Jumaat yang freedom!

Assalamualaikum everyone...


Dalam sibuk2 nak kejar due date project2 yang menimbun tu, prof memang suke cari pasal ngan diri sendiri...tengah ada banyak project tapi ley kuar jalan2 release stress ngan teman2 tersayang. Macam harini, bangun awal pagi lepas subuh...take my breakfast with a plain gardenia bread and MeadowLea (sejenis marjerin jugak la). Dulu2 prof suke makan roti kosong ngan Planta, tapi planta diperbuat dari lemak haiwan dan xbagus untuk kesihatan. Kepada sapa2 yang sedang berdiet, elakkan lemak haiwan dalam menu harian anda...bertukar kepada produk2 mesra alam contohnya dari lemak sayuran, tu lagi bagus...notice here, prof bukan berdiet tapi sedang menjaga kesihatan yang xberapa nak sihat ni =)

Oh...balik pada cerita asal tadi, lepas breakfast prof ikut plan dalam jadual yang tertera dalam entry sebelum ni. Kene baca jurnal kan??? Berdisiplin tau prof harini, one of my housemate awal2 pagi lagi dah pelik tengok prof lain macam je harini...sangat mengikut jadual yang da sedia ada ni. hahahaha...bukan apa, nak berjaya kene ada azam dari dalam diri sendiri. semangat tinggi dan jiwa kental...


Tapi sebelum start pembacaan harini, prof mulakan dengan mencari perkataan baru dalam kamus pemberian dari arwah abah prof masa zaman prof sekolah rendah lagi...tengok2 perkataan yang prof boleyh guna tuk perbualan harian ngan rakan2 or orang2 sekeliling prof. Tak kurang jugak, buku Student's Companion English pun prof bukak jugak...bukan apa, skang tengah ada masa yang cukup tuk belajar n mantapkan english prof. Bukan hebat sangat english ni, so kene faham2 la...kalau prof xnak malu depan lecturer n kawan2, kene ade inisiatif sendiri nak mantapkan english kan??? Korang pun buatlah jugak...satu hari cari satu perkataan yang boleh digunakan tuk hari korang. Contoh, harini nak pakai word "ENCOURAGE"...selama satu hari, apply perkataan ENCOURAGE tu melalui sebutan mahupun penulisan korang...insyaallah, akan semakin improve english kita semua nanti...sambil2 prof belajar ni, sambil2 kite sharing2 kan. =)

Lepas abis baca jurnal, dapat sesuatu dari pembacaan harini...enough! kebetulan roomate prof nak uruskan hal dia kat luar n prof temankan dia sepanjang harini. Destinasinya ke Pejabat IPSIS (Institut Pascasiswazah), Maybank, n Pejabat Pos.
Dah settle semua hal...kitorang singgah rehat, minum2 kat Old Town White Coffe basahkan tekak konon2 =p. Menunya Kaya Butter Toast, White Milk Tea, and Enrich Chocolate.


With Nad Razak
With Airin


Kami bertiga tadi...Nad Razak, Airin, ngan Prof. On the way nak ke car park, tiba2 teringat semalam masa kelas Dr.M die ada cakap yang die n family kat magazine WANITA. Dah alang2 kat luar tu, ternampak plak kedai jual majalah2 ni kitorang pun cuba nasib la kot2 ade jumpe Dr.M dalam WANITA macam die cakap malam tadi kan...

Guess what?? Betul apa yang dia cakap...Ada gambar Dr.M with his family. So cute...nak tau x kesah diorg? romantik sangat2...

P/S: Sebelum ni prof ada letak sikit story and picture mereka satu family (copied from magazine)  but then, editor da reply my email and xdapat kebenaran untuk siarkan mane2 info dari WANITA. so, maaf ye...prof kene padam semua cerita dan gambar2 yang pernah wujud dalam blog ni sebagai tanda penghormatan pihak WANITA. Tapi...pada sesiapa yang nak tengok, jangan lupe cari WANITA keluaran Disember tau! =)


With Love, xoxo