The Adventure of Lowly Worm by Richard Scarry

Assalamualaikum, and very good afternoon to all

Semoga semua sentiasa dirahmati Allah, Amin

Beberapa hari lalu, prof teringat pasal satu buku yang arwah abah selalu cerita pada prof dan adik. Tak ingat keseluruhan tajuk, tapi ade few keywords yang boleh guna untuk search kat google.

Karakter dalam buku tu prof ingat ade kucing comel name Huckle. Kawan die prof xingat, tapi memang jelas name Huckle dalam ingatan prof.

Google sane sini...akhirnya dapat tahu yang buku tu ditulis oleh Richard Scarry, bertajuk Busytown. Rupany ada banyak series buku tu. Seingat prof arwah abah beli buku tu kat Pameran Buku, KL (not really sure the place). 




Tapi rase2 kalau tengok front page buku Busytown ni prof xpernah tengok la plak, yang prof ingat, buku tu kaler putih ade gambar sekor haiwan kat depan n tengah2 buku. Ape eh tajuk die?? Macam xfamiliar la Busytown dengan apa yang prof ingat. Hmm

Xpe..google lagi, lagi, dan lagi. 

Finally!!!

 
Rupa2nya salah buku...yes! this is the one I want. Lowly the Worm best friend of Huckle the Cat. Prof nak beli buku ni...pada sesape yang baik hati kalau tau macamne nak beli, or boleh tlg belikan, please roger prof. This is serious. I am looking for a copy of this hardcover. 

Thank you all =)

With Love, xoxo