Percutian 3 Penjuru (III)

Salam, 

Ahaa, tadi dah settle fez day kat Pulau Perhentian...ni our second day plak nak bercerita

Hari kedua di Pulau Perhentian, awal pagi lagi prof ngan Nadya dah bangun tinggalkan kawan2 lain yang masih nyenyak tidur...n kitorang breakfast kat restaurant berdekatan ngan Seahorse Diver, name die Coco Hut...menu die best2 n sedap2 but too expensive. 

Coco Hut ni ade view yang cantik dari tapi pantai tau...so, sambil makan tu ley tengok2 laut n desiran ombak sebagai backup song time makan. Lepas makan, prof ngan Nadya sembang2 kat Coco Hut sebab toksey balik lagi...lame gak lepak sane, sampai nak dekat tengahari time tu. 

Hahahahaha, kuar Coco Hut dah tengahari n kawan2 sume pun dah bangun...next, we all g main air kat tepi2 pantai2 sampai petang. snap picture sane sini...meh tengok ni...

















Then sekali lagi, bile diorg g mandi laut prof kene jadi jurugamba je...sebab  xbawak baju. Sampai ke malam, then masing2 siapkan diri n rehat before gerak g jalan2 tepi pantai waktu malam...nice.

Hmm, masing2 keletihan n rehat sepuasnye malam tu...sampai keesokan harinye, hari ketiga kami kat pulau tu. Nadya kene balik tengok  mak die sebab kebetulan abang Nadya nak g siapkan barang2 masak tuk pakej baru masuk sempena weekend ni. So, kitorang berempat (Aband Nadya+pekerja+Nadya+prof) gerak merentasi lautan api tuk naik darat. Tumpang sekali la, sebab kalau naik bot orang lain t kene bayar...naik ngan abang Nadya ni free...hik9.

On da way ke jeti Kuala Besut tu, nak dijadikan cerita...kitorang kat tengah2 laut time tu, tibe2 hujan ribut serang bot kitorang. 2 kali kitorang redah ribut...memang lencun tahap dewa dah kitorang time tu, kitorang gerak kul 3lebeyh dari pulau, sampai kat tengah2 laut tatau kul bape time tu sebab barang2 kitorang sume dah basah n hp masing2 masuk air. laptop lagi...seb baik beg laptop tu kalis air. Alhamdulillah...

Sakitnye kene hujan...mane x nye hujan turun, pastu bot bergerak melintas angin kat tengah2 laut tu yang buatkan kelajuan udara time tu sangat tinggi dan menyebabkan hujan yang turun macam kene baling batu kat badan kite...sakit ya amat!!

Tapi nak selindung dengan ape, sume beg dah lencun ngan tuan2nye...so tawakal je time tu, moga xde ape2 terjadi. Sakit tadi xhilang lagi tambah plak cuaca sejuk sebab hujan tu, menggigil gile badan...jantung mengepam ngan sangat lah laju, dup dap dup dap...

Mase kat atas bot tu, abang Nadya gtau yang mak die dah kuar wad n ade kat umah Nadya...orang yang paling gembira dengar berita tu sure lah Nadya sebab mak kesayangan dah sembuh sket...

Dah naik ke darat, kitorang tumpang umah abang Nadya tukar2 baju n makan before gerak balik ke rumah Nadya malam tu jugak. Tapi sebelum tu, masing2 selamatkan hp dulu, tengok jam mase tu dah pukul 6lebeyh...nak dekat maghrib. Pas isya' prof ngan Nadya gerak balik Besut (umah Nadya)..n dapatlah prof kenal2 ngan family Nadya.

Tercapai jugak hasrat prof nak jumpe mak Nadya...time tu terbaring je, meleleh je airmata Nadya tengok  mak die. Xlame pastu prof mandi n siap2 nak tidur. Pas mandi, sembang2 ngan mak Nadya n tolong die lipat baju. Then baru masuk tidur...

Keesokan (Harini), seawal pagi kitorang dah kene gerak masuk pulau...sebab Nadya kerja ngan Abang die, so xsedap plak kalau lame2...before gerak ke jeti, prof sempat ketipkan kuku mak Nadya, salam n cium pipi die...sayup hati prof nak tinggalkan umah die, prof bukan ape...tibe2 teringat mak n adik2 prof kat umah. Tapi sampai skang prof xbalik umah lagi...prof lekat lagi kat pulau ni, sebab insyaallah ari rabu nanti nak ke rumah Ain (budak bilik time zaman KMNS dulu). Then plan nak ke rumah Ecah plak (budak kelas prof EH2201-8A)...perjalanan yang sangat mencabar.

Ahaa, perjalanan dari jeti ke pulau pagi ni xde la mencabar sangat....everything under control, mase kitorang dalam ribut tu dah la xnampak jalan so kitorang tersesat sekejap kat pulau lain. sebab xnampak jalan mase tu memang kabur giler penanda jalan...

Harini (hari ke-4 di pulau), xde benda nak share sebab Aini ngan Kema dah balik...tinggal prof ngan Nadya kat sini lagi, isnin nnt Pok Cek nak tunang ngan Shanti, huhuhuhu...sementara ade lagi kat sini, ley la menjenguk ke majlis tu nanti =)

Insyaallah


Love, xoxo