Presentation Projek

Salam sayang buat semua...

Alhamdulillah, sume projek n presentation dah selesai...n now prof dah boleyh jalani hidup sebagai manusia normal, tdo n makan macam biasa, ade mase tuk family n kawan2, g jalan2...huhu

Sejak handle projek RM200juta tuk plant Ammonia Nitrate prof kat Johor, jadual kehidupan prof memang lari...xmakan xtdo selama 2 3 hari, kerja giler tau. tapi naseb baik Timbalan Dekan Fakulti Kejuruteraan Kimia, Prof Norazah memahami student2 diorang yang wat projek2 ni...lepas je presentation settle semalam, beliau terus post kat fb wish all the best to all student tuk future nanti. dah lepas alam student, skang dah nak masuk alam pekerjaan...

PM said:

Assalamualaikum Final year students, Camana dgn presentation design projek tadi? Hopefully semua telah berjalan lancar. Kepada semua staf yang terlibat dengan DP hari ini, i ingin ucapkan berbanyak2 terima kasih.


Pengalaman ni (DP) cuma sebesar kuman jika dibandingkan dengan pengalaman yang akan datang. Kalau salah design equipment pada DP hari ini, boleh dibetulkan tapi kalau salah design equipment in the real plant in the future,ianya akan mengakibatkan nyawa manusia dan harta benda. Nasihat saya-sebelum menurunkan signature on any thing, baca dan teliti segala maklumat.

Semoga everybody dapat pekerjaan within 6 months (Policy kualiti UiTM on employability..).Good luck and enjoy life to the fullest without neglecting that we will meet Allah one day.Selamat berbakti kepada negara yang tercinta. Kpd yg pinjam PTPTN, be responsible to bayar balik. Hutang tu..jgn lupa bayar. Rasul s.a.w pun minta kita langsaikan hutang.. Semoga berjaya dunia dan akhirat.

I assume sekarang ni- lepas presentation tadi, sure semua pakat tidur..bayar hutang tidur coz i am sure ada yang kurang tidur semasa persediaan design projek but jgn tidur lama2..the outside world is ready to accept you... 



***** GAMBAR2 HARI PRESENTATION*****











With Love, xoxo