Friday, February 17, 2012

Kenangan Hidupku, Geisha

 

jika ku hadir untuk disakiti
biarlah ku pergi jauh dan sendiri
tanpa ada kamu siapapun di sini ku menangis

* kebodohanku telah anggap dirimu
kan baik hatiku butakan hatiku
kau pergi saja tak ku tahu, ku tlah layu
mungkin karnaku terlalu mencintaimu
ku terluka

kemana ku berlari
kemana aku kan pergi
ku cintai namun benci
caramu mencintaiku

biarlah ku simpan
menjadi kenangan hidupku

ku cintai namun benci
caramu mencintaiku

With Love, xoxo

Tentang Rasa, Astrid

 

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


With Love, xoxo

Tapi Bagaimana, Spider

 

Kau buat ku teruja
Kau buat ku tertawa
Terbit rasa tersembnyi beku
Hingga rasa cemburu seperti
Pasangan kekasih yang hangat bercinta

Dan tak sanggup berpisah
Walau hanya sekejap
Aku sangat merindui kau
Senang sekali kau ada

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Tolong lepaskanku dari sengsara ini
Dia bukan tak cantik
Dia bukan tak baik
Hanya kekosongan yang ada
Di sudut hatiku tak bisa diusik
Hingga cinta jadi kematu

Tiada yang nak gaduh
Tiada yang nak tentang
Hingga rasa menjadi kering kontang

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Bagaimana harus ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

With Love, xoxo

Sunday, February 12, 2012

Handmade Cookies

Assalamualaikum, sahabat blogger

Last meeting, supervisors ade bg assignments…kene tengok balik papers yang berkaitan, kene tengok balik literature review. Sekarang ni prof kat Nilai, rumah memang xde internet…kalau nak online samada kene g cyber cafĂ© or g mane2 kedai yang ade wifi free. 

3 hari yang lepas, Rabu. Adik2 prof sudi temankan prof wat keje kat Nasi Kandar Impian, bukan kerja2 restoran tau tapi kerja research ni la. Tumpang wifi NKI jelah. Free…tapi, budak2 tuh ikut nak xnak belas2 ringgit gak kene bayar, same je kalau g cc.  hahhaa…itu pun diorg minum je. 4 orang adik2 prof ikut…ye lah, dah malam xkan prof nak jalan sorang2 g kedai tu…yang follow malam tu Abang (Faizal), Ila, Faiq, Biha. Yang ditinggalkan, Firaz sebab die kene siapkan homework. =p

Alhamdulillah, dapat ape yang prof cari…jutaan terima kasih dari prof buat adik2 tersayang, sudi temankan kak long wat keje. Dan sebagai hadiah untuk diorg, esoknye prof buatkan handmade cookies tuk mereka. Wuhuuu…sedap!







Macamne presentation kuih2 prof? menarik x? yang hijau tu macam bunga kiambang kata bibik saye. hahaha...boleh la, asal boleh dimakan =)

Ingat nak simpan sikit tuk kawan2 kat Shah Alam…tapi apakan daya, belum sempat tunggu esok, dah habis. Hmmm…kene  buat lagi untuk Azreen, sebab dah janji. =)


With Love, xoxo

Awal Februari di Pasir Gudang

Assalamualaikum, sahabat blogger

1 Februari 2012, Nad Razak, Airin, dan prof gerak ke Pasir Gudang nek kereta dipandu oleh Nad Razak. Kitorang gerak hari rabu petang dalam jam 2, terus gerak ke Pasir Gudang. Dalam perjalanan nak ke Pasir Gudang, sempat singgah makan kat restoran jambatan kat perhentian Ayer Keroh, Melaka. Menunye A&W je sebab nak menikmati pemandangan jalan raya dari tengah2 jambatan. X lame lepas tu, kami bertiga meneruskan perjalanan ke destinasi yang dituju. Alang2 singgah johor, Nad Razak singgah ke Tangkak lawat adik dia kat Kolej Matrikulasi Johor. Lepas tu, kitorang singgah ke JPO (Johor Premium Outlet)…best jugak kat situ, tempat shopping barang branded yang murah. Nanti korang pergi lah singgah sane, jangan lupe buah tangan tuk prof =p

Persinggahan kami kejap je…lepas tu kami terus gerak balik Pasir Gudang, tengok anak buah Nad Razak adik kepada Adriana Damia. *Alahai!!!! Prof xingat nak amik gambar baby, phone tinggal dalam kete time ni*

Balik dari singgah rumah Damia, kami pun gerak balik rumah Nad Razak. Rumah Damia ngan Nad Razak ni dekat je…masing2 kat pasir gudang. Nad Razak memang kalau balik kampung, mesti xlupe singgah tengok Damia. Budak tu pandai berceloteh tau…ade je benda yang die nak cakap. COMEL! Ish! =p

Sampai kat rumah Nad Razak, kitorg rehat2 before keluar makan ngan budak2 kelas kitorang dulu yang duduk kat Johor Bharu…FarahLi, Hamidah, Bella Hisham. Lepas maghrib, kitorg dah gerak g makan kat Kapten Grill & Steamboat yang dimiliki oleh makcik Bella Hisham.
Menu malam tu kami makan makanan berasakan "lamb" dan nasi goreng sebab lapar giler!! =p


 






Alhamdulillah, syukur atas rezeki malam tu…FULL! 

Lepas makan, kami jalan2 kat Stulang…lepak tepi pantai, sambil makan tauhu bakar. Sedap! Bebudak ni kalau dah berjumpe, macam2 disembangkan nye…tambah2 kalau si Nad Razak, Bella Hisham, Hamidah…terkekek2 gelak. Hahahah

Hari pun dah makin gelap, malam pun dah makin tua…so, kami harus pulang kerumah dulu ya kawan2. Sebab keesokan harinya prof ade meeting ngan supervisor+co-supervisor+RP student jam 2 petang, xde input lagi untuk meeting tu. Malam tu jugak mintak tlg kawan2 bg idea nak siapkan mind map tuk progress research prof. hmm…

Keesokan harinya, bangun subuh dan terus bersiap2 balik shah alam…kami bersarapan kat Pasir Gudang dulu sebelum meneruskan perjalanan pulang. Lepas sarapan, kitorang sempat lagi jalan2 kat kawasan industri Pasir Gudang. 

X lama lepas tu baru kitorg gerak balik Shah Alam…xde singgah memane pun, memang Nad Razak kejar masa nak make sure sempat masuk meeting kul 2. 

Kalau xde meeting or gerak awal sikit, kitorang boleh la jalan2 lame sikit kat Johor. Tapi, xde rezeki kali ni…insyaallah lain kali. Perjalanan ni kire emergency gak la…tibe2 g Johor tanpa dirancang. Huhu

Alhamdulillah, kami selamat sampai kat Shah Alam jam 1 petang dan terus g cari makan before meeting stat, kitorang lunch kat Subway… =)

Lepas makan, terus jumpe supervisors…debar plak rasenye nak meeting. Huhuhu…Ok lah, xde ape nak diceritakan time meeting. Berjalan lancar seperti biasa, mind map pun ok. Cuma kene rombak balik flow research tu, kene betul2 fahamkan ape yang prof nak sebenarnye dari research tu. Dr.M always remind me, this is your baby…do your best! =)


With Love, xoxo