Si Manje EVA

Kali ni, prof nak cite pasal baby sulung best fren prof mase skolah rendah dulu…name diberi Adlin Nor Maz Awin, sedap kan?? Cop2, jangan salah name…adlin tu la kawan prof bukan name baby tu =)


Tahun 1998, time tu umo prof 10 tahun (darjah 4)…prof pindah sekolah dari S.R.K. St. Teresa, Brickfield ke S.K Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang. Mule2 masuk sekolah tu, orang ofis dah salah hantar prof kat kelas 4potensi…mase kat dalam kelas tu, prof kenal ngan kawan baru name die Nurhanis. Time tu kitorg antara yang paling tinggi la dalam kelas tu…kenal xsampai berapa minit, pastu guru kelas 4potensi masuk. Kalau xsilap prof, name cikgu tu En.Rosli…

Elok je cikgu Rosli masuk kelas, Nurhanis kenalkan prof kat cikgu tuh…dengan selamber je die cakap prof salah kelas, prof sepatutnye masuk 4bestari…so, sape lagi yang hantar kan prof kalau bukan Nurhanis tadi. Hehe

Err, mase masuk kelas 4bestari…first member yang prof kenal si Adlin ni la, next Anis, nexte Lianie. Berkawan la kitorg…sampai abis sekolah rendah. Skang, even jarang jumpe tapi still contact through facebook jela. =)

Kawan2 prof dah ramai yang married, antaranya Nurhanis + Adlin…seronok prof tengok diorg dah ade husband yang ley jaga diorg, ley manje2, hehe…

Sabtu haritu Adlin banyak share ngan prof pasal pengalaman die jadi wife, n skang die baru je seminggu bergelar ibu mude…mau xmude, sebaya prof tapi dah ade baby. How lovely…name baby pun semerdu name prof, ecewah…hahahaha, Sharifah Eva Awliya Razle (Just call her as sweet as EVA). Prof xley terime kenyataan yang Adlin dah ade baby...kalau setakat ade husband tu ley percaya lagi...tapi, bile die pegang baby. Sayup nye prof rase...sebab dulu mase kecik g sekolah same2, nek bas same2, gadoh same2...ingat lagi name bas kitorang naik tu BAS AZZAM..ahaa dah besar ni, die dulu ade baby. oooh, congrats beb...pasni kuatkan semangat sebab dah jadi ibu =)

Baby die so cute like her BONDA…hidung mancung macam BONDA, putih macam BONDA, rambut lurus seperti BONDA die jugee…ape lagi ye yang macam BONDA die??? Aha, tapi satu yang pasti...bile eva dah besar nanti mesti manis+cantek+comel+cute exactly like her bonda. Ni prof upload pic EVA n bonda die, sumber pic dari puan adlin…=)

*******************************


Eva 15jam lepas lahir

Labels: