Result Final Sem

Salam,
Jumaat bebaru ni (17/6), result exam haritu keluar…rase hati memang berdebar kot ade yang sangkut, xley nak grad tahun ni. Kat rumah plak xde internet nak cek, kawan2 dah calling2 tanya pasal result…mule2 ingat macam nak ignore je result tu sebab prof tau result macam sem2 lepas jugak…
Hmm, makin lama hati ni macam xtentu arah…kebetulan laptop prof, Kaspersky nye dah timing nak kene update. Macam nak g CC, tapi xde duit…
Petang tu, try la mesej kawan tempat praktikal prof dulu…die ade broadband, kot die izinkan pinjam ley gak update Kaspersky sambil2 nak cek result.
Alhamdulillah, mungkin rezeki prof nak cek result…Kak Idi kebetulan nak balik kerja, singgah umah amik prof bawak balik umah die. Prof kalau dah kat rumah ni memang susah sket nak gerak keluar sebab kene lepas dari adik2 prof…pantang dengar prof nak kuar, mesti nak ikut. Xkesah la kuar kemana pun…kuar menyapu kat depan umah pun nak ngikut, Ohhhh adikku sayang =)
So, bertemankan Ila ngan Biha petang tu lepas maghrib bertandang ke rumah Kak Idi…fez sekali, cek result
Memang xterkata time tu…time result kuar depan mata, mengatakan prof dapat Anugerah Dekan (AD). Ya Allah, belum sempat ape2…terus capai hp, call my mom n bgtau berita gembira ni. 4tahun menanti…akhirnye, dapat jugak keputusan paling cemerlang pernah prof dapat. Project yang prof usahakan ngan kawan2 sekumpulan ternyata membuah kan hasil…
Syukur Alhamdulillah, berkat doa+nasihat mak dan dorongan dari kawan2 yang buatkan impian jadi reality…Terima kasih semua
Jadinye, selama pengajian prof dalam Kejuruteraan Kimia…macam2 prof dah pernah alami, mase first year prof kecundang tuk subjek Chemical Process Principle but then bile dah repeat prof dapat cover balik markah n CGPA yang lari tu. Second year, prof kehilangan ayahanda tercinta pada hari rabu 28/01/2009...nak masuk 2 tahun setengah jadi anak yatim =)
Tapi tu sume lumrah kehidupan…kalau xsusah, nanti akan datang kite xkan hargai waktu senang kan??
Love, xoxo