Sunday, May 13, 2012

Be Patient! =)

Assalamualaikum, sahabat blogger dan reader semua!

Apa khabar? 

Lama menyepi uruskan kehidupan sekarang...dah dapat cuti ni, kenelah manfaatkan setiap masa yang ade dengan family. Alhamdulillah, sekarang prof dah boleh berjalan dengan sempurna…I mean, jalan betul2 xyah nak bongkok2 tahan sakit bahu lagi. Dah boleh meniarap, dah boleh mengiring, dah xpantang makan, luka pun dah sembuh. Alhamdulillah…skang dah boleh jadi normal, cume masih berpantang dari buat kerja berat2.

Adik2 pun alhamdulillah...masing2 pandai jaga diri dan kaklong yang tengah dalam pantang haritu. Macamne kalau prof balik nak siapkan keje kat Shah Alam nanti? hmmm...cepat fikir!!!

Insyaallah, prof yakin akan ada jalannya...Aunty pesan jangan bebankan diri jaga adik2, jangan sekali2 ingat adik2 tu satu bebanan tapi satu snugerah untuk diri prof sendiri sebab xsemua insan didunia ni diuji dengan ujian yang macamni.

Apa pun yang terjadi, ingat Allah...bila kite jaga hubungan dengan Allah, Allah akan jaga kita. Insyaallah!

Bagi prof, apa yang penting prof kene make sure adik2 prof dapat pelajaran sebab diorg dah ade peluang tuk teruskan belajar. Cuma kadang2 tu ada jugak prof stress bile diorg nak mula malas...dengan orang sekeliling prof yang sangat positif, mereka ingatkan prof sentiasa berzikir bila ade masalah...dan betul, sesungguhnya kalau kita ingat Allah, akan sentiasa ada jalan. 

Itulah keajaiban dalam kehidupan ni...setiap titisan air mata tu, ade tersirat jalan yang Allah tunjuk. Personally, prof memang control adik2 yang masih bersekolah. Setiap hari prof akan pastikan semua pergi sekolah...biar lambat setengah jam pun, prof paksa diorg ke sekolah melainkan kalau ade yang kene ikut angah diorg g kantin tu prof xley buat ape...

Arwah abah ngan mak antara orang yang terpelajar dan hebat, so prof nak adik2 pun ikut macam arwah mak abah. 

Make sure diorg solat bile masuk waktu, mengaji setiap hari, study, buat revision, kemas rumah sama2...baru je siap jadual untuk diorg. Nak tengok?



Agak mencabar kehidupan baru sekarang ni, sebagai mak dan abah dalam satu badan. Phewh! Insyaallah...ini yang Allah tulis untuk perjalanan hidup prof. Doakan moga prof akan kaya, boleh tolong langsaikan semua hutang arwah mak abah. Moga2 ade rezeki nak ke tanak suci hujung tahun ni...mungkin 2012 ni permulaan untuk kekayaan prof. AMIN!!!!!

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan dan jalan ku kearah itu...Insyaallah! =)

With Love, xoxo

No comments: