Dating ngan Maimanah+Maizatul+Ain

Salam sahabat blogger,

Jumaat lepas (10Jun), prof diberi kesempatan untuk bertemu dengan kawan2 sebilik prof mase zaman matriks tahun 2006/2007 yang lalu…ape yang bestnye, sahabat prof sorang tu dari Terengganu sudi luangkan masa untuk bersama ngan kitorg seharian suntuk. Kirenye die paling jauh la…tu yang rase berkat perjumpaan kitorang tu sebab susah tau nak gather ramai2 sebab masing2 ade urusan lain. Bile dah free macam ni, memang masa digunakan sepenuhnya n sebaiknya…Alhamdulillah, skang masing2 dah tamat pengajian masing2 selama 4tahun bertungkus lumus nak dapatkan segenggam ijazah n finally habis jugak degree masing2 n tengah tunggu konvo je skang. Meh prof kenalkan sorang2 sahabat prof:



Maimanah:
Segamat mari oooo…hohoho, skang tengah praktikal kat sekolah mahad. Selama pengajian, amik jurusan Biologi with education di UPM and future plan nak sambung master. Sangat suke share nasihat+pendapat+pengalaman+gossip =p



Maizatul:
Gadis ni paling hot antara kitorg…huhu, tapi dah berpunye ye…maaf, maaf, maaf jangan ganggu. Study kat UKM jurusan Biomedik and future plan pun macam ade ura2 nak sambung master…



Ain:
Cek mek ni sek ganu kito…Ganu Nelang! Haha, oopps…terbola plak kat sini. Maklumlah, bola baru habis n Terengganu juara…so, kasi semangat sket kat Ain suh dating KL lagi. Kih9…Jurusan Food Survey kat UMT skang tengah kerja sambilan as guru sandaran kat sekolah menengah n ajar BM, Sejarah, Seni…hebat tol mek sorang ni

Ain dari Terengganu jam 9malam (9/6) n sampai KL dalam kul 5pagi (10/6), bertemankan adik kesayangan beliau…so, xde la takot sangat die kat KL. Kitorang plan lepak kat Times Square je sebab dekat ngan sume orang, kirenye paling awal sampai orang jauhhhh tu lah…si ganu Nelang! Tu.ecewah…prof second, maizatul third, maimanah forth sebab die ade urusan lain before datang jumpe kitorang    sebab tu lambat…xpe, dimaafkan =p

Sementara tunggu yang lain sampai, prof ngan ain sembang2 panaskan mulut dulu…jalan2 sambil tunggu cik maizatul. Bile Maizatul dah sampai memang xhengat dunia la berborak, belum sempat lepas rindu kat maizatul die dah bukak gossip dulu dah…

Beza kan life 4tahun dulu ngan skang…dulu masing2 study, cite pasal kos masing2…skang, bile dah abis study asek sembang pasal kerja. Huhu...

Sambil tunggu maimanah plak sampai…kitorang g jalan2 area situ sambil tu cari tempat best nak sembang2. Then, sebabkan maizatul ni memang pakar promote barang2...singgah kedai baju, prof beli satu kemeja ade flower2…dapat gak datu kemeja nak pakai wat g jalan2. Ingatnye nak la ajak ain beli same, sebab kat ganu mungkin xde baju tu…yeke?? Haha…tapi ain xberminat la plak. So, prof sorang je yang beli…

Next destination, g cari tempat makan…kitorang makan kat Marry Brown, sebab kat situ ade buai…port best nak duduk, huhu…

Banyak gak la yang disembangkan, dah dekat separuh hari dah ni…maimanah xsampai2 lagi. Mane la si mai sorang lagi ni…Mai, oooo mai!!! =p

Pukul 11 xsampai, 12 xsampai, 1 xsampai, 2 xsampai, 3 pun xsampai…huhuhu, kesian maizatul menunggu maimanah sebab ingat nak sembang lame2 tapi terpakse gerak balik awal sebab ade hal kat fakulti die…so, xdapat la jumpe maimanah.

On da way ke monorail station, tibe2 nampak maimanah berjubah hitam..halamak, ayunye ko mai…berkumpul lah kitorang kat depan pintu masuk Times Square tu, nak hantar maizatul dalam masa yang sama menyambut kedatangan maimanah juga…alhamdulillah, rezeki maizatul nak jumpe maimanah. Kat pintu masuk pun jadilah…(^_^,)v

Skang, giliran maimanah plak hiburkan kitorang…mule2 sekali kitorang bawak mai g makan dulu sebab die xmakan lagi. Makan kek kat secret recipe…sebab dapat air kopi percume, huhu

Lepas makan, ingat nak g main game kat Cosmo World tapi mahal giler…RM38/head. Mane nak cekau duit…last2, kitorang g tengok wayang je cite X-Men First Class. Not bad, ley tahan gak cite tu, prof xpenah tengok cite X-Men before ni…

Lepas dah habis wayang, kitorang g makan berat plak…kat Food Court. Uniknye food court kat TS ni die pakai kad…kite kene bayar RM10 untuk kad tu, bile dah order makanan n minuman then bg kad tu kat counter nanti die swap n tolak dari RM10 tu…balance jangan risau, akan dipulangkan secara tunai. Kelebihan system tu, kaunter xde lah serabut ngan duit…pengurusan yang lebih systematic
Menu kitorang…prof order Blackpepper Chicken Rice, ain amik Loh Mee, mai amik Saba Fish (sejenis makanan jepun…mungkin)

Perut pun dah kenyang…hari pun dah lewat malam, kitorang pun gerak balik ke KL Sentral…ain ke Putra then naik bas ke Kuala Terengganu, mai ke Setiawangsa ke rumah kakak die…prof sure ke Nilai =p
Tetapi, sebelum kitorang gerak tadi…sempat gak beli cenderahati buat kenangan. Untuk ain, maimanah, maizatul, dan prof…

I Love this sweet moment…semoga persahabatan kami kekal hingga akhir hayat, insyaallah. To Ain, Maimanah, Maizatul…thanks for being such a great friend to me…Love U Guys!! <3







Love, xoxo