Percutian 3 Penjuru (IV)

Salam

Hari ke-4 dah pun berlalu, kat Seahorse ade pakej baru masuk...sebab tu awal pagi lagi kene gerak ke pulau n settlekan pakej2 yang baru tu. Sepanjang hari ke-4 di Seahorse Diver prof xde wat ape sebab sume staf sibuk ngan pakej masing2...so, prof duduk kat bilik n online je sampai malam. Hehe...time malam, prof masak dinner menu Ayam Halia tau.

Masuk hari ke-5, we all (Nadya+prof) g kampung jap beli battery lampu tuk Abang Nadya n kuih "Kacang Sepat" kat kampung...but on da way nak balik ke bot lepas dah siap2 beli barang tu tibe2 prof rase nak makan "Colek Pauh". yang si Nadya ni plak suke layankan selera prof ni...memang best ar.

After that, battery dah dapat + Kacang Sepat beli rm10 (rm1=4 biji) + Colek Pauh pun dah ade n kitorang pun gerak balik ke bot. Haha, dalam perjalanan nak balik ke Seahorse...tibe2 Nadya cakap kat boat man suh bawak kitorang g jalan2. Boat man plak baik ya amat, n die pun tanye nak jalan mane...then Nadya cakap nak ke PIR (Perhentian Island Resort), PIR ni merupakan resort pertama kat Pulau Perhentian ni...pemandangan nye memang cantikkkkkkk + superb!

Pakej Seahorse with their Dive Master (Megan) prepared for Scuba Diving activities





Harini, masuklah hari ke-6 prof kat pulau ni...prof dah macam staf Seahorse plak, sume pakej dah check-out awal pagi ni so prof tolong2 Nadya kemas bilik guest. My job tukar cadar + sapu + mop...n Nadya prof suuh die settlekan toilet. Huhuhuhu...

Best gak kerja jadi housekeeper ni...bile tengok hasil tangan kite sendiri rase puas hati sangat2. But before we all start the housekeeping job, Nadya n prof g breakfast kat Coco Hut lagi as usual =)

This morning we all having breakfast there and our menu is Garlic Bread for me, Omelette Cheese with Toast for Nadya, n Fruit Salad for us (sharing). 

Right after take a breakfast together, then we start get back to work..Lepas dah siap kerja2 mengemas bilik2 tetamu tu kitorang lepak ngan staf2 Seahorse (Nadya+Me+Shanti+Abang Din+Pok Cek), and lepas dah settle zohor Nadya ajak g lunch kat Tuna Island Resort...

Pergh!!! tengok menu memang meleleh air liur...bile tengok harga memang terbeliak biji mata. Aiyaaaa...tatau nak makan ape, pilih n pilih n pilih n pilih....akhirnye, i choose Chicken Satay(serve with Roti Canai) n Nadya tergoda ngan pasta Spaghetti Carbonara. Sharing together, we all attracted to Tiramisu n finally Banana Split. 

Makan sekali pasti nak lagi...macam tu lah perasaan prof bile makan kat situ. sedapppnyee...hingga menjilat jari =)


Haha, tumpang pasta Spaghetti Carbonara Nadya masuk dalam gamba sket eh...

Ni lah Tiramisu kitorang...cantik x hiasan tu?? aduh, sayang rasenye nak suap ke mulut

Yeah, Banana Split...our last dessert. Prof xmakan sebab Nadya xbagi sebab prof sakit tekak...aduh =(

Sedap mata memandang menu2 tadi kan?? Sedap lagi duit yang nak membayar nye...huhu, bak kata Nadya ni lunch kitorang yang paling mahal pernah kitorang makan =)


Love, xoxo