Tuesday, May 17, 2011

Ape lagi lah prof ni

Salam sahabat blogger n followers prof...

Waktu skang menunjukkan pukul 3.13am n prof masih landing atas katil ngan lovely lappy, headphone, sambil dengar lagu2 dari blog prof...tibe2 prof teringat kat kawan2 prof. Prof sayang kawan2 prof...

Tapi, sejak tahun 2011 ni...banyak plak prof diuji ngan dugaan Allah, bile susah mesti kite cari kawan kan?? kot buleyh membantu...tapi prof agak terkilan sebab bile prof minta tolong ngan orang yang pernah mintak tolong prof satu masa dulu XADE bile prof dalam kesusahan. hmmm....

Tu salah satu sebab nape prof rase better jauhkan diri dari diorg...eh, tapi bukan semua tau. prof cume terkilan sikit je, mase mintak tolong ngan prof bukan main merayu2...prof ade kan jugak ape yang dimintak tu. tapi bile hari malang terkena kat diri prof macam2 alasan diorg bagi...

Haha, prof memang suke menguji orang...ade satu hari, prof nak pakai duit nak buat spec sebab mata ni dah lame xpakai spec power pun makin up...prof try tanye kawan2 prof yang mane pernah pinjam duit prof satu masa dulu konon2 nak pakai wat bayar duit spec tu ar sebab dah tempah kan...

Xbanyak pun...rm100 je prof nak pakai, tapi macam2 alasan diorg bagi. ade yang kata kawan pinjam lah itulah inilah. halamak, pe kes kan?? mase nak pakai duit prof, menangis2 + merayu2 mintak pinjamkan duit... ade gak yang suruh pinjam duit mak prof...patutke?? mak sendiri tanak mintak...mintak duit kat mak orang. 

TERUK!! kali ni prof saje test diorg...bukan prof xde duit, ade tapi prof xpernah rase mintak tolong orang sampai merayu2...so, macam nak test power sket ar. tapi, prof xmampu la nak merayu2...diorg dah cakap XADE DUIT, so prof diam n menyepikan diri sampai harini...malas nak amik kesah pasal diorg dah. yang pasti, MAAF lah kalau nak mintak tolong lagi...

Prof memang selalu jadi mangsa...orang suke amik kesempatan atas kebaikan prof. Kawan2 prof yang lain pesan kat prof supaya berhati2 ngan kawan2 yang macamtu...kalau prof pergi mane2 pun, orang sekeliling pun nasihatkan benda yang same...mungkin skang prof dah kene pentingkan diri sendiri untuk beberapa perkara dalam hidup prof. Entahlah...mampu ke nak berubah?? Try my best...

Ok lah kawan2...skang prof nak masuk tdo, esok nak pulang ke kampung halaman ku di Nilai. Prof minta maaf pada sape yang bace entry ni n terasa...tapi bukan prof maksudkan korang ye, ini orang yang xde kene mengena ngan kawan2 prof kat blog...dun wury. 

Love you all,

No comments: