Friday, October 26, 2012

Sayang diorg

Assalamualaikum

Prof sayang adik2 prof semua, xde kurang walau seinci.

Yes, prof garang...dan prof tau diorg pun kadang2 bengang je bile kene marah.

Hahaha...suatu masa dulu, Biha pernah ajukan soalan yang berbunyi macamni >> 
"kak ique, kenape kalau jadi kak long kene garang?" 

Ok! hands down...she wins.

I replied >>  
"emm, mestilah...kalau xgarang macamne adik2 die nak dengar cakap.betul? Best kan dapat akak yang garang mcm akak awak ni (angkat2 kening, kenyit2 mata)?"

Hahahaha

Prof naik angin bile dah kemas rumah, pastu sepah balik. Bile dah makan, xbasuh pinggan. Tengok TV, sampai lupe solat. Gaduh. Bising. 

Tak boleh tahan! serious...boleh meletup satu Desa Cempaka ni kalau prof jerit. Selambe je, xkesah la org nak kata ape. janji adik2 prof xbelajar jadi pemalas.

So far kalau diorg xtolong kemas or masak or buat ape2 kerja rumah...prof xde lah bising. TAPI! kalau prof dah kemas, sesape yang sepah balik memang nahas la. bingit je telinga diorg dengar jeritan prof yang lunak ni...ehemmmm.

Kadang2 tu kalau diorg buat sepah... prof berdiri tegak2, buat muke macamni >> 


Then, diorg terus gelabah angkat mainan masing2...simpan. Kadang2, diorg tgh tgk tv tu prof dah siap masak n nak join diorg tgk tv tiba2 nampak tuala/pakaian bersepah2...terus point kat benda tu, tinggi suara sikit je "Ya Allah!!!!! bersepahnye. Eh...sape punyer ni??? xkire...angkat sekarang! Akak kire sampai 3, xsettle...masuk tong sampah. 1...2..." menggelabah la diorang. Settled!

 Tuala letak kat ruang tamu, baju letak kat sofa...sume aktiviti nak buat kat ruang tamu. Ape lah gunanya bahagian dapur, bilik mandi, bilik, n so on. Haishhhhh la adik2 prof. 

Walaupun prof garang...tapi prof tau yang diorg tau yang prof sayang diorg semua. =)



With Love, xoxo

No comments: