Single with kids

Assalamualaikum semua

Diam xdiam dah 17 ramadhan da kan? lagi bape minggu je syawal nak datang...

Kenangan syawal tahun2 sebelum ni:

1) 2008-first n last sembahyang raya dengan arwah abah kat Masjid Nilai
2) 2009-Raya pertama tanpa abah disisi
3) 2010-Raya dengan emak, adik2 n konvoi kawan2
4) 2011-Same macam previously...dengan mak, adik2, kawan2

Untuk pertama kalinya pada tahun 2012 ni menjadi saksi kami beraya tanpa mak dan abah...I am their mother n father now. So, berkemungkinan besar prof akan beraya dengan adik2 je tahun ni. Xley nak join kawan2 g beraya umah kawan2 lain...dulu prof gerak sendiri ngan kawan2, so i guess diorg pun mesti xselesa if adik2 prof nak ikut beraya tahun ni. Jalan mudah, balik kampung lame2...raya rumah saudara mara, balik Nilai nnt baru jalan raya ngan adik2 bawak g rumah kenalan2 yang berdekatan, Insyaallah

Siap2 cari rumah nak berkunjung tuk raya nanti..hehe. Tahun2 sebelum ni, kalau kawan2 datang rumah mesti arwah mak akan masakkan sesuatu untuk diorg...but, no more this year. ouhh...sedihnye. 

Tatau nak hidangkan ape dekat tetamu yang berkunjung tahun ni...nak masak rendang, prof xreti. Setakat buat ketupat, xkan nak makan ketupat kosong je kan? lauknye xde. Ish! Napelah prof xreti masak...

Teringin jgak nak masak rendang...kuah kacang...laksa...tapi tu mase mak ade best la. sebut je, mesti dah tersedia atas meja. Mak memang best! 

Seriously, tahun ni tatau lagi macamne perjalanan kami...adik2 keep saying "bestnye raye kalau de emak". hmm...i wish she were here too, but no...she can't be here with us! we're distance! too far away

Macamne eh agak2 raye tahun ni? XBESTTTTTTTTT!!!!! Saya rindu mak abah. Miss them so badly. Ya Allah

Ape pun prof cuba yang terbaik nak gembirakan adik2...insyaallah korang, akak cuba. 

Macam biasalah, prof xsuke rumah bersepah. memang panas telinga diorg kalau rumah bersepah. EHHHHH! akak balik rumah penat2, tengok rumah bersepah????? KEMASSSSSSSS!!!! CEPAT KEMAS! 

Raya ni ingat nak beli sofa...tapi xmampu la plak. duduk bawah jela macam biasa. Len la, mak abah ade tinggalkan harta 1juta, boleh cantikkan rumah dalam mase seminggu. Hahahaha...berangan! 

Tapi memang prof selalu berangan satu hari nnt rumah kami ni prof akan cantikkan dengan hiasan2 yang indah, perabot yang cantik dan selesa, dapur ade kabinet supaya kemas dan selesa. 

Nah tengok ni, beberapa sample yang dalam imaginasi prof:






TAPI! tu sume imaginasi...prof kene berpijak dibumi yang nyata. Untuk masa sekarang ni memang xmampu nak buat semua tu. So, ape yang prof buat ialah kemas rumah...betulkan susun atur perabot sedia ada macam meja makan n meja jepun letak kat ruang masing2. betulkan kedudukan TV supaya rumah xnampak crowded dengan almari...nampak kosong. 

Prof puas dengan apa yang prof dah buat untuk rumah ni...moga ada rezeki lebih untuk prof tahun depan lepas habis master. Insyaallah, waktu tu mungkin impian bakal jadi kenyataan. Insyaallah, xjanji. 



With Love, xoxo