Tuesday, October 18, 2011

Jalan2 Raya 2011 (2)

 Assalamualaikum blogger dan reader...=)

Sambung perjalanan beraya bersama kawan2 plak...program ni dimulakan ngan attended open house umah Abdul Akmal Awwab, masa zaman sekolah dulu die femez ngan panggilan Triple A (AAA). hahaha...sweetkan name tu =)

Family pilot die ni, n die pun future pilot wannabe...semoga berjaya Akmal, die xbace pun blog prof =(

Haha...em, masa kat rumah Akmal ni ramai gak kawan2 zaman sekolah jumpa balik. Entah diorg ingat lagi ke x kat prof =|

Best, makanan sume sedap2...ade soto, char kuey teow, kek, kebab, cume kambing golek je xde macam tahun lepas. Ramai tetamu yang datang, seronok tengok orang makan tapi prof makan sket je...takot habis sume makanan tuk tetamu lain nnt...bab makan ni, prof kene kawal sendiri, huhuhu


Bergambar bersama tuan rumah

Antara rakan2 sekolah yang hadir

Antara gadis2 yang menyerikan lagi majlis raya tahun ni =)

Lepas gerak dari rumah Akmal, kitorang gerak ke rumah makwe Hakim plak...walaupun xkenal tapi sebabkan jemputan oleh kawan kitorang sendiri (Hakim), jalanlah kitorg ke rumah tu sebab katanya ada openhouse jugak.

Lokasi pertama lepas Majlis Rumah Terbuka Akmal ni, kitorg ke Sepang plak rumah makwe Hakim ni (tatau name sape...hahahaha). Xlame pun kami kat situ...kejap je, pastu kitorang gerak beraya mengikut perancangan yang da ditetapkan...

Dapatlah beraya beberapa buah rumah...sampai la ke rumah prof, eheeee. Memang da cakap ngan mak nak g berjalan raya ngan kawan2 tu yang mak prof pun suh prof ajak kawan2 datang rumah jugak...alahai, rumah prof kecik je. xmuat nak masuk ramai2 tetamu yang dtg sekaligus. Tunggu la prof besarkan rumah mak...selesa sket tuk tetamu dtg ramai2 =)

Kat rumah prof, menu masakan dari mak...Laksa Penang n nasi Tomato tuk tetamu yang datang haritu. Sedapnye menikmati setiap makanan tu...paling sedap, laksa mak prof. Kalau prof dibiarkan hidup ngan laksa tu je pun xpe...ley hidup! =p



Nasi Tomato

Laksa
Elok je dah siap2 makan, n nak gerak g rumah setersunya plak...tiba2 ada kunjungan dari saudara prof belah mak. Family Mak Tam ngan Pak Su prof dari KL...prof dah nak masuk kereta nak gerak da time tu. tapi sempat jugak bersalaman ngan mereka n minta maaf sangat2 xdapat jumpe lama n sembang2...

Terus gerak ke rumah Nisa, xjauh dari rumah prof...BBQ time!! memang setiap kali raya rumah Nisa buat BBQ. Menu malam kat rumah Nisa ade Nasi Lemak, BBQ, Bihun Goreng, and Mash Potatoes (dibuat oleh adik Nisa)...so yummy!~







Phewh! penat...(pssssst, penat makan...hahahahaha). Malam tu prof xmakan banyak pun tapi prof gile2 tergoda ngan air batu...seriously! sampai harini, prof sentuh air batu main ngan jari jemari je...xde masuk mulut pun =(


Rinduuuuuu sangat nak makan Air Batu...=(




Hugs, xoxo

Monday, October 17, 2011

Jalan2 Raya 2011

Assalamualaikum sahabat blogger dan pembaca..=)

Dari hari ke hari prof tunggu masa nak update entri baru, ni la baru jumpe masanye..hahahah. Nak cite pasal ape eh, errr! satu per satu la...lepas habis Ramadhan, kite sambut Syawal kan? so...Entri kali ni pasal Syawal! Ok?

Alhamdulillah, makin tahun makin meriah Syawal prof...raikan bersama ahli keluarga tercinta, saudara-mara yang jauh, n kawan2 tersayang macam tahun2 lalu

Malam raya macam biasa lah wat persiapan ngan adik2 prof...isi kuih, kemas rumah, n tdo awal sebab keesokan harinya prof n family nak gerak ke kampung...

Pagi Raya: 30 Ogos 2011
Awal pagi we all dah gerak balik kampung arwah abah kat Sijangkang...sebenarnye, kampung asal arwah abah kat Sabak Bernam tapi arwah atok da xde n tinggal nenek sorang2. So nenek pun selesa ikut anak2...tahun ni nenek ade kat umah makcik kat Sijangkang, jadilah kampung prof tahun ni. hehe, kampung bergerak la orang kata...kejap kat Pahang, kejap kat Selangor, kejap kat Negeri Sembilan, merata2 la...

Ahaa, raya pertama memang kitorang satu family raya kat kampung...pagi raya gerak ke kampung arwah abah, n malam tu plak gerak ke kampung belah emak kat Jimah Lama (Negeri Sembilan). Dapatlah beraya 2 buah rumah...kitorang gerak 2 buah kereta, prof n angah drive bawak mak n adik2 beraya. Seronok!~

Ramai anak2 buah prof kat kampung belah mak mahupun arwah abah...seronok, tambahan plak adik2 prof pun kecik2  lagi. Bile diorang gembira, prof lagi gembira sangat2...

Yang paling prof suke sangat bila time raya ni...mestilah DUIT RAYA!!!! dengan umur prof yang makin "mude dan kecil" ni pun still dapat duit raya tau...lagi over dari adik2 prof. hahahaha...


Cube tengok gambar2 bawah ni, ni antara saudara mara belah arwah abah prof...dari Meru Klang, Jengka Pahang, n local Sekinchan pun ada...sedihnya, sebab gamba prof n family xde. kalau ada dalam gamba2 ni mesti lagi cantik =p


Kami gerak balik dari kampung Sijangkang tu awal gak, dalam kul4 kot...pastu terus gerak ke Meru plak kononnye nak  bg surprise kat orang Meru yang kitorg nak dtg...last2, we all yang get surprised dr orang Meru...diorg xde kat rumah sebab baru je gerak ke Sijangkang...huhuhu, kami gerak, diorg pun gerak, ohooo












Kami pun terus gerak balik Nilai...sampai je kat rumah, sume terbaring kepenatan (padahal duduk makan je...) hahahahaah...penat main kot, yelah da jumpa saudara sume. =)


Malam, kitorang gerak g kampung mak plak...umah Pak Long. nenek n atok da xde, so setiap kali raye kalau balik kampung tu mesti balik umah Pak Long. 


Manu malam tu, roti itali yang panjang tu ngan kari daging Kak Nor (menantu Pak Long dari Terengganu)...makan ngan angah n Abang Zack (Anak Pak Long no.2) semeja, berebut2 habiskan roti tu....sangat sedap makan ngan kari Kak Nor buat tu =)


Blurp! hahahahaha...nak makan lagi!!!!!! sume org tengok je prof makan n habiskan roti tu, bile dah malu prof pun stop makan walaupun xnak berhenti lagi sebenarnye. hahahaha...


Pas makan tu, rehat jap...sembang2 ngan diorg, main ngan anak2 buah. Then, xlame lepas tu kitorang balik ar...ngantok!


Loves, xoxo

Friday, October 14, 2011

Tiba2 nak layan lagu ni


Untuk pengenalan entri prof yang setelah sekian lama xupdate blog...

Best kan lagu ni? Pasal percintaan seseorang yang xkesampaian...prof tiba2 suka plak lagu ni, tapi bukan la direct tuju ke prof tau. Ni saje nak share kat blog...


Semoga prof xmacamni la...insyaallah! =)