Terbang ke Itali bersama Sara

Assalamualaikum

Hai sahabat semua…lame prof update aktiviti2 prof, rindu x? haha (perasan je prof ni konon2 ade la orang nak bace blog die tuh). Sejak pulang ke tanah air n beristirahat kat teratak yang indah kat Nilai ni, memang xde peluang nak online n update status kat facebook mahupun blogging maklumlah, istana prof xde broadband mahupun streamyx nak online kan so, macamane pun kene gak derma RM2.50/h kat tokey CC yang dekat ngan umah prof ni…

On 2Jun, prof meet my new fren from Italy…She is Sara. Lokasi pertemuan kitorang kat KLIA…Sara dah 3bulan lepak Malaysia, n sejak 3bulan lepas Sara datang Malaysia ngan kawan die. Diorang berdua g holiday kat Pulau Perhentian, Terengganu dan kebetulan kat sane ade sorang kawan prof…Hasmanadya. Sebabkan diorang berkawan, finally Fara n Sara pun be fren melalui Nad…hmm, tulah kesah persahabatan kitorg. Nad + Fara + Sara…


Skang Sara kene pulang ke Italy n teruskan hidup die kat sane macam biasa…mase mule2 Nad mintak tlg prof temankan Sara before flight die ke Itali, prof cuak giler sebab sure kene speaking English ngan betul…prof ni, English memang sangat tunggang terbalik maklumlah dulu mase sekolah xnak belajar betul2…huk9.

But then, Nad kata don’t worry…so, prof pun xde lah takot sangat nak ketemu sama Sara. On the day we all meet (Fara n Sara), everything is under control…my English pun not bad, siap ley translate kan untuk Sara lagi tau. Hahahaha…macam kelakar, dalam takot2 nak jumpe Sara sebab kene speaking last2 jadi translator lagi…haha, hebat la tu kan =p

Dari Kota Bharu ke LCCT sebab nak cari hadiah dari Malaysia untuk dibawa pulang ke Itali for her mother, father, brother, n her frens…plan asal, sepatutnye prof kene temankan Sara g cari hadiah kat KL. Timing sepatutnye Sara sampai kul 1.30 n terus ke Shopping Complex yang terdekat sebab flight ke Itali kul 8.00malam.

But, kitorg janji nak jumpe kat KLIA…so, Sara sampai kat LCCT jam 14:03 n die tunggu luggage n amik teksi ke KLIA. Time tu dah pukul 14:43…memandangkan tu fez time kitorang jumpe so lepas dah calling2 n mesej2, kul 14:47 baru jumpe Sara depan mata. Next, kene hantar luggage Sara kat Hafiz (salah sorang kawan Nad…tapi prof n Sara xkenal die pun, just ade nombor die je). Lepas dah contact ngan Hafiz, luggage Sara tetap xsettle n masa terus berjalan…sangat2 wasting time menunggu Hafiz sebab die tengah kerja kat Satellite KLIA, hanya passenger or Staff je yang boleyh masuk kat situ…so, kitorg decide tinggalkan luggage kat Luggage Storage. Kene charge RM56 tuk simpan luggage tu…jam dah pukul 15:10 kitorg terus turun ke terminal bas heading ke KTM Nilai…mase dalam bas jam dah 15:33, perjalanan ke KTM amik mase sejam lebih gak. Sepanjang perjalanan ke KTM, time tu lah incident menterjemahkan Malay to English kat Sara. Nad ade kirim surat tuk Sara tapi dalam Malay ar…berpeluh2 gak nak translate surat die tu. Huhu, tapi die tersenyum je bile prof bace kan surat tu…maksudnye die faham la English prof…hee.

Bukan Sara sorang je dapat surat, Fara pun dapat tau…jangan memain, haha. Surat beserta hadiah dari Nad diterbangkan tanpa sayap dari New Zealand tau. Xcaye????? Tengok ni…nampak x New Zealand tu??? Hahaah….thanks so much Nad, hadiah yang kecik tapi beri makne yang besar pada saye Nad. I love You <3
Eh, balik pada kesah Sara dan Fara yang kat dalam bas tadi…sampai kat KTM Nilai dah pkul 16:40, prof dah cuak sebab Sara kene ade kat KLIA 3jam before flight so dalam kul 5++ dah kene ade kat KLIA


Kat area KTM Nilai memang ade deret kedai2…so, Sara decide shopping kat situ je sebab nak selamatkan masa. Bershopping lah miss Sara kat Mydin Nilai…antara barang yang jadi pilihan Sara, beg for her fren, dice for her fren’s boyfren, scarf for her mother, Maggie ayam for her brother, Maggie kari for her father, chocolate Cadbury for her brother n father…

Kuar je Mydin kul 17:10, perut plak dah bergoyang dangdut time tu…teringat plak kat KLIA tadi ade McD. Kitorang bergegas gerak ke KLIA nak singgah McD. Sampai2 je kat KLIA dah pkul 18:15, amik luggage, terus check in luggage, memang xsempat nak g makan sebab Sara kene masuk jam 18:50. Kesian die seharian xmakan…hopefully dalam flight die akan dapat makanan.

Now dah 12hari prof xdengar khabar Sara…for Nad, die tersangat rindu kan Sara sebab dah bersama ngan die beberapa bulan n everytime Nad rindukan Sara mesti die bgtau prof…Nada de jugak pasang impian nak  ke Itali untuk jumpe Sara, semoga tercapai impian Nad…insyaallah

Love, xoxo