Tuesday, September 25, 2012

Kesalahan penggunaan ayat!

Assalamualaikum, semua blogger dan reader

Sementara menunggu download cerita adam dan hawa episod 17 ni, prof sesaje bace2 balik entries sebelum ni...

Ya ampunnnn!!!! banyak nye words yang salah type...memalukan title "PROF" !

Apelah prof ni...nak jadi prof, tapi semua xalert. banyak sangat yang error. boleh dikatakan setiap entry at least ade satu word salah taip. AT LEAST!!! could be more

Kene downgrade level prof la...adoiii

Nak edit malas la...nak kene tengok2 satu2 word balik, betulkan. leceh!

So, sebabkan malas membuak2...biar jelah ape yang error tu, contoh >> students2 students etc.

Maaf kan part yang salah tu sebab kegelojohan prof menaip xhenti2...ecewah!

Now sambil tunggu settle download > bukak jurnal > bersiap > study kat PTAR > tengok lab > many more to do.

Ok! Bye


With Love, xoxo

Monday, September 24, 2012

Happy Birthday princess!!

Assalamualaikum semua yang tersayang!

Tanggal 23 September sekali lagi berulang untuk kali ke 24 tahun ni...dan seorang puteri kecik masih gah berdiri kat sini. ehemmm!

Prof la tuh...harini kan 23 September. =)

 
Kebetulan harini mengajar kelas english untuk year 3,4,5 and form 3...sampai2 kat kelas students dah ready something. hahahaha...ok, zaman kanak2 prof pun dulu macam diorg. Ade few hadiah jugak yang prof dapat...eheeee, xsangka! *happy!*

Hadiah dari Rozaidi, Batrisyia, Nisa...thank you semua, love you all. muahh =)

Ok, yang paling best setiap kali muncul tarikh istimewa ni ialah birthday wishes dari kenalan2 terhebat...xmengharap apa2 hadiah atau celebration, tapi memang prof menunggu orang bagi ucapan...tatau la kenapa, seronok sangat bile setiap dari ucapan tu bawak sejuta makna dalam diri prof. sangat suka baca ucapan2 birthday dari kawan2...nak bace ape yang seronok sangat?? hehe...tengok bawah!

Syida: "okay, happy birthday fara! Semoga lebih tabah lebih kuat lebih hebat lebih cun lebih ber iman lebih mendapat keredhaan lebih berjaya lebih gembira lebih selamat lebih untuk apa2 sahaja..! Huhu. Happy 24 years. N ingat, hidup ni sementara, bersabar untuk kita menghabiskan sisa hidup kita sebaik mungkin. Love u! <3"

Amir: "Selamat hari jadi.. Semoga tabah di hari2 yang mendatang dan selamat kembali ke uitm.. ;-)"

Hasmanadya : "Hepi bufday"

Pka: "Atunnn...pka ni...hpy birthday..cmne esok bleh x g mkn2 as planned?"

Adlin: "Selamat Menyambut Ulangtahun lekahiran ke-24. Semoga rezeki di perbanyak dan usia di perpanjangkan. Harap setiap hari kesabaran makin menebal n tuah tak pernah tinggalkan ko walaupun sesaat ye, Farahatul Naqueah"

Narika: "Fara hepi bsday. moga dipanjangkan umo n tercapai pe yang dihajati"

Anonymous: "Happy bezday fara..jaga adik2 leklok ye.. :-)"

Ahmad Azlan: "Semoga awak di panjang kan umur murah rezeki, dipermudahkan urusan dan hidup di berkati...selamat ulang tahun ke 24 tahun Farahatul Naqueah"

Azrin: "Yank, senyum banyak2 taw..Ulang tahun buat mu.."

Darl: "Happy Birthday Ma lalink ♥, May Allah always bless you, Big Hug and lots of kisses...xoxoox. Love ya !!"

Kak Han: "Salam K Q.. Happy bday... I wish u all the best..."

Dayat: "s h l"

Hafizul: "hb"

Alia: "Happy besday Farah!! :)" 

Era: "Tun!!!!hapie busday dear...saranghae!!!!;-)" 

Airin: "happy birthday farah!!! semoga di permudahkan rezeki... :)" 

Maizatul: "happy birthday farahhhhhhhh :)" 

Santana: "Happy birthday frend"

Mala: "Farah...Happy Birthday..Semoga dimurahkan rezeki, sentiasa sihat, panjang umur..ade mase boleh jumpe kt nilai..hehe" 

Fatin: "selamat hari jadi :D"

Shahrul: "hepi birthday cik farah..hehe.."

Ain Hasani: "happy birthday Farahatul Naqueah Abdul Samad"  

Faiqah: "happy birthday kak farah :)" 

Shazana: "happy birthday shane... eh kak farah! =p"

Kak Eka: "Happy birthday my beloved sister Farahatul :) Allah bless you always, i miss you xxx."

Adam: "selamat ari lahir farah,,,,,lamer dah x jmper....."

Anem: "selamattt harriiii laherrrr:):)"

Nisek: "Happy birthday !!! Btw hanim: x tah eja laher eyh* saja nk perli hihi"

Mugin: "happy bday farah... gbu... :)"

Nisa: "Happy Birthday, cikgu! :)"

Encik Hanafiah: "hepi b'day"

Encik Aziz: *birthday card*

Hazim: "HAPPY BIRTHDAY Farahatul Naqueah Abdul Samad"

Faezi: *Birthday song+video*

Intan: "happy besday"

Yusnawati: "happy birthday farahatul"

Ceqdu: "slmat hr jadi prof ique!!! smoga sehat slalu,jd hamba Allah yg solehah n cpt jmpe jodoh!! ;)"

Lina: "Hb HB HB :)"

Ain KMNS: "farahhh!! epy befday...wendu sm kamu..mmuuaahh!!"

Kak Shila: "happy birthday farah"

Budiman: "selamat hari lahir =)"

Nur: "Selamat hari ulang hari.ulangtarikh bergani tahun..smga Allah mpermudahkn kamu dlm pjalann hidup ini dgn iman dan taqwa..^^)" 

Sarah: "happy birhtday kak ique.... ^_^"

Hazwani: "happy birthday farah.....smoga dkurniakn kesihatan yg baik2 n murah rezeki...aminn...."

Hanis: "even da wish kt wasap..hihi...nk wish kt cni gak..hepi besday...semoga pjg umo...dimurahkn rezeki..diberi kesihatan yg baek..n last...semoga mendpt jodoh yg beriman..baik n mmpu membhagiakn ko...yeah~~"

Madam Sharmeela: "HB dear Farah!"

Nadrah: "hai my atun dear!hb befday..semoge comel2 selalu..hehe.."

Pakcik Anuar: "Selamat hari jadi moga dpanjangkan umur serta diberkati allah,amiin"
 
Pakcik Kamal: "Selamat Hari Lahir..... Moga Usia diberkati Allah. Teruskan kesinambungan kedua ibubapa mu mendidik adik2 mu ke arah kecemerlangan. Mereka pasti gembira dan bangga dengan mu.....Aamiiiin. Ikhlas dari Uncle dan Family."

Aisyah: "Frahhhhhh....slamt ri jadi...heee.syer nk call tp bru prasan krdt x der.huuuu.slamat ri jadi awk.zum gebustag fier gluck..heee.x tau btul ke x cm tu.da lme x gne.heeee.hope awk suces dlm hdup n alwys2 dlm rhmat tuhan.sye jga akn slalu mndoakan kesjhteraan hidup awk n kwan2 kte yg len.aminnnn.heeee"

Yana: "hb Farahatul Naqueah Abdul Samad!"

Tariq: "Selamat hari lahir :D"

Ain: "hepy beday..horeyyyy!!"

Dioney: "Hb"

Nazlia: "happy birthday farah..moga sihat slalu, murah rezeki n sentiasa dlm lindungan-Nya..
sampai ketemu ye^^"
   

Zikril: "happy bday"

Fad: "happy birthday kak iku. may Allah bless you :)"

Hadi: "selamat hari ulangtahun kelahiran"

Parvein: "HEPPY BUFDAY KAK!!!!!!>........"

Nik: "Farah!!!epy besday hehe beza 3 ari ek dgn nik??Nik 20hb, so nik kakak farah 3 ari beza umur hehe..ecah plak tgah2 21hb kan..papepon, nik doakan Farah sntsa bahagia dan diperkenankan sgla doa prmntaan farah kpd Pencipta kt yg Esa...Amiiiin...=)...miss u farah:p...t8 care ur n fmly k=)"

Aida: "happy birthday yang.."    

Aunty Kusha: "Happy Birthday dear..." 

Semut: "camat ulangtahun kelahiran,,,farah!!!.. :D wishing u great hapinest,,,wealthness,,longlive and good luck 4 u in dunia wal akhirah...hehehehehe ♥ ingat semut ingat woooww gojesss!!! aheks~" 

Daus: "Selamat hari jadi =)"

Zalika: "happy birthday farah.."

Nadtrah: "Happy birthday farah :)"

Fizi: "slamat hari lahir farah...."

Atul: "happy burfday..!!!"

Saedah: "kak fara yg disayangi..!!! hepy bufday!! ♥"

Dayah: "happy bday"

Ainul: "Happy besday farah.. hope all ur dream will bcm true.. =)"       

Ika: "selamat hr lahir farah...=)"

Nisa: "slmt hari lahir..:)"

Shamsuddin: "slmt ary d lahirkn cik farah.."

Syamil: "Selamat Hari Lahir :)"

Fendi: "hb"

Fazlan: "Slamat Ulang Tahun...semoga kehidupan di penuhi dgn barakah & bahagia dunia dan akhirat...insyaALLAH...:)"

Atiqah: "happy birthday~ "

Najua: "selamat hari lahir ^__^"

Khairunnisa: "My dear. Nisa bru tringat. Happy birthday my best fren!! Love u! Muaaahhhhhh!!!!"



Seronok baca wish diorg ni...boleh buat air mata bergelinang =)

Thank you semua...semoga setiap dari doa yang positif korg tu akan dimakbulkan. insyaallah! thank you sekali lagi =)
   
 
 
With Love, xoxo

Sunday, September 23, 2012

Ciuman seorang ibu

Assalamualaikum, blogger dan reader terhebat semua =)

Semalam, prof ade kelas mathematics dengan student darjah 3,4,5...BM form 5 dan kelas geografi form 3. Ade sorang pelajar prof dari tahun 5, Nadzirah dan abang die Haziq tuisyen dengan prof.

Mase raya haritu sangat teringin makan mee kari mak Fais buat...pastu terliur sampai harini. Prof suarakan hajat nak makan mee kari...bukan setakat makan, nak belajar buat mee kari sedap jugak kat Nadzirah ni.

Keesokan hari lepas dah bagitau Nadzirah yang prof teringin makan mee kari, tibe2 die cakap "Cikgu, mak pesan suruh datang rumah nanti mak ajar buat mee kari"

Ya rabbi....Nadzirah, awak bagitau mak awak??? segan nye cikguuu...wuwuwuwuwuu.

Semalam, mase kelas dengan Nadzirah, die sampai2 je terus cakap "Cikgu, harini saya balik dengan cikgu tau...mak saya ajak cikgu datang rumah, mak buat mee kari"




Ya Allah!!! OK! kali ni betul punye mee kari mak Nadzirah buat...

Prof cakap kat Nadzirah, "Eh, ya Allah!!!!! awak ni...mak awak dah masak ke or nak ajar saye masak??? segan nye saye dengan mak awakkkk...haritu saya cakap je nak makan mee kari, bukan suruh mak awak buat. ish awak ni (tangan cubit lengan die...hehehe)"

Nadzirah reply, "Entah, tatau...dah siap masak kot, mak suruh ajak cikgu. Eh cikgu eh...datang tauuu"

Seriously! segan dengan family diorg...

Dah habis kelas...dalam kul 4pm, terus hantar Nadzirah balik rumah. sampai2 kat rumah die makcik dah tunggu.

Ya rabbi! tuhan je yang tau perasaan masa tu...segan ya amattt!

Slow2 bukak helmet...pastu bukak sweater...pastu betulkan beg...saje lambat2 sebab segan. Tiba2 makcik datang kat prof...meh masuk meh, diusap2 tangan die kat bahu prof.

Prof pun salam, cium tangan...pastu mak Nadzirah cium prof. Ya Allah! lama xdapat ciuman macam tu...=)

Kali terakhir mak cium masa sehari sebelum konvo prof October 2011...yes, itu kali terakhir xsilap prof.

Ok...dah habis adegan romantik2 sweet2 ni, prof pun masuk...terus duduk kat meja makan. Ya ampunnn, mana sopannya prof??? xsopan betul terus duduk kat meja makan...=p

Xsabar makan mee kari!!!! sedapppp...

3x tambah...hahahaha, peduli ape, rezeki jangan ditolak. Prof tau perasaan tuan rumah bile tetamu makan banyak dengan bersungguh2...die akan happy!

Macam arwah mak...lebih suke masak tuk tetamu, xkesah bape kali masak pun. happy bile tetamu happy n selesa.

Makcik cakap selalu2 lah datang rumah die...Insyaallah makcik, ada masa dan kelapangan saya sampai lagi kat sane nanti =)

Sambil2 makan tu...makcik pun cerita2, nampak dari air muka die sangat bersyukur bile ade orang sudi tolong anak2 die dalam pelajaran. Haziq dan Nadzirah...

Macam tu rupanya perasaan seorang ibu nak sangat tengok anak2 berjaya...macam2 usaha sanggup buat untuk anak2 dapat pendidikan terbaik. 

Ya Allah! aku mohon padamu berikan aku petunjuk supaya dapat sampaikan ilmu dengan baik kepada anak2 murid ku. Insyaallah!

Terima kasih pada family Nadzirah dan Haziq yang sudi masakkan mee kari yang sedap untuk prof singgah isi perut =)

Prof doakan moga rezeki keluarga mereka akan berlipat kali ganda dari apa yang die berikan pada prof...untuk Nadzirah dan Haziq pula doa prof supaya suatu hari nanti mereka akan berjaya dalam pelajaran, kerjaya, mahupun kehidupan mereka dan keluarga insyaallah!

Settle dah makan...prof rehat2 jap, dalam kul 5 tu dah kene balik sebab adik2 nak mengaji kat rumah. Sekali lagi, makcik cium prof n siap peluk...2x =) *terharu!*


With Love, xoxo

Wednesday, September 19, 2012

Perjalanan bermula kembali

Assalamualaikum, 

Trip to success now begin...

Cuti yang sangat panjang sudah pun berlalu...sekarang dah bukan masa nak berangan2, n main2. Focus!

Ok, sejujurnya, prof masih lost dalam flow research prof...sangat2 dah xde semangat sekarang since dapat cuti khas untuk satu sem sejak 6bulan lalu so sekarang masanya untuk prof kembali ke lab buat experiment...

 

Dulu tengok chemical rase excite sangat2 nak habis master...balik dari cuti, semua tu dah xde. serious xde mood. 

Registration course hopefully settle la kot td dah settle kan dengan pihak yang berkenaan...next aim, settle kan bil (Ade sesape nak sponsor prof x???? hehehehe) xdelah memain je nanti ada lah tu rezeki Allah bagi nak settle kan yuran =)

Petang tadi g tengok chemical prof yang dah sampai last sem...tiba2 semua chemical xde. Ya allah!!! tolong lah jangan ada sesiapa yang terambil, tercuri, terbuang what so ever...pleaseeeeeee, pulangkan balik. Tolonglah jangan hilang bahan2 kimia semua tu...kene tunggu lama kalau nak order baru. =(

Later, kene meet up dengan 2 orang supervisor baru...Dr.Fitrah dan Dr.Amin, previously Dr.M tapi dah join petronas so kene tukar sv lain. Harap sangat mereka dapat tolong prof yang xbape reti nak buat experiment ni, tolong tune balik prof ni...

Ish! takotlahhhhh...boleh ke habiskan master ni?? uhuuuu...Airin, Azmi, Kak Shila, Faizal, Azreen, Atul, Amal, Kak Rifqah semua dah settle labwork tinggal thesis writing je...

Ya Allah! semoga hamba ini berjaya di dalam setiap dugaannya dan rahmatilah segala kebaikan serta tunjukkan pengajaran jalan yang benar

Insyaallah! Aku BOLEH!!!! 

Dah sampai tahap ni...tinggal bape steps je lagi, please Farah jangan give up. huuuuuuhhhhhh! OK! Yakin BOLEH darling...u can do this, all the chemicals waiting for you to play around with them...so keep smiling and inspiring Farah =)

Nadiya Nisaa namanya...baru tau =)

Assalamualaikum, blogger dan reader semua =)


Tengok cerita Adam dan Hawa?? 


 
Mula2 saje google cari downloader brave the movie...entah macamne boleh terjengah ke satu blog tu ade list down kan series Adam dan Hawa. Saje la tengok2...sebab, prof suke Dato' Siti nyanyi dalam lagu Muara Hati dengn Hafiz. Start dari tu yang melonjak2 hati ni nak tengok cerita Adam dan Hawa ni... Bila tengok sinopsis cerita ni...macam best, ok...prof pun start tengok cerita ni dari episod 5 sebab episod 1-4 xde. xpe2...tadehal! Lepas tu...jadi gian bile nampak link download cerita Adam dan Hawa. Eh xboleh jadi...mula2 download satu, pastu 2, pastu seterusnya dah xboleh missed langsung...mesti nak habiskan download semua episod. Sia kol orang kat rumah suruh tengok...adoi!!!
Prof ni kat S.Alam xde astro...so tengok on9 jelah. Tidak mengapa...on9 pun on9 lah, janji dapat tengok. huhuhuhu...nak kene share dengan Nad Razak ni (housemate/roomate prof) hehe
Ok then...nak tau sinopsis?? tengok la poster bawah ni
Heroin tu...dah lama prof nak tau die siapa...prof xperasan awal kemunculan die, tapi sebabkan fanatik giler kat Dato' Siti, ada satu video klip lagu Bisakah die tu buatkan prof suke dengan Nadiya Nisaa ni... Haaaaa!!!! Dalam filem Cun pun die ada...sukeeeeeeee sangat dengan die. Manis je orangnya, semua watak menjadi...soft spoken, lembut, sopan. Selama ni tatau pun die Nadiya Nisaa...sebabkan drama Adam dan Hawa ni la baru tau die tu Nadiya Nisaa..xsilap prof, die antara artis yang membangun tanpa gosip2 liar ni n memang pernah terbaca dalam newspaper mane tah pasal Nadiya Nisaa ni artis yang low profile n xpernah ade gosip cinta dengan mane2 artis lain...bagus!!! Macam Amy Mastura jugak...pernah keluar kisah die membangun sebagai artis yang xde gosip2 liar ni. I love both! Nadiya Nisaa n Amy Mastura n Dato' Siti (xpayah cakap...fanatik gilerrr) Die pun dah kawen n ade sorang cahaya mata...pun prof baru tau. uhuuu...
Korang perasan x Nadiya Nisaa ni muncul dalam video klip Bisakah?? Nah tengokkat bawah ni. Nampakkk??? hehe...ok lah, nak sambung download cerita ni, then balik Nilai tengok ngan budak2 kat rumah tu...Ila pun macam nak sekepala gak taste drama2 yang die suke. eheee...
With Love, xoxo

Motivational Talk SK S16

Assalamualaikum sahabat blogger tersayang

Last tuesday, prof bersama Aunty Iffah ade program motivasi kat Sekolah Rendah Seksyen 16, Shah Alam. Bersempena dengan PMR yang akan berlangsung xlama lagi...


Sesi Aunty Iffah bersama adik2 PMR

Waktu ni adik2 diminta untuk merenung sejenak tentang "Siapa Saya?" sambil prof mainkan lagu Opick-Rapuh...mase ni maintain lagi masing2, xnampak ade orang yang menangis pun. biasa2 je...warm up!

Kemudian, prof diminta oleh aunty untuk edarkan Qcard kat diorg...untuk tuliskan siapa mereka sebenarnya, apa yang mereka mahu dalam hidup, kehadiran kami bukan untuk mengubah masa depan diorg...tapi untuk bantu mereka untuk reka sendiri masa depan mereka. YES! itu nanti part prof...ehehehehe

Lagu: Opick Rapuh
 Video: Best Motivation
Selingan untuk adik2! Video kat atas ni...kisah pemain ragbi yang sedang berlatih...half way die macam hilang semangat, tapi coach die memang best! xputus2 bagi harapan kat pemain2 die...pesan die, Don't quit till you have nothing left!!!! 
Lagu: Ke Akhir Garisan, Shila Hamzah
 Video: BERNAS, Chinese New Year
Ya Allah!!!!! Sedih la tengok video BERNAS atas ni...belum sempat air mata kering, part prof pulak nak bercerita...dengan air mata yang meleleh2 tu, euwwww...melekit! haha
Ok, takes time bagi prof nak settle down mood dulu...amik mic, bagi salam kat adik2...baru je nak start cakap, air mata keluar dulu! Ya Allah!!!! Farah...STOP CRYING!
Adik2 nampak prof nangis...diorg yang cool kan prof, "Alaaaa...jangan la nangis kakak" pastu diorg amik tissue, lap air mata diorg...alahaiii, korang pun nangis!
Then prof said "Sorry guys! effect dari video tadi terbawak2 plak...macamne ni? kejap2..." sambil tarik nafas, then baca bismillah...and go!
Hmm...prof share pasal kisah suka duka kehidupan prof dari mula lahir sampai la sekarang, kisah ni pernah prof tulis dalam previous entry dulu2...so, sangat membantu prof recall balik apa point penting yang prof nak share dengan adik2...nah2! bace kat bawah ni.
Frankly speak, mase mula2 tulis entry tu setitis air mata pun xkeluar...bile berdepan dengan adik2...diorg bersemangat nak dengar kisah prof, buatkan prof tambah2 semangat nak nangis. Ya Allah! part "meninggal" je mesti prof stop kejap...nangis sampai puas, bayangkan lah 5orang pergi so 5x prof nangis. yang kisah prof sakit tu xde la touching sangat...tapi diorg terkejut n cpercaya yang prof dulu sakit. "You guys are unlucky sebab xdapat tengok akak waktu dulu", prof cakap kat diorg.
Last sebelum sesi prof habis, prof pesan kat diorg... 
"Kalau akak dulu xsekolah form2 sebab sakit, awak semua ni yang dikurniakan kesihatan yang baik jangan mengeluh cakap TAK BOLEH! awak BOLEH, kalau akak boleh, awak lagi boleh!. Lain orang lain pattern hidup, its time to CREATE your future darling...bukan nak cari masa depan awak...awak yang bentukkan masa depan yang macamne awak nak. Setiap langkah yang awak buat, baca bismillah...mohon pada Allah, itu yang terbaik untuk awak. Insyaallah! Ingat, kalau penat berjalan...merangkak, kalau xboleh merangkak...MENGENGSOT (cam salah, tapi layan jelahhh) apa yang terjadi, JANGAN BERHENTI, JANGAN MENGALAH!!!!"
With Love, xoxo

Saturday, September 1, 2012

Open House Mutiara

Assalamualaikum!

Semalam Teacher Farah (prof) invited ke jamuan hari raya Pusat Bimbingan Akademi Mutiara...

Lokasi jamuan kat Bandar Kinrara, rumah Teacher Iffah...my leader!

Jamuan dengan students2 PMR and Form 4...dan juga majlis perpisahan untuk Teacher Amalina yang akan sambung belajar September'12 ni.

Teacher Amalina xjoi Mutiara da...sebab die ke UiTM Sri ISkandar, Perak. So for the time being Teacher Farah gantikan Teacher Amalina and take over PMR class.

Majlis yang meriah sangat! tambah dengan gelagat students yang xberhenti bercakap, makan, nyanyi, macam2 la...memang happening sangat.

Corat coret belakang tabir, prof dijemput oleh uncle (Teacher Iffah's husband) dalam jam 1.45pm khamis...sampai kat rumah prof, bertukar driver dengan uncle sebabkan uncle xlarat plus sleepy sebab siapkan barang2 tuk majlis tu sampai jam 2pg semalamnya. Pity him...xpe, let me drive for you uncle.

Fetch 2 of my students, Nisa and Batrisyia...then terus gerak ke kinrara. Sampai kat rumah aunty, kami rehat2 sambil makan kuih...juadah semua dah tersedia, tapi xkan nak makan dulu kami bertiga je yang lain xsampai lagi.

Gentlemen semua akan bertolak dari Kota Warisan  jam 2.30pm...i guess dalam kul 4 lebih sampai kot. Hampir2 prof terlelap sebab mengantok xde buat ape...tibe2 dapat kol diorg cakap dah sampai. Cepat2 amik kunci kereta...amik diorg kat LRT Sri Petaling.

Al-kisahnya! xjumpa plak budak2 ni...tunggu dan tunggu dan tunggu lagi dengan uncle, rupa2nya diorang diarahkan turun kat LRT Bukit Jalil. Salah faham!!!!

Sokay...nasib baik xjauh dari LRT Sri Petaling nak ke LRT Bukit Jalil. Uncle dah gerak dulu ke sane...ya allah, prof kene redah kinrara sendirian ke Bukit Jalil. Ya Allah!

Alhamdulillah...dalam takut2 tu wirid "Allahumma yassir wala tu'assir" dan tanpa sesat akhirnya dapat jumpa jugak LRT tu. Kesian diorg tunggu lama...sorry guys!

4 orang naik dengan prof...selebihnya dengan uncle naik van. sampai kat rumah aunty kami terus amik pinggan, serang makanan yang dah terhidang tu. Slurppppp! menyelerakan =)

Sesi membungkus makanan

a few of PMR students...eh? teacher nampak Haziq???

Teratak indah Aunty Iffah dan uncle

Settle makan2, gambar2, kemas2...prof pun gerak balik dengan kereta aunty sebab nak hantar students balik Kota Warisan. Tapi xmuat semua...selebihnya balik dengan aunty lepas aunty balik dari kenduri kat Shah Alam. 


Haziq (f4) with teacher Farah

Lepas maghrib aunty dah keluar ke kenduri salah sorang dari kawan aunty kat Shah Alam...tinggallah kami. Disebabkan Batrisyia kene pulang awal sebab nak balik kampung kat Perak, prof kene hantar die dan kawan2 lain balik...kalau x, diorang mungkin lepak rumah aunty je balik pagi esoknya. 

Mula2 ingat nak bawak adik2...tapi takot xmuat, dan kebetulan diorang sekolah balik lambat n nak pergi beraya dengan kawan2 so prof pun sendirian la ke rumah aunty.

Insyaallah ada rezeki lain kali boleh pergi lagi...dah tau jalan nak ke rumah aunty =)



With Love, xoxo