~Harini punyer citer~

Salam semua...bangun pagi harini, prof dah plan nak siapkan kerja design prof...tengah2 buat kerja sambil ber"facebook", tibe2 prof dapat kol dari nombor ofis...prof tanye kawan2 umah prof

Prof: Eh, korang...kalau 5543 ni Shah Alam kan??

Geng: UiTM

Prof: Haa?? Alamak...

Asal UiTM nak kol aku plak ni??? dengan nada takot2, prof pun angkat kol orang tuh...

Sembang punyer sembang, ingatkan prof ade wat salah ngan UiTM...rupe2nye, panggilan tuh dari orang ofis kat fakulti prof =)

Melalui panggilan tu, "key point" nye nak jemput prof suh attend taklimat IChemE (Institution of Chemical Engineering) kat :

Venue: The Mind (Bilik Seminar Al-Hidayah level 9 blok fakulti prof).
Time: 1300-1500

Time kat jam prof mase dapat call tadi 1201...so, ade lagi 58min nak bersiap. prof kene roger lagi 2 orang kawan klas prof (Hamidah n Nazir...seperti yang diarahkan oleh sis yang call prof tadi)

Pergh, sape lah prof nak dapat jemputan dari orang atasan suh attend taklimat...kebetulan kawan prof yang duk kat depan umah prof, roger prof pasal talk tu...die pon dapat jemputan jugak. so, ade lah kawan nak g taklimat tuh...yes!!

Mase dalam talk tuh, prof dan kawan2 sedewan tuh diberi tahu bahawasanya kitorg skang bakal pegang title Associted Member of IChemE (AMIChemE)

Xterbayang prof ade title engineer kat name prof...huhu, setakat title "prof" ni hanya impian prof je...kire nye hanya angan2 la...tibe2 benda ni bakal jadi realiti, OMG!!!

Syukur alhamdulillah...sume ni prof xterbayang dalam kepala prof. So, skang prof nak g promote kat kawan2 se”chemical engineering” ngan prof, nak suh diorg pun register professional organization macam ni…

Credit to: ‘Aisyah, Amirah, Fatin, Faridah, Izreen, Ema, Kak Ima, Haliza, Hamidah, Murni, FarahLi, Mukrim, Azmi, Saiful, Azmie, Mat, Hadi, Azlan, Ihsan, Adam, Nazir, Edder…dan semua kawan2 seperjuangan prof =)

See You At The Top

*****************

Dalam masa yang same, ingat lagi x prof ade wat status ATTENDING kat IEM Talk, yang budak mechanical UiTM punyer event tapi prof nak g menyibuk kat situ...

Ahaa, lepas je talk IChemE tadi...prof terus roger kawan prof yang dari fak meky tuh, kebetulan prof abis talk awal tadi. So, rezeki prof la nak attend IEM tu plak, hehe

Kat IEM ni, xde pe nak share...cume ade la quotes yang best tapi nnt prof update balik sebab quotes tu tadi prof salin gune note book Hanis. die xbalik talk IEM lagi... sebab ade 2 session talk

Prof sempat attend first session of talk...pasal career as engineer, masuk second talk tuh prof dah kene masuk klas LAW

Perjalanan setengah hari prof harini, berjalan lancar...



Skang??? bersiap sedia untuk masak bersama cooking partner prof iaitu HANIS... Menu malam ni??? hehe...Kubis masak lemak+ayam yang dimasak oleh hanis




Labels: