Defense Proposal Presentation day

Assalamualaikum, followers and readers


26/1/2012- Hari yang dinanti2kan sudah tiba...Defense Proposal Presntation Day. Semua student master mid-mode kene present pasal research masing2 harini. So? What have we done today? Lots!!!

Presentation ni dibahagi kepada 2 kategori, group full time and part time. Full time dah settle pagi tadi...sesi kitorang sampai tengahari dan orang terakhir dalam group ialah prof sendiri =)

Sesi malam nanti bermula jam 8malam-930malam untuk 3 students and 3 panels yang terlibat. 

So far, panels yang hadir banyak bagi suggestions and comments on research proposal kitorang...Alhamdulillah, dah settle benda yang agak besar bagi kitorang ni. Lepas ni memang dah boleh focus kat research betul2...perbaiki apa yang perlu.

Tengah2 nak setup laptop untuk presentation, salah sorang dari lecturer kami datang jumpe prof. Beliau kata sangat impress dengan kitorang mase exam haritu. I guess dah habis tanda sume answer scripts la tu kot, and alhamdulillah i know everybody did it well too...sebab tu die impress sangat2 =)

Eh! tetibe takot plak nak dapat results...haha. 

Kemudian punye cerita la pasal result tu. rezeki masing2 dah ditentukan...terima dengan seadanya! 

Sesi defense proposal pun dah tamat dengan jayanya untuk sesi pagi...tapi untuk sesi malam, masih berdebar2 lagi. They all will be fine, insyaallah! 

Prof last presenter, lepas dah abis tu dah siap2 nak gerak balik one of the panel datang jumpa prof discuss sikit pasal research yang prof. Xlama lepas tu supervisor prof pun datang kat bilik meeting, tengok2  keadaan students yang dah lepas present. 

Banyak nasihat yang diberi kat students, and after that sesi prof ngan supervisor plak kat office beliau. Ade few things yang kami discuss pasal research, alhamdulillah everything was good.

Dr.M cakap prof dah ada co-supervisor, that is Dr. Maziyer. Again, Dr.M to the power of 2 (Mikhail and Maziyer). hee...Lepas meeting dengan supervisor, he advised me to say hello to my new co-supervisor. I did it! Prof singgah office co-sv plak nak say hello seperti yang di'advise' oleh my sv.

The power of M, hopefully my research xde problem dengan bantuan pakar dari Uk dan Iran. Insyaallah! Work it out Farah!

Lepas dah habis meeting with both M...Airin, ngan Nad dah tunggu prof nak g makan. Yummy! perut pun dah bergelora...

Kitorang terus ke Sunway Pyramid, makan Ayam Penyet...blurp! kenyang. Alhamdulillah...




Lepas tu, kitorang singgah jalan2 cuci mata kat kedai buku. Sunway ada MPH ngan POPULAR. we all singgah kat 2 2 ni...cari buku, pakai baucher yang ada balance lagi tu =)



Untuk adik2 prof lagi...kali ni buku pelajaran plak! Semoga mereka akan sentiasa berjaya...Amin!~


With Love, xoxo