IsNIn yAng TerINdah

Salam semua sahabat2 prof yang tersayang...=)

Isnin lalu prof xde klas, prof pun g la jalan2 cari makan kat sungai buloh...huhu, pe tujuan prof g situ?? g buang masa yang terlebih2 ni la. hahahahaha

Transporter prof cam biasa lah, tumpang driver ktm ke sane...perjalanan pun alhamdulillah, berjalan lancar. xde pape halangan...

Sejak kebelakangan ni kan prof been busy ngan kerja yang melambak kat atas meja prof ni...dengan fyp nye, tutor nye, nota nye, study lah, itu lah, ini lah...so, bile prof dapat keluar memang prof rase seronok sangat2. Even sekejap, tapi mase itu dinikmati dengan penuh rase bersyukur...

Kat sane, prof bukan wat ape pun...singgah kejap, konon2 nk melawat kawan la...hahahahaha. Kawan prof ade kebun yang dihiasi ngan pelbagai spesis flora dan fauna...ade angsa+ayam, dan sayur-sayuran. Kebun die best giler...udara nyaman, tenang, sejuk, redup, best gilerr....

Prof dah lame sangat xmasuk kawasan kampung yang ade kebun, jadi seronok n teruje giler aritu...seriously, prof tanak balik!!!

Kawan prof ni baru je prof kenal bulan lepas...haa, prof ingat lagi specific date kitorg mule kenal tau. On 4th February 2011 kitorg kenal...die ni kazen kawan my mom. Hehe, bertambah lagi jumlah kawan2 prof...alhamdulillah =)

My new fren ni asal dari Kluang, Johor...die baru je duduk KL ikut maksu (kawan mak prof) die. Die ade bisnes tempe kat Sungai Buloh tu, prof datang aritu saje nak kacau die la...hahaha, kot2 dapat tempe free. rezeki tuh =)

Kat sane ade bibik, wak, n kawan prof tuh...sampai2 je kat sane prof sembang ngan bibik die, kebetulan bibik tengah berkebun...prof pun tolong la teman bibik berkebun, wat hilang bosan bibik tu, hehe padahal kenal pun x. sembang sakan la prof ngan bibik, konon2 macam kawan yang dah kenal lame...hahahahaha

Kat sane prof xde wat ape melainkan tengok orang wat keje...prof ade bawak buku akaun, sebab esoknye (selasa) prof ade test akaun. so, mase termenung tu terisi gak la ngan aktiviti berfaedah...hehe. Bibik ngan kebunnye, kawan prof ngan tempe die, prof ngan akaun prof...g jalan pun bawak buku???? sah prof skema...patut la kawan2 prof kata prof ni skema, pe laa


Lunch time, prof tolong bibik masak...juadah tengahari tu ade sambal ikan, sayur sawi tumis, tempe goreng, sambal kicap, n the most special one is????? IKAN MASIN!! (^_@)

Pergh, prof memang xley tahan tengok ikan masin tu...sedap hingga menjilat bibir, slurppp!! yummy...sedappp, so gooooddd! hahahaha

Kalau ade tempoyak ke cencalok ke, makan ngan ikan masin "plus" ulam...memang prof org fez yang habiskan makanan tu sume...hahaha

Prof dah lame xmakan masakan kampung yang simple macam tuh...nnt prof g sane lagi, prof nak cari ikan masin, suh bibik goreng tuk prof..huhu

Sambil lunch, tengok tv, dah settle lunch...prof g tengok kawan prof wat keje kat pangkin, pastu prof lepak kat pangkin sambil bukak buku la konon2, sambil temankan kawan prof wat kerja die...tapi almost 99.9% aktiviti prof asek termenung je...BERANGAN!! hahahaha...yela, dah suasana kat situ nyaman je memang condition baekk punyer untuk prof mengelamun. hehe


Rase macam dah khusyuk sangat termenung, kawan prof sampai baling tangkai daun kat prof...kejam betul, jeles tengok prof berangan la tue. hahahaha

Dah agak2 petang tu, kawan prof tanye..nak minum or makan pape ke?? prof xkesah sebenarnye..kalau ade, kite makan, kalau xde, kite diam...xyah mintak2. tu yang my mom n arwah daddy aja, makan je ape yang ade...kalau xde jangan mintak. aha =)

Xlame tuh, die kua...prof bajet die nak beli sesuatu macam pisang goreng tuk minum petang. hehehe...prof pun tunggu la die balik bawak pisang goreng, last2 rupenye g beli minyak je...hahaha, perasan je prof nak makan pisang goreng.

Petang tuh, kitorg buat tempe goreng tepung...bibik buat, prof goreng je. hehe...hmm, bile dah lame xmakan memang teruja giler ar. kalau kat umah prof, rajin gak kakmi prof buat kan tempe goreng, cendawan goreng, sume la...cakap je ape prof nak makan, nnt die buatkan..tu yang rindu. Kat Shah Alam, prof kene masak...jadi xsedap, xbest..huuu, rindu mak prof =)

Xlame pas minum petang tuh, prof kene balik dah...sebab dah kul 5 time tuh, tapi prof amik masa solat asar dulu before balik, sebab dah dalam tren nnt susah plak nk cari stop nak solat...

Alhamdulillah, solat asar dah settle...perut dah selesa (kenyang)...mata dah ngantok...badan dah leteyh...kawan prof pun hantarkan prof ke KTM Sungai Buloh, menuju ke Padang Jawa nak balik ke rumah sewa prof kat Kondominium Kristal, Shah Alam...

Before balik tuh, kawan prof bagi buah tangan kat prof...ade la bekal kan tempe tuk prof, wat lauk kat umah nnt. Xlupe jugak...die hadiahkan prof sebuah Al-Quran, cantekk...terharu plak prof die bagi Al-Quran.

Terima kasih, luangkan masa bersama...

Love, Farah
xoxo



Labels: