Wednesday, August 29, 2012

Raya Raya Raya dan Raya lagiiii

Assalamualaikum, salam syawal hari ke 8!

Still standing mood beraya?

Amboi2!!! 

Memaku dulang paku serepih, mengata korang prof pun lebih! ahaaaa

Pagi hari raya ke-8 ni prof dah janji dengan Zahira malam tadi nak datang pagi since malam tadi kan xdapat datang sebab lewat sangat. Alhamdulillah, dapat jugak beraya dengan sahabat yang bertahun jugak xjumpa...

Ingat x Zahira yang mane??? Haa...bace sini >> After 11 years

Dalam kul 10 dah gerak g rumah die...alang2 nak g cari barang n makanan adik2. Layanan dari family Ira sangat tip top...jangan kata beraya je, siap tapau makanan n kuih raya tau. orang lain mane dapat layanan exclusive macamtu. eceh!

Jah dan Dara nama glamor kami =)


Haritu mama Ira masak spaghetti, nasi lemak, n ade rendang daging...sedapnye!

Nasi lemak sedap...spaghetti xsempat rase sebab kekenyangan makan nasi lemak mama Ira. Alhamdulillah!

Pergi diambil, balik dihantar...bersama tupperware2 kuih raya dan makanan tuk adik2. Semoga rezeki Ira dan keluarga semakin bertambah...insyaallah! =)

Balik dari rumah Ira...cepat2 settle down untuk beraya dengan kawan2 plak. Nisa dah tunggu sejam kat rumah. Sorry Nisa sebab lambat.

Ok! first rumah Amir...macam biasa, tempat gathering budak2 nak konvoi raya mesti kat rumah Amir. Yelah, nak buat kat rumah prof segan plak kawan2 yang boys sebab rumah perempuan. Bila rumah lelaki, xde la segan...



Ketua rombongan tahun ni Nisa+Najme...mase prof ngan Nisa dah sampai kat rumah Amir, kawan2 lain pun dah sampai...kami menunggu Najme dari sejam lepas die cakap ON THE WAY! ON THE WAY!

Jam dah kul 1.15pm pun die xsampai2 lagi...where are you Najme???? Tak bangun lagi ke? opps

Kitorang just proceed ke rumah Musa plak sementara tunggu Najme n Arin. Next, ke rumah Iwan...




Rumah diorg ni besar2...selesa nak lepak lame2. Nak compare dengan rumah prof yang xseberapa tu. Prof teringin sangat nak layan tetamu macamne arwah mak buat...setiap kali tetamu datang MESTI hidangkan makanan yang dimasak sendiri. 

Hmmm...prof xreti masak. kan best bile orang datang, kite bagi makan...kenyang perut diorg senang hati. Kan??

Prof tengah belajar nak mantapkan masakan...hehe. I wish!

Haaa! Lepas settle raya kat rumah Iwan...kami terus gerak g Serdang. Ade open house kat rumah sahabat kami, Ecah.


Dalam lif pun sempat snap gamba...good job cameraman =)


Sebabkan Scha nak kene g keje kul 7...balance masa yang ade kami lepak kat Alamanda sementara tunggu pukul 5 lebih nak beraya ke rumah Nazirul kat Jenderam. Plan asal nak beraya area Nilai plak...tapi nanti susah plak Najme nak gerak jauh2 g hantar kekasih hati, Scha g keje. 

Best kan? Dapat laki yang boleh g hantar n amik g keje...*masuk dalam checklist lelaki idaman* hahahahaha. Eh! make it clear...bukan masukkan Najme dalam lelaki idaman, tapi masukkan ciri2 lelaki idaman yang boleh hantar n amik dari tempat keje. hehehehehe...sweet! Untung la Scha de Najme. Pray for the best of u =) 




Wokeyh! Kat Alamanda...xde buat ape pun. Nisa cari asam jeruk, sementara yang lain g settle kan Asar. Pastu terus gerak g rumah Nazirul. Die baru balik keje kul 5 lebih...sebab tu sanggup tunggu. 

Kat rumah Nazirul, ade kek coklat moist yang sedap...plus cheese cake yang sangat cheesy! Yummy...so scrumptious!!!!!

Iwan berebut2 kek coklat ngan Nisa...Layankanlah budak berdua ni. kitorang ni kembar...Iwan is our brother, kononnya dalam kisah persahabatan kami ni. heheheeh

Lepas rumah Nazirul, masing2 buat haluan masing...prof balik rumah jap settle kan adik2 nak bawak g beraya belah Nilai plak. 

Nisa, Aswad, Nazirul gerak ke rumah prof sebelum mulakan pengembaraan raya belah malam plak kat Nilai...maghrib n berkumpul dulu kat rumah prof. Rehat2 sambil tunggu kawan2 yang lain sampai...




Lepas maghrib, kami meneruskan aktiviti jalan raya lagi...ke rumah Fais. Oh my!!! Kat rumah Fais ade Mee Kari yang sedap...

Selama ni belum pernah prof jumpa orang buat Mee Kari sehebat dan setanding air tangan arwah mak prof. Ni kali pertama...serious tak nak balik!!! Nak duduk rumah Fais habiskan Mee Kari mak die.

So amazing! *sambil google resepi mee kari...nak t ry*

Habislah pasal rumah Fais yang ade hidangan melazatkan tu. kami terus ke rumah Pka...kemudian rumah Syida buat kedua kalinya prof ke sane. ehem!

Special guest...hahaha, nanti datang lagi. heeehooo

Depan rumah Syida

Kat rumah Pka


Mak Syida ade buatkan baju raya untuk adik2 perempuan prof. cantik dan sepadan sangat diorg. kaler purple polkadot. Tapi malam mase ke rumah Syida tu adik2 pakai baju biasa je...xdapat Mak Syida nak tengok hasil jahitan beliau. Next time!




Habis rumah Pka...cepat2 g rumah Nisa, we all tamatkan perjalanan raya kat rumah Nisa. Selalunya memang rumah2 besar ni dijadikan tempat menyinggah dan merehatkan diri...rumah Nisa jadi mangsa selalunya. Hehe. Tahun2 sebelum ni aktiviti terakhir mesti BBQ kat rumah die...tapi tahun ni, plan pun last minit n diorg tanak aktiviti BBQ so malam tu kitorang makan2 biasa je =)

Hooorayyy!!!! Habis dah ceritera raya prof. Minggu ni ade jemputan rumah terbuka plak...khamis ni dengan students2 n teachers tempat tuisyen prof. Sabtu rumah Nadrah n Khairul...Ade kesempatan insyaallah akan ke jemputan Sabtu ni. 




Meh baca previous entries pasal raya prof =)




With Love, xoxo

No comments: