Sijangkang ooo sekinchan!! =)

Ape yang bermain diminda prof sebentar tadi???

Kawan2, malam ni prof balik kampung sekejap...sebabkan sabtu dan ahad ni prof ade modul pasal finishing school. Kebetulan esok n ahad pulak ade kenduri kawen kazen prof kat kampung, so plan prof satu hari ni tadi siapkan kerja  mechanical design prof...nak balik kampung kejap, tolong2 orang kenduri

Mule2 tu kawan sekolah prof (Najmee) kata nak turun Shah Alam ngan awek die...die ajak g makan.minum kat Shah Alam sebab kebetulan nak g amik adik die kat sini, so kebetulan die datang Shah Alam, prof ingat nak ajak die balik kampung sekali...kurang2 ley gak bawak prof balik kampung. hehehe

Sebelum ni, die penah hantar prof balik kampung dari Nilai...mase tuh pas raya aidilfitri, g konvoi raye ramai2 ngan kawan2 skolah prof (Raye tahun 2009). Next, bincang punyer bincang, prof rase susah kan die plak...sebab die kene balik Nilai pas amik adik die. So, xpelah prof ingat nak cancel je plan balik kampung tuh sebab xde transport nak balik...nak mintak tolong pakcik, segan plak. hehe

Finally, pas Najmee out dari chat room kat fb...tibe2 Hanis plak online, prof test la kot2 die xbusy malam ni. Prof ajak Hanis balik kampung...

Ahaa, kebetulan Hanis pun tengah boring duk umah...die nak follow plan prof balik kampung. so, Hanis jadi driver prof malam ni tadi...

Prof ada masalah ngan jalan, before ni prof drive balik kampung dari Nilai...dah cam jalan, tapi malam ni prof dari Shah Alam nak balik kampung, aduuhhhh mane tau jalan. Yang prof tau kampung prof kat "SEKINCHAN"

Prof slow talk ar ngan Hanis, kot2 die tau jalan ke kampung prof...haha, siap bukak google map tu...sungguh Hanis nak bawak prof balik kampung =)

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

NuRuL HaNiS: olala~~

me: hanis!! nak g jalan x malam ni? huhu

NuRuL HaNiS: jln mne?

me: haha..g balik kampung aku, tp aku tatau jalan dari shah alam. hahahaha...g sekinchan

NuRuL HaNiS: kg ko?? g sekinchan??? hhuhu..sekinchan area mne yek??

me: banting>>>telok panglima garang>>sekinchan, hahah...kalau xde wat pe la malam ni aku nak ajak ko, kalau ade, xpe..aku suh org kampung datang amik je

NuRuL HaNiS: huh??  kalo dr shah alam..aku jmpe telok panglima garang dulu b4 banting..hmm..

me: oooo

NuRuL HaNiS: ko nk blik kg tibe2 knp ni?? huhu~~

me: sebab sok ade kenduri kawen...tp, sok kan de modul so, ingat nak datang kejap. adat org g kenduri kan heeee...datang makan...

NuRuL HaNiS: oo..pkai bj kurung ar?? huhu~~

me: tidak, pakai baju tidur je...hahaha

NuRuL HaNiS: aku tgk kt google map..

me: ok..name tempat tu sekinchan

NuRuL HaNiS: sekinchan lps area tjg karang la..

me: haa...betul2. jauh?

NuRuL HaNiS: jauh dr telok panglima garang...jauh dr banting..huhu~~

me: yeke? ingat dekat. xpela...aku suh pacik aku dtg

NuRuL HaNiS: aku kalo jln ke tanjong karang tu..aku tau lah..itu mmg tmpt ak slalu jln.. huhu~~ ko nk grk kul bp?? blik kul bp??

me: gerak cam biasa..pas maghrib, lepak sejam..pastu balik

NuRuL HaNiS: hohoho..leh je.. mkn free kn?? 

me: mesti lah free

NuRuL HaNiS: hak3!!! tp..aku kn xtau jln..cube ko tnye pkcik ko jln cmner..kalo btol lps area tjg karang tu.. ok lah..nk g area sane..aku tau..

me: jap tengah mesej org kampung

NuRuL HaNiS: huhu..

me: kazen aku kata...kalau dari klang, jumpe tanjung karang dulu

NuRuL HaNiS: kan..huhu.

fnas_ique23: so?? nak ikut??

NuRuL HaNiS: jom..hahahaha!!! akupon tensen nk dok umah ni lama2..

me: aha, jom...aku tengah tanye jalan kat kazen aku

NuRuL HaNiS: nk gerak dlm kul bp??

me: kul8. hehe...ok? ko xde wat pe ke malam ni? kang kacau plan ko plak

NuRuL HaNiS: xdelah...plan aku...msk ngn ko ar. hahaha!!

me: gud...malam ni kite release tension kat sekinchan, hahaha


%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Sepanjang perbualan, asek cakap pasal sekinchan...sampai la prof bersiap, n turun jumpe Hanis kat car park. Dah dalam kete, Hanis wat muke marah die yang comel tu sebab prof kambat turun. janji kul 8, tapi kul 8 tu la prof baru nak maghrib...hahaha, sory Hanis =)

Prof tau hanis marah...saje prof wat tatau, sebab nnt kene sound ngan Hanis =p

So, elok kuar je dari guard umah prof...Hanis tanye, nak lalu jalan mane. Prof kata masuk banting...padahal Hanis awal2 lagi dah kata masuk banting jauh nak ke "SEKINCHAN"...

Dan2 tu lah kepala otak prof berfungsi dengan cekapnye...refresh balik perbualan kat YM, prof terus tepuk bahu Hanis.

me: Hanis!!!! SIJANGKANG...bukan SEKINCHAN, hahahahhahaha....sory beb

Hanis: Terdiam dan terpaku dan terkedu bile dengar prof kata SIJANGKANG!!!!

suasana dalam kete memang penuh ngan gelak tawa jela...yang prof tau Hanis memang bengang giler kat prof sebab die dah susah2 bukak map kot...hahahahahha, Hanis...aku mintak maaf dari ujung jari sampai ujung kuku aku nis...aku salah cakap!!!! hahahhaa (gelak ngan sungguh2)

Smpai la balik ni, memang prof xley lupe pasal SEKINCHAN tu...naseb baik la, mase dalam kete tu kepala otak ni berfungsi ngan baik, kalau x??? mahu lepas ke SEKINCHAN betul2...nak lepak mane plak kat situ. haha




Labels: