah.

Dan bermulalah profession prof sebagai seorang guru di Sk Kompleks KLIA, sebagai guru ganti. Alhamdulillah…rezeki dari Allah, prof dapat tawaran mengajar sekolah pula. =)


With Love, xoxo