Saje suke2 nk bercerita...

Mulai saat ni, aku akan mula busy ngan Design Project 2 (DP2)...progress skang, grup2 lain dah stat chemical equipment design but my grup hysys (kerja DP1) still stuck lagi...bukan stuck actually, cume kene betulkan supaya ade temperature different yg agak tinggi sket...beza temperature skang cume 3 degree je, nk design ape gune temperature tu?? huhuhuhuhuhu...

Housemate aku merangkap classmate aku (fatin), baru je kuar umah tadi g umah salah sorg grup member die (far)...aku dah xsenang duduk pk pasal DP ni, tp buntut xnk bangun dari "princess chair" ni...sebab still online kat fb siap men game lagi...haha

p/s: perasan jadi princess...actually, kerusi study aku ni ade bantal comel kaler pink ngan putih. macam ade gaya princess la..hahahah

ok2, back to my grup td...sume grup dah stat design, grup aku xstat design lagi, but diz week sepatutnye kene hantar draft tuk fez component DP2 ni (chemical equipment design). After klas law td team member aku ajak discuss pasal hysys tu, so wat mase ni hysys tu ok, cume heat exchanger kene tuka jadi cooler n heater. kalau x, xley nk buat pinch. pulak dah??? huuhuhu...

esok pas klas bioprocess (10.30 am) kene discuss lagi ngan grup member aku...n kene make sure yang hysys dah settle n xkan sentuh lagi. sebab part aku skang kene settle tuk material balance, dah kalau hysys asik duk edit2 je...keje aku makin tertunggak lagi ar, tp xpe...aku yakin ngan grup aku. hehehehehe

Even aku kata "xsenang duduk" tgk grup lain dah bnyk buat design, tapi aku selamba je layan game kat facebook...housemate aku sume cam dah faham aku, kalau dah bukak baby lappy ni memang aku akan duduk dari bukak sampai aku masuk tdo nnt...hahahaha

Tapi, sem ni aku kene betul2 pandai manage time sebab awal2 sem my mom dah pesan:

kakak, dah akhir sem ni mak nak kakak belajar betul2...tenangkan fikiran, jangan fikir ape2 masalah skang. tumpu perhatian betul2 dalam klas...mak sentiasa doakan yang terbaik untuk anak2 mak.

So, before stat cuti sem ni, aku nak online facebook puas2...sebab pas dah abis sem ni aku ingat nk jarang bukak fb, jarang bukan bermaksud tidak bukak langsung...heheheheeh, aku nk rajin study plak. wat mase skang, azam aku masih kukuh lagi...

Percaya ke aku akan berubah?? kalau kawan aku bace ni mesti die kata aku poyo..hahahah. sebab selalu kalau aku cakap kat die, die xcaye...tp, kali ni aku xnk gtau die aku nk berubah...aku buktikan dulu, baru gtau die. hahaha.

Down la kalau kawan baik sendiri xnak caye pe yg kite buat..betul x??? so, untuk mengelakkan perasaan tu, kite kene buat dulu..kire macam eksperiment ar ni. hahahaha...


****************
Jadual sem akhir


Labels: