Tuesday, October 18, 2011

Jalan2 Raya 2011 (2)

 Assalamualaikum blogger dan reader...=)

Sambung perjalanan beraya bersama kawan2 plak...program ni dimulakan ngan attended open house umah Abdul Akmal Awwab, masa zaman sekolah dulu die femez ngan panggilan Triple A (AAA). hahaha...sweetkan name tu =)

Family pilot die ni, n die pun future pilot wannabe...semoga berjaya Akmal, die xbace pun blog prof =(

Haha...em, masa kat rumah Akmal ni ramai gak kawan2 zaman sekolah jumpa balik. Entah diorg ingat lagi ke x kat prof =|

Best, makanan sume sedap2...ade soto, char kuey teow, kek, kebab, cume kambing golek je xde macam tahun lepas. Ramai tetamu yang datang, seronok tengok orang makan tapi prof makan sket je...takot habis sume makanan tuk tetamu lain nnt...bab makan ni, prof kene kawal sendiri, huhuhu


Bergambar bersama tuan rumah

Antara rakan2 sekolah yang hadir

Antara gadis2 yang menyerikan lagi majlis raya tahun ni =)

Lepas gerak dari rumah Akmal, kitorang gerak ke rumah makwe Hakim plak...walaupun xkenal tapi sebabkan jemputan oleh kawan kitorang sendiri (Hakim), jalanlah kitorg ke rumah tu sebab katanya ada openhouse jugak.

Lokasi pertama lepas Majlis Rumah Terbuka Akmal ni, kitorg ke Sepang plak rumah makwe Hakim ni (tatau name sape...hahahaha). Xlame pun kami kat situ...kejap je, pastu kitorang gerak beraya mengikut perancangan yang da ditetapkan...

Dapatlah beraya beberapa buah rumah...sampai la ke rumah prof, eheeee. Memang da cakap ngan mak nak g berjalan raya ngan kawan2 tu yang mak prof pun suh prof ajak kawan2 datang rumah jugak...alahai, rumah prof kecik je. xmuat nak masuk ramai2 tetamu yang dtg sekaligus. Tunggu la prof besarkan rumah mak...selesa sket tuk tetamu dtg ramai2 =)

Kat rumah prof, menu masakan dari mak...Laksa Penang n nasi Tomato tuk tetamu yang datang haritu. Sedapnye menikmati setiap makanan tu...paling sedap, laksa mak prof. Kalau prof dibiarkan hidup ngan laksa tu je pun xpe...ley hidup! =p



Nasi Tomato

Laksa
Elok je dah siap2 makan, n nak gerak g rumah setersunya plak...tiba2 ada kunjungan dari saudara prof belah mak. Family Mak Tam ngan Pak Su prof dari KL...prof dah nak masuk kereta nak gerak da time tu. tapi sempat jugak bersalaman ngan mereka n minta maaf sangat2 xdapat jumpe lama n sembang2...

Terus gerak ke rumah Nisa, xjauh dari rumah prof...BBQ time!! memang setiap kali raya rumah Nisa buat BBQ. Menu malam kat rumah Nisa ade Nasi Lemak, BBQ, Bihun Goreng, and Mash Potatoes (dibuat oleh adik Nisa)...so yummy!~







Phewh! penat...(pssssst, penat makan...hahahahaha). Malam tu prof xmakan banyak pun tapi prof gile2 tergoda ngan air batu...seriously! sampai harini, prof sentuh air batu main ngan jari jemari je...xde masuk mulut pun =(


Rinduuuuuu sangat nak makan Air Batu...=(




Hugs, xoxo

No comments: