Open House Mutiara

Assalamualaikum!

Semalam Teacher Farah (prof) invited ke jamuan hari raya Pusat Bimbingan Akademi Mutiara...

Lokasi jamuan kat Bandar Kinrara, rumah Teacher Iffah...my leader!

Jamuan dengan students2 PMR and Form 4...dan juga majlis perpisahan untuk Teacher Amalina yang akan sambung belajar September'12 ni.

Teacher Amalina xjoi Mutiara da...sebab die ke UiTM Sri ISkandar, Perak. So for the time being Teacher Farah gantikan Teacher Amalina and take over PMR class.

Majlis yang meriah sangat! tambah dengan gelagat students yang xberhenti bercakap, makan, nyanyi, macam2 la...memang happening sangat.

Corat coret belakang tabir, prof dijemput oleh uncle (Teacher Iffah's husband) dalam jam 1.45pm khamis...sampai kat rumah prof, bertukar driver dengan uncle sebabkan uncle xlarat plus sleepy sebab siapkan barang2 tuk majlis tu sampai jam 2pg semalamnya. Pity him...xpe, let me drive for you uncle.

Fetch 2 of my students, Nisa and Batrisyia...then terus gerak ke kinrara. Sampai kat rumah aunty, kami rehat2 sambil makan kuih...juadah semua dah tersedia, tapi xkan nak makan dulu kami bertiga je yang lain xsampai lagi.

Gentlemen semua akan bertolak dari Kota Warisan  jam 2.30pm...i guess dalam kul 4 lebih sampai kot. Hampir2 prof terlelap sebab mengantok xde buat ape...tibe2 dapat kol diorg cakap dah sampai. Cepat2 amik kunci kereta...amik diorg kat LRT Sri Petaling.

Al-kisahnya! xjumpa plak budak2 ni...tunggu dan tunggu dan tunggu lagi dengan uncle, rupa2nya diorang diarahkan turun kat LRT Bukit Jalil. Salah faham!!!!

Sokay...nasib baik xjauh dari LRT Sri Petaling nak ke LRT Bukit Jalil. Uncle dah gerak dulu ke sane...ya allah, prof kene redah kinrara sendirian ke Bukit Jalil. Ya Allah!

Alhamdulillah...dalam takut2 tu wirid "Allahumma yassir wala tu'assir" dan tanpa sesat akhirnya dapat jumpa jugak LRT tu. Kesian diorg tunggu lama...sorry guys!

4 orang naik dengan prof...selebihnya dengan uncle naik van. sampai kat rumah aunty kami terus amik pinggan, serang makanan yang dah terhidang tu. Slurppppp! menyelerakan =)

Sesi membungkus makanan

a few of PMR students...eh? teacher nampak Haziq???

Teratak indah Aunty Iffah dan uncle

Settle makan2, gambar2, kemas2...prof pun gerak balik dengan kereta aunty sebab nak hantar students balik Kota Warisan. Tapi xmuat semua...selebihnya balik dengan aunty lepas aunty balik dari kenduri kat Shah Alam. 


Haziq (f4) with teacher Farah

Lepas maghrib aunty dah keluar ke kenduri salah sorang dari kawan aunty kat Shah Alam...tinggallah kami. Disebabkan Batrisyia kene pulang awal sebab nak balik kampung kat Perak, prof kene hantar die dan kawan2 lain balik...kalau x, diorang mungkin lepak rumah aunty je balik pagi esoknya. 

Mula2 ingat nak bawak adik2...tapi takot xmuat, dan kebetulan diorang sekolah balik lambat n nak pergi beraya dengan kawan2 so prof pun sendirian la ke rumah aunty.

Insyaallah ada rezeki lain kali boleh pergi lagi...dah tau jalan nak ke rumah aunty =)



With Love, xoxo