Friday, November 25, 2011

Jumaat yang freedom!

Assalamualaikum everyone...


Dalam sibuk2 nak kejar due date project2 yang menimbun tu, prof memang suke cari pasal ngan diri sendiri...tengah ada banyak project tapi ley kuar jalan2 release stress ngan teman2 tersayang. Macam harini, bangun awal pagi lepas subuh...take my breakfast with a plain gardenia bread and MeadowLea (sejenis marjerin jugak la). Dulu2 prof suke makan roti kosong ngan Planta, tapi planta diperbuat dari lemak haiwan dan xbagus untuk kesihatan. Kepada sapa2 yang sedang berdiet, elakkan lemak haiwan dalam menu harian anda...bertukar kepada produk2 mesra alam contohnya dari lemak sayuran, tu lagi bagus...notice here, prof bukan berdiet tapi sedang menjaga kesihatan yang xberapa nak sihat ni =)

Oh...balik pada cerita asal tadi, lepas breakfast prof ikut plan dalam jadual yang tertera dalam entry sebelum ni. Kene baca jurnal kan??? Berdisiplin tau prof harini, one of my housemate awal2 pagi lagi dah pelik tengok prof lain macam je harini...sangat mengikut jadual yang da sedia ada ni. hahahaha...bukan apa, nak berjaya kene ada azam dari dalam diri sendiri. semangat tinggi dan jiwa kental...


Tapi sebelum start pembacaan harini, prof mulakan dengan mencari perkataan baru dalam kamus pemberian dari arwah abah prof masa zaman prof sekolah rendah lagi...tengok2 perkataan yang prof boleyh guna tuk perbualan harian ngan rakan2 or orang2 sekeliling prof. Tak kurang jugak, buku Student's Companion English pun prof bukak jugak...bukan apa, skang tengah ada masa yang cukup tuk belajar n mantapkan english prof. Bukan hebat sangat english ni, so kene faham2 la...kalau prof xnak malu depan lecturer n kawan2, kene ade inisiatif sendiri nak mantapkan english kan??? Korang pun buatlah jugak...satu hari cari satu perkataan yang boleh digunakan tuk hari korang. Contoh, harini nak pakai word "ENCOURAGE"...selama satu hari, apply perkataan ENCOURAGE tu melalui sebutan mahupun penulisan korang...insyaallah, akan semakin improve english kita semua nanti...sambil2 prof belajar ni, sambil2 kite sharing2 kan. =)

Lepas abis baca jurnal, dapat sesuatu dari pembacaan harini...enough! kebetulan roomate prof nak uruskan hal dia kat luar n prof temankan dia sepanjang harini. Destinasinya ke Pejabat IPSIS (Institut Pascasiswazah), Maybank, n Pejabat Pos.
Dah settle semua hal...kitorang singgah rehat, minum2 kat Old Town White Coffe basahkan tekak konon2 =p. Menunya Kaya Butter Toast, White Milk Tea, and Enrich Chocolate.


With Nad Razak
With Airin


Kami bertiga tadi...Nad Razak, Airin, ngan Prof. On the way nak ke car park, tiba2 teringat semalam masa kelas Dr.M die ada cakap yang die n family kat magazine WANITA. Dah alang2 kat luar tu, ternampak plak kedai jual majalah2 ni kitorang pun cuba nasib la kot2 ade jumpe Dr.M dalam WANITA macam die cakap malam tadi kan...

Guess what?? Betul apa yang dia cakap...Ada gambar Dr.M with his family. So cute...nak tau x kesah diorg? romantik sangat2...

P/S: Sebelum ni prof ada letak sikit story and picture mereka satu family (copied from magazine)  but then, editor da reply my email and xdapat kebenaran untuk siarkan mane2 info dari WANITA. so, maaf ye...prof kene padam semua cerita dan gambar2 yang pernah wujud dalam blog ni sebagai tanda penghormatan pihak WANITA. Tapi...pada sesiapa yang nak tengok, jangan lupe cari WANITA keluaran Disember tau! =)


With Love, xoxo

Thursday, November 24, 2011

UpComing Schedule!

Assalamualaikum to all muslims and hello to non-muslims

Semalam prof siapkan jadual ni...tampal kat dinding depan mata ni, selalu sgt on9 facebook. So, bile dah ada jadual ni memang kene disiplin betul2. Kalau ada sape2 perasan entry lepas2 prof ada buat jadual baru jugakkan? xsilap prof Facebook kul 9 malam. Tapi memandangkan skang da xmacam dulu, malam ada klas plak kan...so xley fb melainkan dalam lab comp =p

Jadual dulu dah successful, so kali ni wat jadual lagi...timing lain plak. Later nnt prof upload jadual yang da siap dihias kat dinding bilik prof ni, wuhuuu excitement!!!!


Hmm, ni plak kerja2 prof yang nak kene submit xlame lg due date diorg ni sampai la...prof kene focus kat diorg ni plak, kang xsiap nahas prof kene motivasi cukup2 ngan VVIP bawah ni. TAKOT!!!



Seminar Gas to Liquid report - Prof Asadullah (25 Nov 2011)

Functionality of Polymer assignment from Dr.M (1 Dec)

Waste to Wealth project with Prof Dr Ku Halim (5 Dec 2011)

Advance Optimization project with Dr Ahmed (13 December 2011-submit, 16 Dec-presentation)

Review Paper (Journal) on Gas to Liquid for Conference IEEE 2012 (End of Dec 2011)


With Love, xoxo

Prof memasak??? Wow!!!

Assalamualaikum followers and readers


2 hari lepas prof ade meeting ngan supervisor prof (Dr.M), seorang yang sangat motivated n antara yang selalu bagi dorongan dan galakan kat prof

Lama jugak meeting selasa haritu, sampai terlupe plak CHEF prof xmakan lagi...dan sepatutnye kitorg da men masak2 haritu

Balik dari meeting da dekat kul 2, Hanis plak ade klas...so, prof kesian plak die kot xmakan lagi ke. Prof janji nak masakkan tuk Hanis, sebelum ni kitorg men masak sama2

Sampai rumah prof rehat beberapa minit, kemudian baru stat buat keje2 rumah...mengemas, gosok baju, memasak. Rasa macam dah jadi suri rumah plak...

Pukul 3 prof da stat memasak...macam xcaya prof masak banyak haritu. Prof amatur lagi, so siap masak mase tu pun dah lambat.

Hanis balik kelas terus gerak ke rumah prof n makan...Sorry lambat masak Hanis =)
Tapi yang pelik nye, prof rajin sangat la plak haritu...gosok baju, mengemas, memasak. hmm...prof pun pelik! Tapi selasa pun dah berlalu, skang dah kene pay attention kat study n project prof plak

 **Antara MENU hidangan**

Udang masak kicap..xde kuah

Sambal gesek (kata Syida), sambal ni Syida yang buat =)

Sayur Kubis

Sambal Telur

With Love, xoxo

Tuesday, November 22, 2011

Konvokesyen ke-75 UiTM

Antara teman2 yang sempat masuk dalam kamera sama2...haha, Nad Razak, Dila, Nazir

Di awal pagi bergambar amik mood konvo ngan teman2 tersayang...dari kiri prof, Dila, Airin
bersama kembar prof...Far! =)
 
Ngan kawan2 sebaris tempat duduk lepas dapat skrol




Alhamdulillah...menggenggam Ijazah setelah 4tahun diperantaua, nak nangis rasanya =|

Bergamba ngan kawan2 lagi...pantang nampak kamera! OK! hehe

Wahhh...prof suke gamba ni, nampak macam I ni VVIP. dikelilingi oleh rakan2 *ayat perasan*

Bersama PakLong, MakLong, KakNini sejurus lepas keluar dewan    
Abang!!! ni adik prof nom3...die skang PMR, hopefully, rezeki die meluas macam KakLong die. Insyallah =)

Antara rakan2 yang sempat bergamba bersama2 lepas keluar dewan

Ahaa...topi prof pun dah hilang entah kemana, sakan baling topi =p

Cantik kan? ceria ngan flowers dan kaler2 yang meriah

Fatin, Prof, Airin, FarahLi, Aisyah

Prof pun blur jap, buat ape eh mase ni? xkan nangis kot...xmungkin! =p

Wah. kelas kau mariahhhh...cantik2 kawan2 prof kat keliling tu, jelesnye!


Dari kanan Dila, Ainul, Airin, dan budak gile camera =)

Ngan Nad Razak dan Airin...xmenang tangan prof bawak bunga, sebab flower girl prof tatau kat mane waktu ni *ayat perasan lagi*
With my best buddy, Aisyah...mek kelate ni tau =)

With Dr.M (Mikhail) dan rakan2 seperjuangan


Seronok sangat2!! 

Pengalaman berkonvo yang sangat meriah
Ada antara rakan2 jemputan khas dari prof xdapat datang sebab konvo kami ni on Monday
so, ada yang kene attend kelas...keje...n so on 
Tapi xsemestinya xdatang hari konvo bermaksud kita xgeng dah kan??
Cume xmeriah kalau yang dijemput xdapat hadir sama2 menyerikan gamba2 konvo prof

Insyaallah untuk konvo master tahun depan diorg akan dijemput lagi..hehe =)







With Love, xoxo

Photoshoot Pre-Convo (III)
































 


 Zillion thanks to CSI Photography 
Photographer - Elle dan Azreena

Membuatkan konvokesyen kami lebih bermakna =)

Perjalanan kami bermula dari lepas zuhur hari Ahad (30/11/2011) sampai lah ke malam
photographer memang sporting, macam2 kerenah n gaya kitorg request tapi diorg layankan aje
haha...best sebab diorg xkesah, bergambar sampai puas.
Even penat tapi xpuas lagi...diorg layankan jugak!
Kalau ade sape2 berminat, ley la roger prof...nnt prof bg contact number diorg =)
ehee, saje tanak publish kat sini...nak tunggu orang mintak dulu baru bagi 



 With Love, xoxo