Jalan2 Raya 2011 (3)


Destinasi seterusnya, prof bersama 3 sahabat prof beraya ke rumah masing2...Transporter kami semestinya Adam (berbaju kemeja kotak2 merah). Seawal jam 11 pagi Adam dan Fadzli (berbaju melayu berwarna biru) da amik prof kat rumah, gerak ke Seremban (Taman Bukti) rumah Airin (gadis berbaju kurung putih)...

Menu hidangan Nasi Lemak Ayam n for sure ade kuih raye...prof plak pantang jumpe kuih2 best ni, memang habis!! Gerak dari rumah Airin ke rumah prof lepas settle solat zohor...

Menu utama kat rumah prof mestilah Laksa Penang...memang xley tinggal menu tu. Xlame pun kat rumah prof sebab banyak lagi rumah yang nak dikunjung, so terus gerak ke rumah Fadzli plak kat Bandar Enstek...tapi sebelum tu, kitorg singgah rumah kenalan prof kat Kota Seriemas (Umairah). 

Segan nye nak jejak rumah Umairah...rumah corner lot yang sangat mewah terletak di Kota Seriemas, mak Umairah sangat sporting n peramah jugak. Mula2 masuk takot la kalau kunjungan kami tu menyusahkan diorg, tapi prof silap...kunjungan kami disambut baik oleh tuan rumah =)

Menu kat rumah Umairah, Mee Bandung...sedap! Lepas makan, sembang2 ngan aunty kat meja makan...banyak gak topik yang kitorang sembang sampaikan aunty cakap "seronok ye bersembang dengan orang yang educated"

Kitorang terkedu jap, xsangka aunty cakap macamtu...heee, kitorang singgah lame jugak kat rumah Umairah haritu. Lame sebab bersembang sakan ngan aunty...

Lepas gerak dari rumah Umairah, kitorang terus ke rumah Fadzli kat Bandar Enstek...pergh, menu kat rumah Fadzli memang gile kentang. Ade Lontong, Rendang, Ketupat, Ketupat Palas, banyak lagi...=)

Kami xboleyh singgah lama sebab Airin kene balik sebelum tengah malam...sebab Airin jauh, kene patah balik Seremban, kitorang terus gerak ke rumah Adam kat Kota Warisan. Mak Adam dah tunggu...hehe, sempat lagi masak mee goreng tuk kitorang. Kat sane, kitorang rehat jap sambil settlekan solat maghrib...baru jamah juadah yang mak Adam siapkan tadi.

Tak lame lepas tu kami terus gerak ke Klang plak...rumah Nazir (berbaju melayu violet), disediakan Bihun Goreng yang sedap. Sambil makan sambil berborak...

Finally, kitorang pun gerak pulang kerumah masing2...

Love, Farah