Sunday, April 24, 2011

Warkah berlagu pilu!! =p

Salam buat semua sahabat2 blogger prof...prof dah habis satu paper yang wat prof nak muntah bile kene baca akta n kes dalam subjek business law. pergh, xterbayang prof kene hadapi subjek tu sepanjang satu sem ni. Alhamdulillah, berjaya jugak prof tamatkan business law tuk sem ni, semoga Allah berikan ganjaran atas usaha prof selama study law tu, insyaallah…

Baru satu paper selesai, ade 2 paper lagi menunggu prof on Wednesday(27/4) n Sunday(1/5) next week ni…then prof nak balik umah prof kat NILAI, nak release tension before proceed ke minggu presentation FYP prof on Saturday(14/5), pastu submit correction plak…

Tomorrow, prof offline blog kejap ye…sampai settle second paper rabu ni. Baru prof ley online balik, sebab next paper prof ni macam xbape nak selesa kalau asek online je. Killer subjek gak ni…=)

Pada kawan2 yang singgah ke blog prof, rajin2lah tinggalkan jejak blog korang kat mane2 section dalam blog prof ni…xkesah, nanti prof ade free time prof jalan2 balas kunjungan korang ye.


STAY TUNED!! (@_<)


saya nak jadi kawan vespa degil


Salam sahabat sekalian...

Kali ni, prof dijemput untuk join "kawan vespa degil"...SiNi kalau nak join sekali ngan prof jadi kawan baru si vespa degil ni 



Prof ni baru je dalam blogging2 ni...xsangka ada orang sudi nak jadi kawan prof n follow my blog, so xsalah kalau prof nak support kawan2 blogger yang lain, macam tuan punye vespa ni lah...

Arahan yang diberi, kene bg kata2 semangat@kutukan pasal beliau...so, jom lah kite terjah. hehehe

Kehadapan vespa degil, jangan degil2, dengar cakap mak, jadi anak yang baik...ahahahah, itu nasihat skema ek? prof ni tengah cube nak jadi xskema...huhu. so, meh cube lagi...=)

Vespa degil,
Prof ni blogger baru jugak, so sama2 lah kite belajar benda baru dalam dunia blogger ni...

Nothing much to say, blogger2 jugak...ni semua duniawi, amal ibadah jangan lupe. insyaallah...

Seperti nasihat best fren prof...
 Berusahalah menjadi insan berguna di masa hadapan (^_^,)v


Saturday, April 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !




Aha, salam buat kekasih..ape khabar semua kawan2 prof?? harap semua sihat...prof ade exam esok, doakan kejayaan prof ye. ni pun bukak blog sekejap sebab nak join segmen dari abang ben ni...macam best, huhu

Kalau perasan, majority entry prof bulan april ni pasal segmen n contest je...xde la banyak mane pun, haha. ok2, abang ben suruh wat essay. huhu, memandangkan esok nak exam law, so harini prof nak praktis2 wat essay dulu..hahaha

Fez of all, soalan yang diberi...sape yang mempengaruhi prof tuk wat blog?? jawapannye...xde sape, prof buat blog ni sebenarnye suke2. blog prof ni macam diari seharian prof...cume nye blog prof ni kene menaip...tapi kalau diary biasa tu kene hand writing..

Sebelum ni banyak kali prof buat blog, tapi xjadi2...maksud prof xjadi tuh, layout xcantek la, design xkene, entry xbest...yela, mase tuh mude2 lagi, zaman kanak2 ribena lagi. hahahha...blog ni prof buat awal tahun 2011 ni, dah final year student pun kan...so, pemikiran pun dah matang n kehidupan pun dah mule nak dewasa sket.

Kalau nak tahu, blog prof ni banyak gak sumber2 yang prof jadikan reference...xfair rasenye kalau prof letak name sorang2 sebab banyak reference, so kalau xtertulis tuh nanti ade yang kecik hati plak kan. =)

Prof suke berkawan, dan tujuan utama berblog ni nak cari kawan2 baru...alhamdulillah, selama 4bulan blog ni berdiri teguh, ramai gak kawan2 baru prof kenal. hahaahaha...

Nape prof gelak tibe2??? huhu, tergelak sebab sebenarnye segmen abang ben ni suruh wat essay pasal "siapakah yang mempengaruhi anda untuk membuat blog" dan "siapa sumber inspirasi anda"...tibe2 juga prof teringat pada sorang kawan blog ni...Blog sahabat

Prof rase2 mungkin beliau yang buatkan prof tergerak hati nak stat blogging...before ni, prof buat blog konon2 nak design yang cantek2, layout nak yang cun2..tapi kalau tengok kat sedara blogger tuh kan, blog die simple je, tapi isi nye mantap kan?

Mule2 kawan prof jumpe entry die kat facebook, pastu prof plak rajin follow entry blog beliau...best! sejak dari tuh, prof pun wat blog n xde fikir nak cantek2. cume nak share isi hati + pengalaman + aktiviti + n macam2 lah dalam hidup prof ni...=)

Hahaha, prof ni bukan macam ZackZuhairi, Abang Ben, Hanis Zalikha..diorg femez2 belaka, prof cume sekadar berkongsi dan mengikut perkembangan diorg sahaja. so, ni bukan tujuan nak promote ye kawan2...tapi, korang ley gak jalan2 kat zackzuhairi nye blog ni. enrty die kelakar2...haha, cume sejak kebelakangan ni die xbape nak update entry die lah..waiting gak ni..so??? LAYAN!!!


Sunday, April 17, 2011

twinscraftlife's 1st lucky draw

Sejak2 prof sibuk menyiapkan project, walaupun xsempat nak update entry..but still ade mase tuk kawan2 blogger. heee...so, even xde entry baru. tapi ade kawan baru...best kan?? cara nak dapat kawan baru??? haaa, meh la beramai2 kite join contest2 yang tersedia di blog...macam ni lah contohnye

sebelum ni, g dinner baru jumpe lucky draw kan?...aha, zaman dah berubah dunia pun dah maju. lucky draw skang sume online je. xyah susah2 melopong kat event2 yang ade lucky draw, tunggu2 xde luck plak..aiya! hehe

So, mari kite layankan contest ini...


Dengan kuasa bulan, prof nak tag sahabat blogger prof plak 
(ecece, macam sailormoon konon2)

Intan
Cik Ilah

Jemput bertandang ke lucky draw contest

Happy Blogging to all...xoxo


Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !


Cepat2..kepada sape yang berminat, klik sini untuk join!! before midnight


1) APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA...
First sekali, karakter cartoon yang prof sangat teruja melayannye ialah kartun2 dari DISNEY especially yang ade princess. Sape yang tanak jadi tuan puteri??? pakai baju kembang yang cantekk2...pastu ade prince charming yang hensem, halamak...xley bla, kalau tengok kartun ni memang suke berangan. haha




Second, CARDCAPTOR SAKURA...kerana??? die ade superpower pastu lawan ngan kuasa2 jahat...sure die menang. Die ade peneman yang setia...si comel kat tapak tangan die tuh, xingat dah la name si kenit tuh. tapi comel. hahaha...Jangan memain tau, dah la ade superpower + comel + kelakar +degil...ade lah ciri2 macam prof sikit, ecewah...



Third, prof suke layan SAILORMOON nye kartun...sebabnye, kalau korang perasan name kawan2 seperjuangan die sume name planet, SAILOR VENUS + JUPITER + MARS + MERCURY + MOON. Haa, dulu mase kanak...xperasan pun name diorg tu, dah besar sikit jadi kakak baru perasan name tu. unik kan? haha...selain ade superpower dari kuasa bulan, die jugak ade putera bertopeng yang selalu temankan die (walaupun die xtau yang putera bertopeng tu sebenarnye putera die..huhu)



Hahahaha, ni yang keempat n mungkin yang terakhir yang prof sempat nak recall balik...MICKEY MOUSE, dulu mase kecik my mom selalu nyanyi lagu M.I.C.K.E.Y M.O.U.S.E = MICKEY MOUSE!!!! sampai  skang prof ingat lagi lagi rentak muzik + pitching nye..haha. Kartun ni comel, die ade kawan2 yang gile2, kelakar, bengong2 cam si Pluto tuh.

Prof mase kecik suke sangat layan kartun, adat lah kan??? waktu kanak2 membesar...xkan layan cite2 cinta plak, inikan plak cite hantu kan..hee, ade banyak lagi kartun yang prof layan...tapi xbape nak ley recall la, sebab banyak kartun2 dulu macam dah xde je skang...=p

********************

2) APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK DAN KENAPA...




Err, dulu kecik2 kan prof suke sangat layan kartun yang ade watak2 comel...kalau macam cite FUTURAMA ni, rase2 prof xde karakter yang comel. Mungkin sebab tu lah kot prof xberminat sangat layan cite ni. haha...tapi tu dulu nye cite la...mase zaman kanak2 ribena lagi. kalau dah besar ni prof layan sume kartun...almaklum, adik2 beradik ramai yang kecik2 n sume giler kartun n suke sangat layan kartun ngan kak long diorang, memang match la..haha

********************

3) Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI... 


Nak jadi macam die ni...karakter dalam fantastic four sebagai SUE STORM, aha...superhero jugak la ni kan?? nak pilih spiderman, xde spiderwoman...nak pilih batman, xde batwoman...nak pilih catwoman, ouchhh...seksi. huhu...so, pilihan prof nak jadi macam SUE!!! =)




Thursday, April 14, 2011

VIVA settle...printer pulak xsettle???

Salam buat sume kawan2 prof...

Fez of all nak tarik nafas kejap...(sambil menarik nafas dan hembussss..hehe)

Semenjak bulan APRIL 2011 ni, memang xterkata la tension nye nak menempuh hujung sem ni...

Semalam, prof xbape sihat...so, berehat kejap dari segala stress yang melanda. Alhamdulillah, ade jugak waktu nak rehatkan badan waktu genting camni...kuasa tuhan kan, ade hikmah disebalik kejadian. Tuhan duga kesihatan prof, sekurang2 nye ade mase untuk prof berehat...syukur, alhamdulillah

Bile prof dah sihat, badan pun dah bertenaga sket...prof nak settle kan viva tuk subject law prof. Elok je nak print report tuk madam, tibe2 printer prof plak xsihat...aduhai, cik printer...next week nak kene print DP2. nape wat hal ni sayang????

Xpasal2 prof kene settlekan masalah printer prof harini sebabkan nak print DP2 prof weekend ni...tetapi, esok prof ade presentation Bioprocess plak...report xsiap lagi ni pasal principle ultrafiltration.

Plan prof skang...kul 7.45 kang nak gerak g PAS (Plaza Alam Sentral) betulkan printer, then cari barang2 printing DP2, then cepat2 balik settlekan Bioprocess...my duty tuk Bioprocess tu kene compile slide n siapkan tambah content pasal working principle ultrafiltration...

Got to go now darling...see you all in next entry, SALAM~


Friday, April 1, 2011

Diva night!! So gorgeous...

 Kek ni ditempah khas untuk student part8...marvelous!!!! =)


Posing bersama special cake


 Suasana dewan baru DATC, UiTM...nice, cantekk, so gorgeous



 King and Queen of the night



My Dean...sangat sporting n bestt

 Aisyah bersama Anugerah Dekan yang diterima...
























Satu malam yang dihiasi dengan warna2 DIVA, terlukis bersama senyuman yang indah...terserlah keserian puteri dan putera kayangan dari Fakulti Kejuruteraan Kimia, UiTM Shah Alam. Kenangan yang xdapat dilupakan selama 4tahun mencipta memori terindah bersama...penat lelah, dan cabaran diharungi bersama. 


Love, Farah
~XOXO~