Jalan2 Raya 2011

Assalamualaikum sahabat blogger dan pembaca..=)

Dari hari ke hari prof tunggu masa nak update entri baru, ni la baru jumpe masanye..hahahah. Nak cite pasal ape eh, errr! satu per satu la...lepas habis Ramadhan, kite sambut Syawal kan? so...Entri kali ni pasal Syawal! Ok?

Alhamdulillah, makin tahun makin meriah Syawal prof...raikan bersama ahli keluarga tercinta, saudara-mara yang jauh, n kawan2 tersayang macam tahun2 lalu

Malam raya macam biasa lah wat persiapan ngan adik2 prof...isi kuih, kemas rumah, n tdo awal sebab keesokan harinya prof n family nak gerak ke kampung...

Pagi Raya: 30 Ogos 2011
Awal pagi we all dah gerak balik kampung arwah abah kat Sijangkang...sebenarnye, kampung asal arwah abah kat Sabak Bernam tapi arwah atok da xde n tinggal nenek sorang2. So nenek pun selesa ikut anak2...tahun ni nenek ade kat umah makcik kat Sijangkang, jadilah kampung prof tahun ni. hehe, kampung bergerak la orang kata...kejap kat Pahang, kejap kat Selangor, kejap kat Negeri Sembilan, merata2 la...

Ahaa, raya pertama memang kitorang satu family raya kat kampung...pagi raya gerak ke kampung arwah abah, n malam tu plak gerak ke kampung belah emak kat Jimah Lama (Negeri Sembilan). Dapatlah beraya 2 buah rumah...kitorang gerak 2 buah kereta, prof n angah drive bawak mak n adik2 beraya. Seronok!~

Ramai anak2 buah prof kat kampung belah mak mahupun arwah abah...seronok, tambahan plak adik2 prof pun kecik2  lagi. Bile diorang gembira, prof lagi gembira sangat2...

Yang paling prof suke sangat bila time raya ni...mestilah DUIT RAYA!!!! dengan umur prof yang makin "mude dan kecil" ni pun still dapat duit raya tau...lagi over dari adik2 prof. hahahaha...


Cube tengok gambar2 bawah ni, ni antara saudara mara belah arwah abah prof...dari Meru Klang, Jengka Pahang, n local Sekinchan pun ada...sedihnya, sebab gamba prof n family xde. kalau ada dalam gamba2 ni mesti lagi cantik =p


Kami gerak balik dari kampung Sijangkang tu awal gak, dalam kul4 kot...pastu terus gerak ke Meru plak kononnye nak  bg surprise kat orang Meru yang kitorg nak dtg...last2, we all yang get surprised dr orang Meru...diorg xde kat rumah sebab baru je gerak ke Sijangkang...huhuhu, kami gerak, diorg pun gerak, ohooo












Kami pun terus gerak balik Nilai...sampai je kat rumah, sume terbaring kepenatan (padahal duduk makan je...) hahahahaah...penat main kot, yelah da jumpa saudara sume. =)


Malam, kitorang gerak g kampung mak plak...umah Pak Long. nenek n atok da xde, so setiap kali raye kalau balik kampung tu mesti balik umah Pak Long. 


Manu malam tu, roti itali yang panjang tu ngan kari daging Kak Nor (menantu Pak Long dari Terengganu)...makan ngan angah n Abang Zack (Anak Pak Long no.2) semeja, berebut2 habiskan roti tu....sangat sedap makan ngan kari Kak Nor buat tu =)


Blurp! hahahahaha...nak makan lagi!!!!!! sume org tengok je prof makan n habiskan roti tu, bile dah malu prof pun stop makan walaupun xnak berhenti lagi sebenarnye. hahahaha...


Pas makan tu, rehat jap...sembang2 ngan diorg, main ngan anak2 buah. Then, xlame lepas tu kitorang balik ar...ngantok!


Loves, xoxo