Klas akaun vs Acik Cafe

Morning all...happy thursday!! (^_@)

Prof lambat masuk klas akaun pagi ni, klas kul 8...kul 830 baru gerak, haha...bukan pe, dah senior ni. perangai pun menjadi2, hehehe..xde la, prof terlajak tdo pagi ni...tu yang lambat. tapi bukan prof sorang je yang lambat tau. prof ade assistant2 yang bersama2 masuk klas lambat pagi ni. hehe

Sampai2 klas je, member bagi attendance suh sain...before tuh dah kene perli ngan lecturer...

Madam: Ok, next week...we gonna have a simple quiz regarding job costing topic and we will start "ON TIME" at 8 o'clock...not 840(sambil pandang kat arah prof dan kawan2..=p)

Memang die stress kan word NOT 840 tuh...sebab betul2 timing kitorg duduk kat seat dewan tu kul 840, haha...

Prof orang last sain attendance tadi, so attendance tu ade pada prof on that time...tibe2, lighting hp prof shining2 (haa, prince charming kot...haha). Excited bace mesej, rupe2nye orang belakang mesej mintak attendance tu...alahai, ingatkan sape lah mesej.

Settle bab attendance...madam pun sambung lecture, best giler blaja akaun pagi ni, memang concentrate 100%. haha...

Tibe2 kan, hp prof shining2 lagi kali ni bukan mesej tapi call...sape plak nak attendance kali ni, orang nak wat akaun nihh...huhu

Screen di hp prof show contact ID 'cik midah cafe'...halamak, terkejut giler prof dapat kol dari acik ni. Acik ni prof kenal mase zaman matriks dulu...baik sangat dengan prof n family prof. ngan kawan2 prof pun die baik gak...kire acik ni memang baik ar, slalu dapat makan free kat cafe die dulu (dah macam anak die...huhu)

Tapi, prof xdapat angkat call die...sebab tengah klas kan, prof pun mesej die suh die tunggu prof abis klas.

Prof: Salam...acik!!!

Acik: Wassalam, farah macam mane...masih belajar lagi ke. macamne kesihatan?

Prof: Acik, jap lagi saye kol...ade klas jap.

Dalam kepala masih terbayang kan acik...knape tibe2 die roger prof padahal dah 4tahun kitorg lost contact. hmm, xsabar nak abis klas n return call acik..

Pas dah abis klas akaun, prof terus g library sebab nak settle kan keje sket before plan nak balik umah family prof kat Nilai weekend ni...on day way ke library, prof make a call to acik. 

Memang ternyata sah dan terbukti yang acik masih  ingat kat prof n family prof...huhu, kisah perbualan kami xde mende la sangat cume acik pesan kat prof suh belaja sungguh2 sebab belaja ni penting...pastu die pesan suh jaga kesihatan baik2. ade rezeki nnt jumpe...die ajak prof turun pilah (matriks prof)...hahaha...acik, acik!!

Hmm, die sampaikan salam buat mak abah n kawan2 prof...die tatau prof da xde abah sebab dah 4tahun xtanye khabar masing2, so xde sape2 update die pasal life prof lepas matriks. its ok acik..=)

Sejak kebelakangan ni rajin betul orang kol prof...mahal gak nombor prof ni eh, haha...xpelah, yang penting dapat kekalkan silaturrahim sesama umat islam, pe salahnye...prof sudi luangkan masa bersama (@_^)

Its time to get back to my work...harini stay kat PTAR 3 plak, sebab xtahan masuk PTAR 1 (sejukkkkk) huhu

Daa...my DP is calling for me now

Love farah...xoxo

Labels: