Besar kesilapanku

Salam,

Syukur alhamdulillah...kawan prof yang menghilangkan diri sejak jumaat lalu, dah dapat dijejaki. Prof selongkar balik contact2 dalam hp prof...mintak kat mak prof nom aunty die, then mintak kat adik prof nom kazen die. settle!!~

Prof tengah tunggu die settlekan hal die dulu...sambil2 tu prof nak mengadu la kat sini. Perangai prof ni jenis yang suke sharing, xkire suke mahupun duke...kalau prof sdeyh or bengang, bile share ngan orang2 terdekat mesti prof cool balik lepas tu. cukuplah sekadar prof meluahkan rase xpuas hati...xyah susah2 orang nak komen, just pinjamkan telinga je...

Baru2 ni, prof cite lah masalah yang wat prof berkhayal 24jam layan perasaan...yang pasti kat budak2 umah prof jelah sebab kebetulan minggu ni xde kuar umah n kebetulan benda2 yang wat kepala prof kusut terjadi dalam minggu ni, bile prof xpuas hati prof terus cite ngan diorg

Tibe2 petang tadi, kawan sebilik prof slow talk ngan prof...die cakap prof ni mulut ceper sebab suke sangat cite kesalahan orang lain kat orang. xbaik tau...

Prof tersentap, serious...agak teruk kan?? Kawan prof yang cakap ngan prof tu, memang prof slalu share problem ngan die...die memang ok, cool je, n telinga yang paling sporting dalam umah ni kalau prof nak luah perasaan. Die selalu jadi penasihat n penyelesaian masalah prof...die cakap macam tu sebab die tanak bile prof cite bad story kat orang lain nanti orang lain akan fikir buruk pasal kite...betul kan??

So atas nasihat yang diberikan oleh kawan sebilik prof tu, pasni prof kene hati2 bile berkata2...xsemua benda kite ley share ngan orang, especially bile berkait pasal kehidupan orang lain. Kadang2 tu lain yang kite maksudkan, lain plak yang ditafsirkan...lumrah kehidupan

Macam gak main pas2 ayat dari mulut ke mulut mase zaman kite kecik2 dulu kan?? start ayat lain, ending ayat lain yang sampai kat orang hujung...hmmm, im better watch out this time. =)

Kepada kawan2 prof semua...buang yang keruh, amik yang jernih. Samae2 perbetulkan mane yang xbetul k...

Love,