Happy Birthday Firaz

Salam,
Last Tuesday (14/6), my little brother’s birthday…fez birthday in this 2011, tapi apekan daya mase hari tu prof ke Cheras lepas zuhur tanpa dirancang. Plan asal, nak belikan kek untuk Firaz petang tu kat area depan umah tu je…last2, my fren come to my house and asked me to accompany her to Cheras near to Tasik Permaisuri. Tujuannye??? Nak uruskan hal rumah baru die…banyak benda nak kene settle, nak masuk barang (meja makan+katil+sofa), n pasang tombol pintu…
Nasib baik ade jiran die yang sudi menolong…so, ringan sket kerja die. Rajin gak jiran die, cuci rumah, tolong cat, plumbing, cuci toilet, n so on…but not FOC tau, berbayar la.
Petang tu, after zohor we all having lunch kat kedai makan area situ…menu kitorang makan laksa n horlicks ais, memang selera xingat dunia kalau jumpe laksa. Tapi, macam ade something wrong with the menu…laksa+horlicks??? Erk, my fren mual lepas makan…rase macam nak muntah. Prof plak, dah balik rumah sakit perut plak…haiya!!
Rehat jap…tenangkan perut, pastu baru g asar n my fren bawak prof g jalan kat The Mines, Serdang. Tengok wayang for my second time watched X-Men First Class…huhu =)
Kul 8.45 kuar wayang, terus balik rumah sewa die tadi…tibe2 dapat mesej dari my mom, remind for the cake. Kawan prof kene balik rumah sewa settlekan tombol pintu plak…so, dalam kul 10lebeyh baru gerak dari Cheras balik ke Nilai. Mane ade cake house yang bukak malam2 camtu…hmm, nak xnak kene ngadap Sultan Firaz kat umah tu coz mak prof kata diorg menunggu kak long diorg balik dengan kek.
Ternyata, prof dah kecewakan diorg…balik tanpa kek ditangan, tetapi hanya berbekalkan coklat Cadbury (Mixed Nut) beli dari 7E kononnye nak gantikan kek. Masuk je rumah, tengok adik2 sume dah tidur…kesiannye, diorang sangat menantikan kek yang dijanjikan.
So, keesokan harinye…lepas diorg balik sekolah sesi pagi, prof ajak Ila temankan beli kek kat depan. Alhamdulillah, memang rezeki diorang nak makan kek haritu…betul2 ade rm20 dalam dompet n cukup2 buat bayar duit kek.
HAPPY BIRTHDAY FIRAZ!!!!! =)



P/S: Akak minta maaf ye, sebab xtunaikan janji…cheers!!!~
Love, xoxo