Love Nature at Sungai Tekala

Assalamualaikum,

Baru2 ni...last sunday (30/12/2012) Syida, Syila, Prof ke Sungai Tekala terletak di Semenyih...berdekatan juga dengan Broga Hills. 

Perancangan awal nya kami nak mendaki Broga seawal subuh...last2, kami terbangun for subuh dalam 630am xsempat nak ke Broga...

We've made a backup plan, we went to Air Terjun Sungai Tekala. Ahaaa! sooooooo freshen...

Sejuk teramat sangat air nya...environment sangat tenang walaupun ramai orang datang mengunjung. Tapi deruan air terjun tu berjaya menggamatkan suasana.

Kelajuan air memang sangat deras...sampaikan terpaksa menahan diri dengan berpaut pada batuan yang ade. Perghhhhh! 

Kitorang cari port kat bahagian atas...so, kawasan laluan air terjun. unlike kawasan landai kat bawah tu air tenang sikit...good for children yang datang. 



Malam sebelum kami bertolak ke Tekala ni da buat pengumuman kat satu rumah bahawasanya kami bertiga akan ke Tekala keesokan pagi nya...malam tu prof tdo rumah Syida sebab adik2 pun xde kat rumah, we all ajak parents syida to join us...

Tapi xmau. next time katanya sebab ni plan mengejut, xsempat nak buat preparation kata Makcik. 

Lain masa nanti prof sure akan bawak adik2...they all must be happy to hear this. hehe

I love outdoor activities...like serious! More to nature is preferable...2013 will be colorful with activities yang macamni. Insyaallah! This is the time to get back to nature...hehe. Last was Broga Hill (4March2012)..


With Love, xoxo