Himpunan Sejuta Belia Putrajaya 2011 (II)

Salam,

Hahaha…cite ni dah lame nak disambungkan tapi terputus plak sebab dah lamo den xonline =p tapi memandangkan harini prof online, sekali harung je lah prof update entry2 baru ye…

Pasal Himpunan Sejuta Belia yang tergantung haritu…last day kitorang kat sane hari Ahad sebab pameran tu 2hari je. Hari yang same jugak ade Jom Heboh, Melodi, n ramai orang tv3 turun Putrajaya…tapi, tempat diorang jauh ngan booth kitorang so memang awal2 lagi xdapat nk tengok artis2 best kot la ade Shila Hamzah ke datang ley gak tuju lagu. Huhuhu…

Awal pagi sampai Putrajaya, prof singgah kat Job Career Fair, kot ade kerja best…ley gak try apply. Pagi tu xbanyak booth lagi yang bukak…awal sangat kot prof sampai, mane yang ade jelah prof drop kan resume kat situ.

Hmm, haritu Syida xbape sihat n die memang xlarat nak jaga booth so tinggal prof ngan Hajra je sebab Syida g rehatkan diri kat surau dalam bangunan Wisma Tani…after zohor, agak2 Syida dah ok sket die plak jaga booth kejap n kitorang plak g settle kan zohor. Hehe…lepas zohor, prof ajak Hajra g jalan2 kat booth lain kejap sebab dah last day rugi plak xjalan2 =p

Jalan, jalan, toleh kanan, toleh kiri, pandang depan…tibe2???? Ade orang panggil name Shila Hamzah wey…kebetulab prof lalu sebelah kereta pameran (Proton Persona), so ingat nye dalam radio jelah kan tapi makin jauh jalan makin kuat suara tu…

OMG!!! Shila!!!! Kat booth RTM, dijemput wat persembahan…Time tu memang teruja giler dapat jumpe die tapi xsempat wat ape2 pun, prof just berdiri betul2 depan die n tengok jelah persembahan die….suara memang mantap! =)




Hajat hati ni nak sangat request lagu Memori Tercipta…tapi apekan daya, prof kat depan die tu dah kaku dah n xmampu nak kata ape2…senyum je bile die pandang prof. Haiiii…kalaulah Siti Nurhaliza yang depan prof memang dah pengsan dulu kot, sedangkan Shila kat depan prof pun xkelip mata prof nengok die…Alhamdulillah, rezeki prof dapat jumpe die. Seingat prof la mase tu die nyanyi lagu Bruno Mars (Marry You, Just The Way You Are), I Do, Duet ngan Aliff (salah sorang warga RTM…lagu xsure sebab xtau tajuk ape) n ade lagi beberapa buah lagu tapi prof xingat, almaklum banyak sangat wat research sampai xingat…hahahaha, tipu aje ye =p

Xmacam hari sebelum tu, booth tutup agak awal dari semalamnye…customer pun xramai, n banyak gak booth2 lain tutup awal mungkin sebab nak g Jom Heboh kot.

Oh ye, pasal kawan prof mintak tolong jaga booth kat UKM tu…prof xdapat tolong temankan die, sebabnye prof ade urusan lain rasenye ade kawan prof dari Itali nak datang…

Tu je la dulu wat mase ni…Himpunan Sejuta Belia pun dah habis, dengan sukacitanye saya menutup entry kali ini.

Love, xoxo