Tuesday, November 20, 2012

My Baby...i love you!

Assalamualaikum

Hello there...

Semalam masuk lab, meneruskan tugas...look what I had found??? Taraa...


Hoorey! i've been waiting for long time nak dapatkan hasil ni. Dunno what exactly it is...so, kene analyze dulu dapat kan peak kat FTIR then baru tahu ni desired product or undesired. my desired product is Lactide which produced from Lactic Acid polycondensation. Alhamdulillah...

Insyallah, kalau xde ape2 halangan then this saturday  I will proceed with another experiment in vacuum condition and nitrogen atmosphere so that the water can be remove easily. Insyaallah...

Nak tengok FTIR punye peak?? something like this, the same but not exactly...


Till then..good bye


With Love, xoxo

Sunday, November 18, 2012

Wirid untuk dikongsi bersama

Assalamualaikum, blogger dan sahabat semua

Things to share ngan u guys semua...

Ape die? hehe


Bismillahirahmanirahim, maksudnya...dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang. 

Kenapa plak tiba2 prof share pasal ni??

Ahaa...Allah bagi peluang pada prof untuk share dengan semua betapa kuatnya kuasa ayat Bismillah ni. 

Dalam keadaan prof skang, xde lain yang boleh teman melainkan Allah...to be honest, kadang2 setiap kali nak tidur mesti cuti mata dengan air mata dulu. Bila ade problem sikit nangis, sikit2 nangis...

Bestie cakap menangislah kalau itu yang boleh buat prof tenang...indeed! Bile ade problem, prof takot...sebab tatau nak refer pada sape. Dulu mungkin ada mak abah nak discuss sama2 cari solution. But not anymore...

Prof ada bestie yang slalu share ayat2 wirid/zikir/selawat untuk pelindungan diri, pengubat kesedihan, permudah urusan, banyak lagi...so, it's the time to share dengan korang pulak.

I did share this to many...I hope this might help u guys kat luar sane yang tatau ape nak buat bile ade masalah.

Xde sape boleh paksa kite berhenti nangis...so, rase nak nangis tu teruskan je. Tapi, ade kajian telah membuktikan bahawa menangis ni boleh buatkan kite rabun. Hati2 para wanita yang suka menangis like me. Ehemm!

Ok...kite cite pasal keadaan prof lepas mak meninggal.

Emosi xstabil lagi...adik2, duit sara hidup, study, sume benda tu buat kepala serabut tau. Cuma prof diberi satu tuah yang orang lain mungkin xada. Yes! prof ade adik2 yang sangat memahami keadaan...sedangkan yang paling kecil, Biha. She is just 9 years old this year, Faiq-10, Ila-12, Firaz-13, Faizal-16 but da xde mak. Pity them...but diorang yang selalu buat prof tenang sangat bile ada masalah.

Let say...xde duit nak makan, prof pernah cakap macamni:
"korang...akak minta maaf ye, minggu ni kita kene makan nasi goreng je boleh? akak xcukup duit nak beli ikan ngan ayam"

Immeditely diorg respon:
"ok, xpe...janji dapat makan. nasi goreng pun sedap kan?"

Ya allah...syukur alhamdulillah. 

Nak nangis bile diorg faham apa yang terjadi...

Haha...nangis tu memang nangis. senyap2 je bile duduk dalam bilik. Prof ingat bestie cakap jangan berhenti baca bismillah.

Dalam nangis2 tu...bibir xberhenti baca bismillahirahmanirahim. Sebanyak yang boleh...jangan berhenti. Dalam hati pun boleh bace kalau dah sedih sangat.

Allah x kejam...cuma kita yang selalu lupa Allah bila senang. betul x??????

Dah susah baru nak cari Allah. hmm...berubah! buang jauh2 sifat tu. Setiap masa kita kene jaga hubungan dengan Allah. 

Bak kata mak angkat prof, jaga diri kita insyaallah Allah akan jaga kita. 

Ucaplah bismillahirahmanirahim...sedikit demi sedikit Allah akan buka kan pintu pada penyelesaian masalah kita tu. 

Pernah dulu sebelum bos prof belikan skuter untuk gerak ke tempat tuisyen, prof bawa adik2 naik erl...tunggu bas...jalan kaki nak ke tempat tuisyen. Diorg xmengeluh penat...tapi diam je, Faiq tu memang die jelah yang banyak mulut. Die genius...budak yang sangat penyayang, pemurah, baik hati. Semoga jadi insan yang cemerlang bile dah besar nanti...insyaallah

Memang penat...tapi bestie pesan, jangan mengeluh untuk setiap rezeki yang nak datang. Prof kene kerja nak cari duit sara adik2...xbanyak tapi cukup untuk beli barang dapur n bayar bil2 rumah. Alhamdulillah...

Penat balik tuisyen, xlarat nak jalan balik...ngantuk, takkan nak tidur tengah jalan plak. esok adik2 sekolah...sambil berjalan, kuatkan semangat n bace bismillahirahmairahim. Prof suruh adik2 bace jugak...sekurang2nye Allah kurniakan kudrat nak lalui perjalanan yang panjang malam tu. 

Alhamdulillah...semua OK. xlame lepas tu, datang rezeki yang xdisangka2...Bos prof belikan skuter untuk mudahkan pergerakan ke sane. 

Bile xde duit langsung nak makan...tiba2 datang rezeki Allah dari seseorang untuk adik2. Ya Allah...hadiah dari Allah memang xkan dapat disangka dalam bentuk apa mahupun dari siapa. 

Bile ade konflik dengan sesiapa pun, baca bismillah...Allah akan buktikan siapa dipihak yang benar. Insyaallah.

Ganjaran yang Allah bagi pada prof bukan setakat duit, makanan, skuter, tuisyen...macam2 lagi. Percayalah...alami sendiri. Cube amalkan mulai dari hari ini.


Pernah amalkan ayat ni???

I did it...sepotong dari ayat ni

Rabbi Yassir Wala Tu'Assir

Bermaksud: "Ya Tuhan, permudahkanlah urusanku, permudahkanlah jangan disulitkan"

Selain dari ayat Bismillahirahmanirahim...prof amalkan ayat ni. Mohon semua urusan prof dipermudahkan. Alhamdulillah...terlalu banyak yang Allah beri pada kami, korang amalkan ayat ni...dan alami sendiri.

Pada yang kedua ibu bapa nya masih hidup, berbaik dengan mereka...bahagiakan hati mereka. Dalam mencari redha Allah. 

Ada prof terbaca artikel dari GenQ pasal ibu bapa...and share this in my Fb. here you go: 

"Seorang anak akan menempuh kehidupan yang senang dan diredai oleh Allah s.w.t. disebabkan doa ibu bapanya. Kejayaan dalam pelajaran, mudah dalam urusan, dihindari daripada kecelakaan dan sebagainya merupakan kesan doa dengan kebaikan oleh kedua mereka ke atasnya. Semua ini adalah bukti keredaan dan kasih sayang mereka agar si anak sentiasa berada di bawah lindungan Allah s.w.t" (petikan dari Gen-Q)

Kualiti dijamin 100%

Jangan pernah merungut kenapa Allah xbalas kebaikan yang pernah korang buat...ikhlas ke x? ahaa...ikhlas kan hati bile buat baik pada semua orang. 

Mungkin bukan 5minit akan datang, dan mungkin juga bukan esok Allah akan balas, tapi bila kalian dah ready dan memerlukan bantuan dari Allah masa tu lah ganjaran Allah sampai. 

Macam yang prof cakap tadi, ganjaran Allah ni bukan setakat duit...tapi macam2 lagi. yang kadang2 tu kita xsangka pun akan dapat. Tapi jangan pula bangga dengan orang yang bagi rezeki pada kalian...ucapkan Alhamdulillah atau ape saja cara untuk berterima kasih pada Allah.

Manusia ni sebagai medium Allah nak share kan rezeki. faham?

Ok, kisah ibu bapa tadi..pada yang masih ada mak ayah tu, bila korang ada hubungan yang baik dengan mak ayah korang...insyaallah, setiap doa yang baik2 terlintas dalam hati mereka akan sampai untuk Allah makbulkan. Restu mereka penting...

Satu lagi tuah yang ada pada prof...Allah pernah pinjamkan seorang mak dan seorang abah yang sangat sporting, sayangkan anak2, kami sangat manja n rapat dengan mak abah kami. 

Mereka merupakan orang yang sangat kuat, baik hati, tulus...i wish i could be like them, ramai orang yang sayangkan mak abah prof. Mereka berdua sangat menjaga hubungan baik dengan mak ayah mereka (nenek/atok prof). Mungkin apa yang prof dan adik2 dapat harini adalah ganjaran dari Allah untuk setiap kebaikan yang arwah mak abah prof pernah buat. 

Simple! dulu...bile nak masuk dewan exam, kol mak minta doa mak supaya prof dapat jawab exam dengan baik. Dan alhamdulillah...terbukti berkesan. bukan tu je...nak drive, nak jumpe orang2 ternama, nak beli barang, nak interview, nak exam, nak g jalan2...minta doa dari mak abah dulu. Insyaallah semua urusan dipermudahkan. Insyaallah

Pada yang senasib dengan prof...jangan risau kalau tatau pada siapa nak mohon restu. Kita masih ada Allah...yang xkan kemana2 tinggalkan kita. 

Baca ayat ni

Rabbi Yassir Wala Tu'Assir

Hanya pada Allah kita mohon permudahkan segala urusan yang kita ingini. Insyaallah

Senyuman dan ketawa tu adalah penawar segala kesedihan. Trust Allah...mungkin xboleh nak luahkan melalui kata2 apa yang tersirat dalam hati, tapi Allah tahu. 

More to come dear...banyak nak share. till then...Salam


With Love, xoxo

Thursday, November 15, 2012

Mak Abah




Dah 8 bulan mak pergi...

Apa yang buatkan prof teringat pada arwah mak abah?

1. Bile setiap kali nak keluar rumah..

2. Bile setiap kali sampai kat tempat dituju...

3. Bile sedih...

4. Bile xdapat jawab exam/test dengan baik...

5. Bile nak masuk dewan exam...

6. Bile ada masalah...

7. Bile nak pk baju ape nak pakai untuk sesuatu event...

8. Bile nak buat sesuatu keputusan...

9. Bile ada good news...

10. Too much to review!

 Selalunya, apa yang prof akan buat???

1. Salam mak abah...cium pipi mak, dan mak akan pesan " hati2 ye kakak...nanti dah sampai bagitau la"

2. Prof akan text/kol mak abah just to let them know puteri mereka dah selamat sampai

3. Prof kol mak abah, cerita dari awal ape yang terjadi...punca prof sedih, mak abah akan bg idea n pandangan diorg...ending nnt mesti mak cakap macamni "Dah la kakak, tamau nangis...tamau sedih2, nanti ok la tu"

4. Mesti kol mak abah pastu prof nangis2 ngadu pasal exam/test yang susah tu...then mak abah akan cakap "xpelah...mungkin lebih baik lain kali, insyaallah"

5. Kol mak abah "Mak abah, akak da nak masuk exam ni...akak minta maaf ye mak, abah. Doa kan akak dapat buat yang terbaik exam ni. Akak takot..." abah akan cakap "ok, buat elok2", mak pula akan cakap "ye, mak sentiasa doakan anak2 mak berjaya. buat elok2 ye...insyaallah, mak doakan kakak lulus. aminn"

6. Selalunya mesti mak cakap "ala, xde apelah...nanti ok la tu, percayalah cakap mak.", abah pula akan cakap "benda dah jadi, nak buat macamne lagi...rilex la. xde ape nak risaulah"

7. Mak orang pertama yang akan suruh prof try itu dan ini...baju2 mak pun keluar dari almari bilik mak, just for me. She was very helpful...die suke tengok anak die happy n cantik.

8. Kalau nak kene buat pilihan...i would rather choose to be with my family. Selalunye mak abah xmembantu sangat dalam urusan nak buat keputusan...diorg lebih suke anak die buat keputusan sendiri...sebab setiap kali prof cakap nak buat itu, nak buat ini...abah just simply said "ok!", cuma mak la yang susah sikit nak lepas kan anak die ni...macam2 alasan die akan bagi...tp, boleh nego. Hati mak ni lembut...tapi jangan sekali2 sakitkan hati diorg...xcium bau syurga nanti. 

9. Mak abah the first person would noticed pasal berita gembira...xkesah la ape2 pun, mesti mak abah yang akan tau dulu. They're happy too!! glad. 


Tapi semua tu dah xde sekarang...no text, no calls form them. Kalau nak kemane2 pun, sometimes prof just tengok phone. Tatau whom should i call/text to just to let know yang i am safe.

Bile sedih, nangis sorang2...even ngadu kat best friends pun xmampu nak berhenti kan air mata yang mengalir. Xlega macamne luahkan kat mak abah...but i know, they're trying so much to help me.Thank you, semoga Allah membalas jasa baik kalian semua.

Bile xdapat jawab exam/test...ok, this part memang surrender. Tatau what should i do...balik rumah, tdo, tenangkan fikiran. tuje lah...

Bile nak pergi memane, pakai je cecomot...lantak la ade orang kesah or x. Baju koyak2 pun prof pakai je. Kadang2 dulu kalau jalan2 ngan mak g pesta konvo or what so ever, bile nampak baju cecantik tu teringin jugak nak beli...tapi bile mak tanye "kakak nak ke?" prof terus geleng kepala...cam xsampai hati kot nak biar mak keluar duit belikan baju prof. Kami bukan orang senang...duit tu pun banyak benda lagi nak pk kegunaan yang lagi penting. 

But i guess mak tau kot yang prof nak baju tu...diam2 mak belikan untuk prof. So touched! Banyak kali mak buat macamtu...thank you mak. thank you abah



Harapan prof sepanjang hayat mak abah, prof dapat jadi yang terbaik untuk mereka...harap mereka xpernah kecil hati dengan prof, harap prof xpernah bebankan mereka, harap prof xpernah susahkan mereka, harap prof jadi anak yang baik...

Tapi prof xkuatlah nak buat ni sorang2...ouhhh, mesti adik2 prof rase lagi sedih dr ape yang tengah bermain dalam kepala prof ni. Sorry! xpatut mengeluh...

Teringat lagi mase mule2 masuk matriks...nak bawak barang2 masuk bilik, prof nangis teruk giler kot sebab sedih tengok abah kene angkat beg baju berat prof tu. Seminggu prof nangis duduk je dalam bilik...orang orientasi, happy n gelak2...ni x. bile ade mase free je mesti nangis. 

Lembik!

With Love, xoxo

Wednesday, November 14, 2012

Majlis Khatam Quran dan Berkhatan

Assalamualaikum

Baru je selesai Majlis Khatam Quran dan Berkhatan adik dan anak buah prof, Faiq dan Sarip. Majlis diadakan di Kampung Batu 8 Sijangkang

Alhamdulillah...ramai jugak tetamu yang datang malam tu, jiran2 sekampung, saudara mara yang dekat mahupun jauh pun datang memeriahkan majlis.


siap ade bunga telur+pulut kuning


Alhamdulillah, insyaallah sampai rezeki adik2 prof pun nnt akan join Majlis Khatam Quran satu hari nanti. Insyaallah

Ok...lepas dah habis majlis, prof turun kat bawah rumah nak jumpe saudara mara yang datang. Tibe2 ternampak Syanti, she greet me..."hai kak ique, dah lame sampai ke? kak ique buat ape skang?"

Sesi interview2, pastu tibe2 angin kenduri tu sampai kat Syanti agaknye...terus die cakap "Kak ique, nanti kawen kite nak jadi pengapit tau"

Hahahaha...ok! gelak besar. seriously! 

Memang ade terfikir pasal kawen, tapi die macam tau2 je prof nak kawen...haha. Baru je misi mencari calon suami bermula, die dah bunyi2 pasal pengapit. FINE!

One day Syanti...Insyaallah! 

Left; Sarip...Right; Faiq



Besoknya plak diorg berdua ni disunatkan oleh doktor...haha, yey! diorg da bujang skang =p

Happy kan muke diorg kan??? haha...tunggu la 30min kang acaner plak reaksi diorg. Bagi diorg gelak2 dulu...happy2. hahaha...devil betul prof ni. Ish! jangan takot la sayang2...xsakit.

_Few minutes later_

Sarip orang first kene panggil, lepas die keluar Faiq plak masuk...nampak mata Sarip merah. Ouch! sedihnye...die nangis.

Die duduk sebelah prof, cite pasal sunat tu...sekejap2 die ngadu sakit. I wish i could help him to release the pain...but dunno how. just can lend my shoulder for him to ngadu bout the pain. 

Dalam kepala da terbayang Faiq mesti nangis sebab die lembik sikit compared to Sarip...ouhh, kuatlah adik2 ku. 

Giliran Faiq da settle...amboi, kemain laju berjalan. pastu mulut die senyum je. Ade makcik pakcik kat situ tanye die sakit or x, die cakap TAK SAKIT. Heh?? Sarip kata sakit. nape die xsakit? pelik!

Lepas makcik prof terangkan kenape die xsakit..baru la faham. Tapi kesian kat Sarip die terus xterkata...terdiam, sambil termenung. Prof tenangkan die...ayah die pun ade kat sisi die. I wish my dad still alive so that he could be there for his sons and daughters. Hmm...it just a wish!

I know Sarip kuat...jangan berhenti baca Bismillah. Insyaallah!

Sampai kat rumah...ubat bius dah habis, Faiq plak dok "ouch2" bile sakit. hahahaha...tadi xsakit. Sarip plak da lega... Alhamdulillah =)

Amacam?? xsakit kan? hihi
Moment yang sangat indah...dapat kumpul dengan saudara mara. Malam tu prof kene balik S.Alam sebab esoknya ada test. So...nak xnak kene balik. memang xnak balik. kalau boleh nak duduk ngan adik2 kat kampung...tenang sgt.

Sesi makan beramai2 memang superb...share makan sesame, sikit same sikit.

Petang tadi sebelum diorg sunat... Ajim, Along Syafiq, Angah Syukri, g kutip durian kat belakang rumah...prof kemas2 barang majlis malam td. Tetibe Angah Syukri  naik sambil2 tolong kemas, die ajak turun makan durian. Kemain bebel suruh cepat2 kemas nak makan durian..

Settle kemas...thank you Angah tolong =)

Jom makan durian!!!!! dah lame xjumpe memasing pun...Solihin, Sobri, Syafiq, Syukri, Ajim, Sarah, Ika, Syanti, Nono, n ramai lagi...sume pun dapat berjumpe n berkumpul bile ade pape event kat kampung. Happy!

Sesi pengenalan cara2 mengopak kulit durian oleh Ajim..hoyeh!


Ajim, sifu yang aja kitorg kopak durian...Angah senyum2 =p

Along steady je

Angah dengan gaya kopak kulit durian



Malam tu, Kak Siti n Ajim hantar prof balik rumah sewa kat S.Alam...sempat lagi Ajim pesan, "Ique, nanti ko kawen buat la kat sini tau boleh kumpul ramai2 lagi macam kenduri ni. bestlah"

I senyum sampai ke telinga u guys!!! happy...kenape tah kenduri kali ni ramai plak sebut2 pasal kawen, haaa...mungkin da nak sampai jodoh prof kot. My turn MAYBE!!!! kan? hehehe

Till then, take a good care of yourselves...

With Love, xoxo

Tuesday, November 13, 2012

Nad' Engagement Ceremony

Assalamualaikum, 

More photos on the engagement ceremony of Nadiah and Haris

Semoga berbahagia to both of them, loves


















With Love, xoxo

Saturday, November 10, 2012

Balik kampung

Assalamualaikum, blogger dan reader yang best tu...

Lame sangat x update entry, harap korang sihat2 belaka OK.

2 hari lalu (khamis) prof sewa kereta kenari dari Shah Alam nak amik adik2 kat Nilai bawa balik kampung Sijangkang. Weekend ni ade kenduri sunat untuk Faiq dan Sarip, my nephew. 

Petang sebelum balik rumah, prof ada program berkenaan publish paper. Alhamdulillah, everything was good and smooth. 

Balik dari talk terus kemas2 nak balik...then lepas isyak g amik kereta sewa kat Napi. Sampai rumah dalam 1200 jugak la sebab settle kan urusan tuisyen dulu. 

Sampai rumah terus masuk cium adik2 semua...salam2an, then terus masuk bilik sebab keletihan. Rest dalam 10 minutes, then keluar bilik...baru ternampak keadaan rumah yang tersangatlah "cantik dan rapi" tu. 

Ya Allah! serious sakit kepala..malam tu memang semua kene marah, sebabnye kalau prof ade kat rumah xde pun keadaan rumah jadi macamtu, balik S.Alam plak menjadi2...

Lepas dah kene marah, masing2 bangun buat keje...prof slowly kemas rumah sikit2. Settlekan bilik, dapur, ruang tamu n tinggalkan sikit bahagian laman depan nak sapu pagi esoknye. 

Dekat kul 1 jugak settle keje2 tu...pastu rehat, tunggu ulangtayang cite Adam&Hawa. haaha....xnak lepas peluang. kihkihkih

Dah settle kemas2 rumah, sebelum start Adam&Hawa...adik2 semua keluar rumah tengok kereta. Diorg teruja sangat tengok kak long balik bawak kete. First thing diorg tanye "Kak Ique beli ke kete ni?". Hahaha...sounds funny, mane nak dapat duit beli kete dengan keadaan macam skang ni adik2 ku sayang. 

One fine day, insyaallah...prof seronok bile diorg happy. Bile jiwa korang dengan keluarga terlalu erat, then you will know how its feel. So amazing! I love my family. 

Dah malam, xbest plak diorg bising2 kat luar rumah keep talking pasal kete tu, ajak diog masuk tengok Adam&Hawa...malu dengan jiran2 nanti. Kalau kete betul xpe jugak =)

*Yawning* mengantok! dan diarahkan untuk tidur sebab esok akan melalui hari yang sungguh panjang dan memenatkan...need enough rest. Sebelum tdo sempat text tru BBM ajak member sarapan. tapi xreply..sokay, dah tdo rupanye.

Esok pagi...adik2 xbangun lagi, I woke up for subuh then member reply BBM pasal breakfast tu. Great! Kitorang lepak Al-Salam Inti makan Nasi Lemak sesame...

Dalam kul 10 sampai rumah, adik2 xbangun lagi????? beriya je kata nak balik kampung pagi. dah nak tengahari da. 

Kejut semua orang suruh siap...prof settlekan bahagian rumah yang belum kemas sepenuhnya, baru gerak balik kampung. 

Disebabkan adik2 semua akan stay kat kampung dalam tempoh yang agak lama, so prof kosongkan freezer nak off letrik supaya jimat. Insyaallah!

Ade telur ngan daging korban yang Cik Nani bagi haritu banyak lagi, bagi Adlin n Aunty siti sikit. Dah janji dengan Syadiyah nak jumpe die kat rumah..tp die ikut Aunty Siti ke tadika plak...

Lepas dah settle urusan kat Nilai, terus gerak balik kampung...tapi singgah kat tuisyen centre jap hantar barang.

Lebih kurang petang sampai kampung...Alhamdulillah, perjalanan yang menyeronokkan sambil berkaraoke ngan diorg dalam kete. haha...best moments.

Seronoknye dah sampai kampung...sempat rehat sekejap sebelum gerak balik S.Alam. Apa yang paling penting, perut prof penuh...penting OK!

Alhamdulillah...adik2 pun happy dapat balik kampung, Faiq xsabar nak sunat, while prof plak boleh focuskan keje2 kat lab untuk november ni. Coz, disember nnt I bet u i'll be busy with tuition schedule. Hmm...Mudahkan rezekiku Ya Allah. Berkati setiap rezeki yang aku perolehi. 

Lan cakap, walaupun duit sikit...tapi kalau pekerjaan yang kite buat tu diberkati Allah, insyaallah akan cukup. Insyaallah!

Berpegang pada nasihat tu...banyak jugak plan tuk lepas master nnt, tp dah xberani merancang sebab takot gagal then akan kecewa. 

Just go with the flow dear...don't aim for success if you want it, just do what you love and believe in it will come naturally. Insyaallah! Try harder, step up and keep smiling as we go through our day...Insyaallah!

Semoga adik2 tabah hadapi ujian Allah...be strong as our parents ok sayang!

Sekurang2nya akan ada orang yang perhatikan adik2 prof...sementara prof masih di S.Alam. 

Skang ni ape yang prof buat sume untuk diorg...yes i admit yang kadang tu memang give up n demotivated xboleh nak explain tru words. Tapi prof ade kawan2 yang supportive...they won't let me cry. Thank you!

Some quotes from twitter --->

The reason why people give up so fast is because they tend to look at how far they still have to gp, instead of how far they have gotten.

The key to a happy life is being grateful; big or small. Everything is beautiful when thanked :)


As a conclusion..apa yang terjadi, jangan menyerah dan setiasalah bersyukur even sebesar2 dugaan yang mendatang. Insyaallah, I wish that I have smooth sailing for the entire of my life. Aminn

Let me share some songs that I like most =)





With Love, xoxo