Saturday, May 28, 2011

Himpunan Sejuta Belia Putrajaya 2011

Salam,

Sejak semalam...prof dah tinggalkan tapak kaki prof kat tapak pameran kitorang, n sampai harini semuanye berjalan lancar. Walaupun booth kitorg xramai yang bertandang tapi ade lah daripada xde. yela, diorg bagi booth free..tapi, lokasi nye kat tempat yang orang xminat nak lalu lalang. hmmm...xpe2, at least ley rehat kan kaki. 

Kalau xde orang, kitorg g jalan2 tengok booth2 orang lain jugak...sempat jugak prof singgah ke Job Fair, jumpelah satu tempat ni die provide on-job-training kat student2 with degree holder. sape2 yang berminat nak join same...jomlah ke sane esok. esok last tau, syarat nye korang kene ade degree in engineering..xkesah chemical ke, letrik ke, awam ke, meki ke...sume engineering buleyh apply. 

Then, balik ni tadi member prof inform kat kawan2 pasal Sime Darby pun wat on-job-training n walk-in-interview. nak tau lebih lanjut??? silalah beratur kat kedai runcit berdekatan beli METRO 29/5/2011...

On the way ke Putrajaya pagi tadi, my fren text prof...die mintak tolong prof temankan die jaga booth kat UKM, sempena konvo kot rase prof. from 31/5 - 11/6/2011...insyaallah, kalau xde ape2 hal yang prof tergedik2 nak join...nanti prof tolong temankan member prof sorang tu, malu gaknye =p

Sepanjang harini plak...sempat jugak kawan online prof, panggil die cik naga je. hahaha...die sempat singgah petang kat booth prof tadi. padahal die tengah kerja...hahaha, naga!! naga!! 

Pada semua lapisan belia kat luar sane...jom lah ke Sejuta Himpunan Belia kat Putrajaya. dari presint 2 sampai presint 4 full ngan pameran sane sini...meriah gilerr, kawasan darat dan udara...dua2 meriah. 

Esok (29/5/2011) ade JOM HEBOH!!!!!! jom..jom..jom..jom..kite heboh2

Jom kite meriahkan lagi karnival ni!!!!!!!!!!! Jumpe disana...


LOVE, xoxo

Thursday, May 26, 2011

Habis degree

Salam semua

Dah 4 hari prof tamatkan degree prof, syukur alhamdulillah sumenye settle ngan baik n sempurna skang tunggu graduation day je =)

Jangan ingat dah abis ni terus duduk goyang kaki je tau...sejak abis degree ni, prof ulang alik gak dari Nilai ke Shah Alam settlekan segala macam hal luar bidang pelajaran. Semalam, prof demam teruk sebab xlarat sangat ulang alik ke Shah Alam ngan cuaca yang macam kat "OVERSEA" ni, dari balik selasa malam smpai petang rabu prof xley bangun, kepala sakit giler, badan lemah giler, otot2 sengal giler...

Syukur alhamdulillah, lepas dah rehat ngan lamenye prof sembuh jugak akhirnye...dan harini prof meneruskan urusan kat Shah Alam. Esok (jumaat) prof dapat tawaran kerja kat Spa Tanamera..jangan salah faham ye, bukan kerja tetap..kerj sambilan tuk 3hari bermule esok. prof tolong mak kawan prof jaga pameran kat Putrajaya pada sabtu n ahad ni. esok prof g Spa die kat Pertam Complex tuk training ape2 yang patut sebagai persediaan untuk menghadapi sabtu dan ahad nanti...diberi tanggungjawab besar tau, jaga pameran.

Jomlah beramai2 ke pameran tu nanti...

PAMERAN HARTANAH & PERHIASAN AT PUTRAJAYA – ORGANISE BY KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN (KBS)
FROM 27th – 29th May 2011




After ahad, prof akan ke Shah Alam lagi untuk submit form master n claim JPA hopefully sume ni settle ngan jayanya n dah boleyh berehat kat rumah sebelum stat kerja, Insyaallah...=)

Bile masing2 dah lame terpisah, sure akn ade reunion sane sini...so, jadual prof bulan Jun nanti dah mark ada wat reunion ngan budak2 kelas prof mase matriks dulu (group F4p4). Rindu diorg...ok lah kawan2, nanti prof update lagi pasal aktiviti2 prof akan datang, jumpe lagi..

Have a wonderful weekend all...

With Love, xoxo

Friday, May 20, 2011

Ladies Day Out

Salam sayang...

Harini, prof ngan kawan2 serumah sewa kat Shah Alam g jalan2 kat Putrajaya n Sunway...xde jalan shopping pun, just snap picture ala2 photo shoot la konon2 tapi memang jadi plan ni. kitorg gerak kul 2petang dari Shah Alam terus direct g Purtajaya...

Sampai je kat Putrajaya, mula2 nak amik gambar kat jambatan...tapi sebabkan segan dah pakai cantek2 nak stop kete tepi jambatan tu. dah la kete kitorang je yang stop, macam timing xsesuai plak...jalan tengah sesak time tu. so, kitorg pun gerak kedepan sket...amik kat tepi tasek depan masjid putra tu. Ahaa, permulaan photo shoot pun bermula....=)

***** (^_^,)v *****

Career terbaru prof sebagai photographer...in german we call it as photographieren


Tadaa...nilah kawan2 serumah prof yang cantik2 n bijak2 belaka tau. tapi masing2 already taken by someone...xley kacau k


~Smilee~


Alahai...comelnye


Saya akan merindui korang bile kite tidak serumah lagi pasni...jumpe lagi nanti


Gabungan students engine dari civil+kimia+letrik...bergabung!!! meletup!!! kebabommm...=p


Terima kasih korang sebab sudi tumpangkan bahu bile prof menangis...pinjamkan telinga bile prof ade masalah...pemberi semangat bile prof terjatuh...sentiasa ada bile prof dalam kesusahan


Ikatan yang erat...sampai bile2 kite akan bersahabat


Kenangan terindah bersama housemates prof


Singgah jap...tumpang sit kat kedai ni, penat kaki jalan jauh semata2 nak settlekan photo shoot ni


Fatin dan Ida...sama cantik sama padan 


Ira dan Izreen...same comel sama cool


Sayang semua


Fatin...Miss Mamarazzi (ingat lagi x award malam BBQ klas prof??) Bab gosip memang fatin kelas gituu...rawk!! =)
Yong...macam Hana Tajima, pasni bertambah sorang lagi housemate prof yang jadi model =p
 
Ira...big boss dalam umah kitorg, ni pun kalau bergosip memang rawk gak. kawan gosip sure lah Fatin =0

























Ni lah prof...gambar ni ade background masjid, ade gaya macam Nur Amina dalam Nur Kasih x?? hahaha


Izreen...kawan yang sempoi, dianugerahkan sebagai Miss Hati Kering sebab sume orang tatau bile time die sedeyh, hidup die memang sentiasa ceria...macam xde prob je. aiya acik siti!!

Ida...Miss Talkative, sure kalau dah dapat gelaran tuh bermaksud die ni pandai bercakap...jangan kata ngan lecturer, ngan pakcik teksi pun die ley kamching...orang kata peramah n mesra budaknye =$



Lepas dah penat n settle photo shoot...kitorg terus gerak ke Sunway plak, sebab dah booking tempat kat Flamming Steambot kul 8pm...so, dari Putrajaya kul 6 lebeyh sampai kat Sunway terus solat asar n maghrib before gerak g makan...kalau nak tau, dari pagi kitorg xmakan tau sebab nak kejarkan si Flamming ni la. Pada sape yang xpernah pergi...silalah berkunjung ke sane, try makanan kat sane RM25 je makan sampai puas tapi jangan sampai membazir...=)








Tak nak tanye ke ni sape??? Kalau ade sape2 perasan...gadis cantik tepi Cik Fatin ni, salah sorang contestant  program Pantene antara yang join ialah Shasha Saidin (Ex-kumpulan ELITE). Yang ni namenye Sharifah Khalisha Syed Abdul Rahman...close fren just call her Cha je =)

Cha pun salah sorang dari housemate prof juga...rumah prof ni ade 7orang antaranya Prof, Fatin, Izreen, Ida, Yong, Ira, dan Cha...


With Love, 

Wednesday, May 18, 2011

Hasil projek Ammonia Nitrate bernilai RM200Juta














Ahaa, nilah hasil projek prof dan ahli kumpulan prof...model prototype tu kitorg buat untuk hari presentation, xde komen ape pon just untuk tontonan umum. tapi alhamdulillah sebab puas hati  ngan hasil model ni...yang paling memikat kat model tu kan, prof suke tengok pokok2 nye. hahaha padahal, dalam chemical plant possible ke ade pokok dalam plant??? kalau plant kite terbakar macamne??? aha, pokok2 tu lah yang berjaya memarakkan api kebakaran tu tau...n tu lah soalan yang ditanya oleh pihak external panel mase presentation day kitorg sabtu lalu...

Skang ni lokasi prof kat Shah Alam sebab nak kene compile report FYP tuk anta dalam hard cover...=)



 LOVE, xoxo

Tuesday, May 17, 2011

Ape lagi lah prof ni

Salam sahabat blogger n followers prof...

Waktu skang menunjukkan pukul 3.13am n prof masih landing atas katil ngan lovely lappy, headphone, sambil dengar lagu2 dari blog prof...tibe2 prof teringat kat kawan2 prof. Prof sayang kawan2 prof...

Tapi, sejak tahun 2011 ni...banyak plak prof diuji ngan dugaan Allah, bile susah mesti kite cari kawan kan?? kot buleyh membantu...tapi prof agak terkilan sebab bile prof minta tolong ngan orang yang pernah mintak tolong prof satu masa dulu XADE bile prof dalam kesusahan. hmmm....

Tu salah satu sebab nape prof rase better jauhkan diri dari diorg...eh, tapi bukan semua tau. prof cume terkilan sikit je, mase mintak tolong ngan prof bukan main merayu2...prof ade kan jugak ape yang dimintak tu. tapi bile hari malang terkena kat diri prof macam2 alasan diorg bagi...

Haha, prof memang suke menguji orang...ade satu hari, prof nak pakai duit nak buat spec sebab mata ni dah lame xpakai spec power pun makin up...prof try tanye kawan2 prof yang mane pernah pinjam duit prof satu masa dulu konon2 nak pakai wat bayar duit spec tu ar sebab dah tempah kan...

Xbanyak pun...rm100 je prof nak pakai, tapi macam2 alasan diorg bagi. ade yang kata kawan pinjam lah itulah inilah. halamak, pe kes kan?? mase nak pakai duit prof, menangis2 + merayu2 mintak pinjamkan duit... ade gak yang suruh pinjam duit mak prof...patutke?? mak sendiri tanak mintak...mintak duit kat mak orang. 

TERUK!! kali ni prof saje test diorg...bukan prof xde duit, ade tapi prof xpernah rase mintak tolong orang sampai merayu2...so, macam nak test power sket ar. tapi, prof xmampu la nak merayu2...diorg dah cakap XADE DUIT, so prof diam n menyepikan diri sampai harini...malas nak amik kesah pasal diorg dah. yang pasti, MAAF lah kalau nak mintak tolong lagi...

Prof memang selalu jadi mangsa...orang suke amik kesempatan atas kebaikan prof. Kawan2 prof yang lain pesan kat prof supaya berhati2 ngan kawan2 yang macamtu...kalau prof pergi mane2 pun, orang sekeliling pun nasihatkan benda yang same...mungkin skang prof dah kene pentingkan diri sendiri untuk beberapa perkara dalam hidup prof. Entahlah...mampu ke nak berubah?? Try my best...

Ok lah kawan2...skang prof nak masuk tdo, esok nak pulang ke kampung halaman ku di Nilai. Prof minta maaf pada sape yang bace entry ni n terasa...tapi bukan prof maksudkan korang ye, ini orang yang xde kene mengena ngan kawan2 prof kat blog...dun wury. 

Love you all,

Besar kesilapanku

Salam,

Syukur alhamdulillah...kawan prof yang menghilangkan diri sejak jumaat lalu, dah dapat dijejaki. Prof selongkar balik contact2 dalam hp prof...mintak kat mak prof nom aunty die, then mintak kat adik prof nom kazen die. settle!!~

Prof tengah tunggu die settlekan hal die dulu...sambil2 tu prof nak mengadu la kat sini. Perangai prof ni jenis yang suke sharing, xkire suke mahupun duke...kalau prof sdeyh or bengang, bile share ngan orang2 terdekat mesti prof cool balik lepas tu. cukuplah sekadar prof meluahkan rase xpuas hati...xyah susah2 orang nak komen, just pinjamkan telinga je...

Baru2 ni, prof cite lah masalah yang wat prof berkhayal 24jam layan perasaan...yang pasti kat budak2 umah prof jelah sebab kebetulan minggu ni xde kuar umah n kebetulan benda2 yang wat kepala prof kusut terjadi dalam minggu ni, bile prof xpuas hati prof terus cite ngan diorg

Tibe2 petang tadi, kawan sebilik prof slow talk ngan prof...die cakap prof ni mulut ceper sebab suke sangat cite kesalahan orang lain kat orang. xbaik tau...

Prof tersentap, serious...agak teruk kan?? Kawan prof yang cakap ngan prof tu, memang prof slalu share problem ngan die...die memang ok, cool je, n telinga yang paling sporting dalam umah ni kalau prof nak luah perasaan. Die selalu jadi penasihat n penyelesaian masalah prof...die cakap macam tu sebab die tanak bile prof cite bad story kat orang lain nanti orang lain akan fikir buruk pasal kite...betul kan??

So atas nasihat yang diberikan oleh kawan sebilik prof tu, pasni prof kene hati2 bile berkata2...xsemua benda kite ley share ngan orang, especially bile berkait pasal kehidupan orang lain. Kadang2 tu lain yang kite maksudkan, lain plak yang ditafsirkan...lumrah kehidupan

Macam gak main pas2 ayat dari mulut ke mulut mase zaman kite kecik2 dulu kan?? start ayat lain, ending ayat lain yang sampai kat orang hujung...hmmm, im better watch out this time. =)

Kepada kawan2 prof semua...buang yang keruh, amik yang jernih. Samae2 perbetulkan mane yang xbetul k...

Love,

Monday, May 16, 2011

Kawan prof menyepi dengan tibe2...=(

Korang, prof ade benda nak share ni...

Tahun ni ramai kawan baru prof kenal, n we all still contact until today...but ade sorang member prof ni, tibe2 die menghilangkan diri. Prof tatau macamne nak cari die...last prof mesej ngan die, die gtau prof yang die kat luar sorang2 n xde kat umah.

Last mesej mase malam before presentation day on 13 May...jam 10.29pm n sampai skang prof kol xangkat, xreturn my call, mesej pun xreply. Prof betul2 buntu dah ni, tatau macamne keadaan die kat tempat die berada skang n prof tatau nak contact orang2 terdekat die macamne...family die kat johor, die kat KL stay ngan maksu die.

Memang last mesej tu prof ade terkasar bahasa ngan die, ade salah faham sket...mungkin tu pun salah satu sebab die larikan diri dari prof. Harini sepatutnye die datang meet my mom kat KUIS, Bangi...tapi bile prof tanye mak, mak prof cakap xdapat kol die...lagilah bertambah risau kan

Ape agaknye jadi kat die sekarang ye?? Tolonglah jangan ape2 kan die...Die tengah susah skang ni n ini memang bukan die. paling xpun die akan return my call or reply mesej sepatah dua n bgtau prof keadaan die, tapi ni memang dah lain sangat2...mungkin ke ade sesuatu buruk berlaku kat die???

Walau kat mane die berada, kalau die bukak blog n baca entry ni...prof nak sampaikan pesanan ni:

Ape pun yang terjadi...berjalanlah tanpa henti, ape pun halangan, rintangan, dan dugaan hadapi dengan senyuman. semua yang terjadi akan mengilhami kedewasaan hatimu...banyakkan istighfar, selawat, dan alfatihah...solat jangan sekali2 tinggal, saye doakan semoga allah sentiasa ada disisi awak. semoga setiap bebanan yang kusutkan kepala awak, allah akan beri petunjuk kepada jalan penyelesaian...saya xtau macamne nak cari awak, but please sangat2 kalau ade yang saye boleyh tolong...let me help u. Ya Allah, lindungi die ya allah...

BBQ with Classmate EH2208A

Salam semua yang tersayang...

Syukur alhamdulillah, murah rezeki prof harini...mule2 best fren prof belanja KFC (siap hantar sampai kat umah lagi tau) thanks Amir...but, maaf susah kan die kene hantar sampai rumah n die belanja prof sebab prof dah xde duit nak makan, huk9...ni pun prof baru je sampai rumah, balik dari event BBQ dengan sume classmate prof...kitorg dah bersama selama 4tahun, dari july 2007 sampai harini masih lagi bersama. 

Event ni dirancang oleh CEO TO BE kitorg...encik Ahmad Mubasyir (MAT), beriya die nak wat BBQ tuk kitorg, nak celebrate kejayaan kitorg dah final year student ni. heee, thanks sume yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung...

Event tadi just makan2, nothing much to do...but suddenly, Hamidah+Murni+FarahLi comes out with brilliant idea...so malam tadi xde la makan2 n sembang2 kosong je, tapi ade aktiviti lain selain tu. Kitorg diceriakan dengan aktiviti award2 ni...happening giler =)

Antara award2 yang telah tersenarai...

GIRLS:
1-mIsZ Silent Breaker - Hamidah
2-mIsZ Loud - Murni
3-mIsZ Mystery - Ema
4-mIsZ Mamarazzi - Fatin
5-mIsZ Cool - Amirah
6-mIsZ Blur - Bridget
7-mIsZ Laugh Out Loud - Farah (PROF)
8-mIsZ Talkative - Faridah
9-mIsZ Mummy-Like - Kak Ima
10-mIsZ Hati Kering - Izreen
11-mIsZ Cover Cun (Naseb Baik Cun) - Dila
12-mIsZ Childish - Airin
13-mIsZ Brain - FarahLi

BOYS:
1-mR. Silent Breaker - Mok
2-mR. Mystery - Edder
3-mR. Daddy-Like - Azmi
4-mR. CEO To Be - Ahmad Mubasyir (MAT)
5-mR. Childish - Epul
6-mR. Blur - Hadi
7-mR. Cool - Nazir 
8-mR. Brain - Azlan

Kalau nak tahu, yang menang DP presentation haritu Azlan, FarahLi, Fatin, Bridget, Umi...diorg ni satu group, padan lah menang sebab ade 2 orang yang ade BRAIN, hahahahaha...BRAVO lah diorg, huhu

BBQ tadi dihiasi dengan gelak tawa kawan2 prof...ni yang terakhir kitorg gather coz pasni masing2 dah balik kampung halaman masing2 n sure payah nak gather lagi pasni...

Antara yang xdapat hadir tadi....Mukrim, Ihsan, Ecah. Mukrim n Ihsan sebab ade interview kat johor esok, so diorg heading ke johor disaat kitorg sedang bergelak tawa dan bergurau senda...Ecah plak sebab attend convo best fren die, so agak kepenatan malam tadi n xdapat join kitorg..

Sayang nak berpisah ngan kawan2...tapi, lumrah kehidupan kan setiap pertemuan ada perpisahan. Semoga kawan2 prof akan berjaya untuk kehidupan akan datang, insyaallah =)

Ok, macam biasalah kan...pas dah membebel, kite review gamba aktiviti sekitar waktu BBQ harini!!~


***** PHOTOS CLICK *****