IsNIn yAng TerINdah II

Ingat x, isnin aritu prof kuar g sungai buloh kan?? balik dari sungai buloh, kawan prof (Hanis) tanye pasal plan malam, cam biasa la...plan malam prof ngan hanis mesti bincang pasal makan. so, hanis pun bertanye:

*****************************

Hanis: Nak masak ke makan luar? Tapi xde barang banyak. Hehe

Prof: Ko nak g cari barang sekali ke??

Hanis: Ntah. malam ni? Pas makan? Huhu

Prof: Ok, kalau macam tu kite makan luar malam ni...pas makan kite terus g cari barang dapur. Aku g sungai buloh arini, on da way balik ni dalam tren.

Hanis: Huhu. Ooo..g dating xajak. Hehe

Prof: Aku kuar awal pagi td, aku mesej ko xreply...tinggal la. haha, jadi eh? Pas maghrib, aku maghrib kat KTM je

Hanis: Ok gak pas maghrib...ko xpenat ke?

Prof:  X...tapi aku kalau dah balik umah aku malas nak kuar dah. penat. T tolong amik aku kat KTM ley?

Hanis: Ok. Bole

****************************

Pas maghrib, Hanis amik prof kat KTM Padang Jawa...mase dalam kete, kitorg pun pk nak makan mane? Hmmm...ade satu restoran kat Shah Alam, name nye Ayam Dara..memang sedap, mengikut citarasa prof ngan Hanis...selalu kalau kitorg kuar, mesti singgah makan malam kat situ...

Tapi, malam ni...kitorg plan pas makan nak g cari barang dapur kat Tesco (tempat shopping barang dapur yang kitorg selalu g)

************************************

Hanis: Nak makan kat ne??

Prof: Ikut ko ar...

Hanis: Ko nak makan fastfood ke nasi?

Prof: Nasi..hehe, eh, ikut ko ar..aku xkesah

Hanis: Tengahari tadi ko dah makan nasi ke blom?

Prof: Dah, ko??? xmakan nasi lagi ke??

Hanis: Dah...aku makan kat umah tadi, hmmm...fastfood? Nasi? fastfood? Nasi? fastfood? Nasi?

Prof: Kite pas makan nak g Tesco kan?? ermm, ke ko nak makan sane je?

Hanis: KFC?? pizza?? huhu

Prof: Ikut ko ler...aku xkisah. yang penting makan

Hanis: Ok ar, kite g Tesco...kite makan pizza nak??

Prof: Ok je...huhu

************************************

Sampai kat Tesco, kitrorg dinner kat Pizza...makan pizza royal massala tambah cheesy crush, haha...sedapnye makan. prof suke makan, nikmat yang xterhingga n xterkata...=)

Pas makan tuh, kitorg pun g shopping...haha, xde la shopping mane pun...cari barang dapur je. Ade lah beli sayur sawi, ayam, kentang, bawang, and so on la... 

Tibe2 handphone prof yang xbrape ade tenaga tuh berbunyi...Aisyah kol?? alamak, battery dah merah ni..angkat kang hp prof mati...mesej jelah, hope Aisyah xmarah sebab prof xangkat phone. Pastu dapat incoming mesej dari Aisyah

**********************************

Aisyah: Farah isi borang TPM, just isi je tau at least berusaha

Prof: Thanks...saye xley angkat call. battery da nak mati ni. cane nak isi?

Aisyah: Isi borang, buka laman web uitm..ke nk sya isi. tp cam complicated sebab ade column peribadi

Prof: Ok..xpe. balik ni jugak saye apply. time kasih awak

Aisyah: Nape time kasih plak. x best lah awak ni. he he..t isi tau, mane tau rezeki, isi terus ye. t kalau ade pape g pasal keje or sambung blaja sya g tau

Prof: Time kasih la..awak banyak tolong saye

Aisyah: Awak pun banyak tolong sya gak. tolong jadi kawan sya, dengar masalah sya, layan kerenah sya, suport sya n bnyk g. so sya berbangga sebab jumpe n jadi kawan awak. he he...thanks jugak tau wak

Prof: Huu..nak nanges dengar. hee

Aisyah: He he. dah dah. cepat p isi borang dulu. pas2 baru nangis. he he

Prof: Hahahahah...


***************************************

Tengah2 syok shopping, tibe2 prof terserempak ngan member skolah prof...name die Intan. Same2 study kat UiTM, prof terkejut jumpe die..sebab kat Fak bukan main susah nak jumpe, kat Tesco yang besar tu plak kitorg jumpe...hahaha

Intan student Mechanical, prof Chemical..fak kitorg memang sebelah menyebelah je, dekat la kalau nak jumpe...tapi xterjumpe plak. haha

Lame gak sembang2 ngan Intan...kat tengah2 jalan orang lalu lalang tu lah port kitorg sembang, haha...mase jumpe Intan, die tanye pasal penyakit prof...n die banyak pesan suh jaga kesihatan prof. Die baru je wat operation buang appendix (cam ni ke eja appendix?? haha..layan!!)

So, Intan banyak nasihat kan prof suh jaga makan..jangan wat aktiviti lasak sangat, n last word die before kitorang separate...Intan doakan semoga farah cepat sembuh ye, insyaallah.

Hmm, terharu nye prof ade kawan2 yang sangat care kat prof...sume ni terjadi dalam mase satu hari, dari seawal pagi kul 9 prof kuar umah, sampai la prof balik umah kul 10++ (xingat specific time..hehe).


Terima kasih kawan2 semua...sayang korg sebab sentiasa care kat diri yang xseberapa sempurna ni

Love, Farah
-xoxo-



Labels: