CheC 2011 (Chemical Engineering Challenge 2011)

On 13/2/2011 (ahad) lalu, prof attended ke program sukan fakulti prof kat padang seroja UiTM Shah Alam. Tahun ni prof xhadir sebagai peserta macam tahun2 yang lepas tapi sebagai peniaga makanan wakil kelas prof (gerai EH2208A). On that day, gerai klas kitorg jual banyak juadah best2 macam rojak buah, bihun sup, nugget, fries, wedges, and ayam goreng.

Malam hari ahad tu prof ni dah pening pk pasal baju, sebab tema klas prof nak pakai hitam. Prof memang xbnyk baju tshirt yang sesuai nk pakai tuk aktiviti luar, yang banyak blaus jela tp xsesuai kot pakai blaus tuk program sukan, nak meniaga plak tu. Sambil2 tgu mood nak sambung cari baju, prof mesej Mira yang plan nk g same2 esoknye…isi kandungan mesej tu menyatakan waktu kuar umah should be 8.00am and jumpe kat Bandar Tasik Selatan. Settle pasal temujanji, prof pun sambung blk cari baju td…cari punye cari tp tetap xjumpe. Yang ade pun tshirt hitam lengan pendek adik2 prof. Terus xde mood nk cari baju dah, malam tu prof tenung je almari baju prof dalam bilik sambil mengharap ade miracle yg boley munculkan tshirt hitam..hahahah

Termenung sampai tertidur prof ngan nyenyak nye…

Pagi tu, prof tibe2 terjaga mungkin sebab ade reminder dari hp prof menyatakan ade incoming mesej. Bangun terus bace mesej, OMG!!! Prof terkejut giler sebab jam hp prof dah kul 8.02am…Mira dah mesej kul 7++ am. Baju xjumpe, ngan xmandi lagi, lambat plak tuh...prof terus reply mesej Mira tu, pastu terus mandi n bersiap…kul 8.30am prof kuar umah. Nak tunggu bas lagi, ktm lagi, ntah kul bape la smpai tempat jumpe tu nnt…

Nak ke KL Sentral dari Nilai amik masa sejam++…so, nak ke Bandar Tasik Selatan (BTS) hopefully xde la lame sgt. Yang sure after 9 memang smpai la…sebab kuar pon dah kul 8.30, xmungkin 8.45 dah smpai BTS.

After 9.30am…

Finally, smpai gak kat BTS…n skang menunggu Mira (my driver to CheC11). Die dari Ampang, ambik prof kat BTS terus ke Shah Alam.

Dalam kul 11++ sampai Shah Alam, amik Ida kat rumah sewa, terus ke padang seroja…Bile kitorg smpai, confirm2 games and jualan gerai sume dah stat. Pendaftaran untuk sesi pagi dah tutup, so prof ngan kawan2 prof yang lambat ni memang xsempat nk register tuk sesi pagi n missed coupon makanan pagi. =(

Dah dekat sejam kat padang tu, perut plak dah stat nyanyi lagu Kissing You (Miranda Cosgrove)..hehe. Kawan2 yang lain pun lapar gak, diorg lagi penat sebab masak dari before kul 12 malam td smpai kul 7 pagi ni baru siap, terus bersiap g padang…siannye diorg.

Tengok makanan yang diorg jual, memang nampak sedap…so, meh kite wat uji rasa…huhu, ternyata sedap yang amat. Prof sempat rase bihun sup, nugget, wedges, n sosej. SEDAPPPP!! =)

Pandai diorg masak, prof ni datang makan, pastu tolong kerja sket2 je…xmacam diorg bekerja berhempas pulas nak make sure pelanggan gerai kami puas hati ngan hasil jualan kitorg. Sebenarnye, prof kene jaga bihun sup…bungkus, n sediakan tuk pelanggan. Tapi, on that day…tugas tu dah diambil alih oleh sorg classmate prof MURNI. So prof memang xtolong langsung bahagian bihun sup, prof just tolong goreng2 fries, nugget, sosej, ngan wedges je…pastu ade la tolong isi buah tembikai ngan nenas. Tuje lah keje yang prof buat…hahahaha, mesti kawan2 prof bengang ngan prof sebab dating makan je. =p

Dalam kul 3.00pm Prof dah kene gerak balik sebab prof ni tumpang Mira, mak die nak pakai kereta plak…tu yang xdapat lame kat situ. Sure kawan2 prof tambah bengang ngan prof…huhuhuhu, minta maaf banyak2 kat kawan2 prof yang stay kat padang after prof balik tu…

Perjalanan balik plak macam biasa, same macam perjalanan awal2 td…naik kat BTS ke Nilai. Sampai rumah, memang leteyh giler…sebab berpanas sakan kat padang td. Tp prof memang percaya 101% yang kawan2 prof (FarahLi, Murni, Hamidah, Dila, Airin, Ema, Liza, Izreen, Fatin) lagi penat dari yang prof rasa sebab diorg yang bertungkus lumus siapkan makanan dari malam td…

Ape2 pun, prof memang nak say sorry to all my classmate…sebab xbuat kerja yang ditugaskan kat prof (jaga bihun sup), huhuhhuhuhuh…stay cool guys =)


LOVE, Farah…


Labels: ,