Kesah Madam di pagi hari...

Pagi ni prof g klas Finance (ACC663) kat dewan kuliah...kene bangun pagi sebab satu2nye klas kul 8.00pagi selama prof kat UiTM ni. hahaha, bukan xde klas pagi lain, ade je tapi xde la start seawal 8.00pagi...lewat sket ar 8.30pagi..hehhe, effect tuh...susah nk bangun pagi kalau dah tdo balik pas bangun subuh...fuuuhhhh!! =p

Masuk klas ngan spec xde (hilang mase jaga KARISMA UiTM-badminton), menonong je jalan cari tempat duduk. xnampak plak kawan2 klas prof yang lain, yang pasti prof ade ngan Mira. Duduk la kat sit baris paling depan kat dewan tuh...berempat ngan Izreen n Ida. 

Berat gak isi kandungan harini, even wat tutorial je...tp, input nye banyak benda baru. Mahu nye tidak, prof belaja akaunting pun mase kecik2 dulu time zaman tingkatan3 kat KH dulu. Dah lame sangat tinggal, kalau ingat balik pun, sume ni benda baru...dulu belaja ledger+duit+duit+duit+duit..hahahaha

Skang, jangan kata duit...sume la pasal akaun2 ni walaupun basic tapi macam advanced gak nak telan. (Confirm yang advanced lagi BERATTTTTT!! =p)

Tanak la cite pasal accounting ni, prof xde cita2 pon nak jadi accountant...yang prof tau pas grad nnt keje n tolong family prof kat kg...=)

Yang xbest pasal harini, prof dah bangun awal pagi...g klas, tunggu lecturer prof datang, tapi lambat. macam ade yang xkene ngan beliau harini. Dekat kul 8.45 gak klas baru stat td...

Lecturer prof pun sampai ngan muke yang muram je...nape ek?? korg tau x????

Hmm, xde pe kot...prof je yang ngantok, smpai tgk org sume moody je harini..hehehe. Klas harini wat tutorial  je, memang concentrate giler2 ar kat klas td...dah siap tutorial tuh, pastu madam tanye pasal kuiz akaun yang baru2 ni buat time cuti tu...memang jelas ternyata, ramai yang xpuas hati ngan markah kuiz tu termasuk prof sebab out of 19 tu prof dapat sket gilerrr la...xbuleyh2, kene sekurang2nye 19/19 (chewahhh..hahahaha)

Elok je bincang2 pasal kuiz, tibe2 madam cakap, "Masa kamu semua tengah bercuti, saya ada kat hospital"

Wat????? Madam sakit ke???? Hospitallll?????

**********************

Dah dengar cerita madam, rupa2nya...difahamkan, beliau hantar anak g hospital sebab sesak nafas. On saturday anak madam masuk wad sebab sakit tu, prof difahamkan lagi yang anak madam kurang oksigen dalam darah yg menyebabkan sesak nafas tu. Doktor detected anak madam sakit jantung berlubang n makin serious...lubang makin besar, darah yang xde oksigen skang dah bercampur ngan darah beroksigen. So, total oksigen skang makin berkurangan n menyebabkan anak madam susah bernafas.

Ape yang menyayat hati prof, anak madam sebenarnye seorang yang istimewa...dilahirkan dengan sifat yang cukup istimewa, sangat penyayang, sangat rapat dengan madam prof, pandai menyanyi, n suke berzikir...oh how lovely she is =)

Tanggal 12/2/2011 jam 5.30ptg kat Hospital Serdang, Allah telah mengambil beliau (anak madam) dari pangkuan ibu tercinta dan keluarga tersayang.

Salam takziah buat madam sekeluarga, allah menyayangi insan seistimewa anak madam...moga rohnya dicucuri rahmat dan berbahagia di alam sana bersama bidadari2 kayangan..insyaallah =)

~Al-Fatihah~

*******************

Kesah ni sebenarnye sdeyh tau, tp sory la kalau feel tu xsmpai kat korg yang bace ni sebab prof memang out la kalau bercerita ni...

Kesimpulannya:

Sayang la mereka disekeliling anda...mak, abah, adik, abang, kakak. Mane yang xsempurna, bukan salah diorg...diorg xminta untuk dilahirkan begitu. Itu sume kuasa tuhan, n jadi la macam madam prof ni...walaupun anak beliau ade penyakit down syndrom, tapi kasih sayang beliau xpernah berbelah bagi. Moga Allah akan membalas segala kebaikan dan pengorbanan madam selama hayat beliau...insyaallah

Prof pun selalu gak marah adik2 prof, bile dengar cite madam prof pagi td...tersentuh plak hati prof. rase bersalah kat adik2, hmmm...

Arwah abah prof pun dah 2tahun tinggalkan kami sekeluarga, memang berat nk lepas kan tapi dah itu ketentuan illahi, prof kene terima...alhamdulillah, pemergian arwah abah merapatkan lagi hubungan prof dengan keluarga. Mungkin dulu adik2 pun kecik2 lagi...skang masing2 dah besar, dah macam best fren plak...Prof sayang keluarga prof, anda pun begitu kan??? Alhamdulillah...

Salam Sayang, Prof

Labels: