~nak jadi macam dulu~

Salam semua,

Prof baru balik dari kelas law...sampai rumah terus switch on laptop, online my facebook. Prof suke lepak kat facebook sebab facebook prof tu dah macam PA (personal assistant) prof. Segala aktiviti2 prof, kawan2, kelab, kelas, project, sume update situ je...senang kan?? Sume kat satu tempat...hehe

Prof skang tengah final sem, sebelum ni prof memang aktif giler join aktiviti luar bidang pelajaran kat U...sampaikan best fren prof pesan sem akhir ni suh belajar betul2, jangan aktif sangat.

Memandangkan die dah buat pesanan macam tu, mesti die nak prof buat yang terbaekk untuk final sem ni...kan?? hee

Last program yang prof join, end of year 2010...under program National Chemical Engineering Symposium 2010 (NACES 10). Sepanjang program NACES, prof diberi tugas sebagai AMBASSADOR...so, tugas prof sebagai ambassador tu kene handle budak2 Chemical Engineering dari UTM. 

Tahun 2010 ialah zaman kegemilangan prof sebab aktif giler...tambah2 prof ade kelab sendiri, Kelab Penyayang. Kelab ni under Yayasan Budi Penyayang Malaysia...main objective kelab ni, beri bantuan pada yang memerlukan (more pada kerja amal la)

Haha, ingat lagi mase zaman skolah dulu...mak prof xbagi prof jadi pengawas, sebab tanak prof leka ngan tugas sampai abaikan pelajaran...tapi prof degil, hahahahha...prof terima jugak tawaran jadi pengawas, padahal prof ni xde la garang pon. nak marah orang pon takot...cane lah cikgu ley nampak ciri2 pengawas dalam diri prof pun tatau la...=)

Mule2 dulu, prof suke join aktiviti skolah sebab nak kumpul sijil je...seriously, xtipuu!! But then, bile dah seronok ikut macam2 jenis program...so otomatik tau rase seronok tu datang, bukan seronok tengok sijil menimbun dalam files tapi seronok bile kite dapat bersosial dengan surrounding kite...betul x prof cakap??

Sosial yang baik eh, bukan yang negatif...pendapat prof kan, bile kite bersosial (follow mane2 program) kite mesti jumpe ramai kenalan baru "plus" dapat tingkatkan keyakinan diri "plus" cara berkomunikasi...betul!!! prof xtipu...kalau xpercaya, lets try =)

Pengalaman xboleyh dibeli dengan wang ringgit...kene rasa n lalui pengalaman tu, sangat seronok.

Tapi, sejak awal sem ni...prof memang smpai skang xde join mane2 aktiviti or program pun. rase xbest la!!! bukan tanak join, tapi prof sibuk dengan design project ni...teringin nye nak putar balik zaman kegemilangan prof dulu mase turun padang dengan kawan2 prof yang same2 terlibat dalam aktiviti2 sosial berfaedah dulu...

Hmm, prof xley duduk diam...kalau xde keje, mesti prof akan cari sesuatu untuk dikerjakan....hahahahhaha

Chemical equipment design prof hopefully dah ok...sebab prof dah submit draft pada supervisor prof, so prof kene settlekan safety n mechanical design weekend ni. Prof dah deal ngan best buddy prof (Rosyida)...die setuju nak study same2 ngan prof kat library on saturday ni. So, ahad prof nak free kan jadual prof sebab prof nak pergi tengok adik2 prof kat Rumah Anak Yatim Hembusan Kasturi, Klang. 

Kat sini, prof ade ramai adik angkat...tadi kan prof ade cakap pasal Kelab Penyayang prof kan?? haa, nilah satu2nye program yang die buat setiap minggu...prof selalu join mase zaman prof handle kelab ni, tapi skang x. sebab prof dah diberi warning oleh sahabat karib prof n my lovely mummy...xley buat aktiviti luar dah =(

So, ni pun prof curi2 masa nak pergi tau...minggu ni je prof free, kalau ade sit kosong untuk program Hembusan Kasturi tu memang prof akan pergi, tapi kalau xde...xpelah, xde rezeki prof nak jumpe adik2 angkat kat sane...

Adik2 angkat ye, jangan salah faham....prof memang sebahagian dari kumpulan anak yatim jugak, tapi adik2 kandung prof masih terjaga dan terpelihara oleh ibunda prof yang tersayang. Selama arwah abah prof pergi tinggalkan kami, mak prof la yang banyak berkorban + cari rezeki tuk besarkan kitorg...sdeyh la, prof rase xmampu nak balas jasa ibunda prof. Beliau memang mak yang terbaekk prof ada...

************************

Program yang selain prof mentioned kat atas tu...ada satu lagi ni >>> IEM Talk. Prof dah inform kawan2 prof yang terlibat jadi ajk program, tuk reserve kan tempat prof...actually, program ni wajib tuk students part8 Mechanical Engineering. Tapi prof xkesah...prof ade ramai kawan dari fakulti tu...so, diorg kata OK!!! ehehehe

P/S: kan prof dah kata, prof xley duduk diam n be passive...huhu!! =)

Labels: , ,