Friday, December 18, 2015

TUTOR PERIBADI 2016

Menawarkan perkhidmatan tutor peribadi kepada pelajar SEKOLAH MENENGAH untuk subjek:

1.   Sains
2.   Kimia
3.   Matematik
4.   Matematik tambahan

*tambahan subjek boleh dirunding*

(Perkhidmatan kelas setiap sabtu hingga rabu)



*****


Pilihan:

1.   Datang sendiri ke rumah tutor di Desa Cempaka, Bandar Baru Nilai (RM 20/jam)

2.   Tutor datang ke rumah pelajar (RM 60/jam)

3.   Kelas berkumpulan, lokasi pilihan pelajar (RM 100/jam – maximum 5 orang)



Sebarang pertanyaan boleh email ke iqzoner@gmail.com


Insyaallah, Terima kasih!

Wednesday, May 20, 2015

DARI SEMENANJUNG KE TANAH KUNDASANG

Alhamdulillah

Buat kali kedua trip kami bersahabat buat lawatan sambil mengeratkan silaturrahim.. Tahun lepas kami bertiga ke Langkawi (Hanis, Shira dan FS). Tahun ni dengan pertambahan 2 ahli baru ( Wani dan Najua) memeriahkan trip ke Sabah kami berlima.



Perkenalan yang hanya bermula di media sosial dan kami masih tetap berhubung walaupun berjauhan namun tetap dekat dihati. Walau sibuk dengan urusan masing2, masih tetap menjaga ukhuwah yang terbina hadiah dari yang Maha Esa :)

Perjanjian termeterai untuk trip tahun ni. Sepatutnya kami ke Penang, namun apa kan daya hati lebih membuak2 untuk ke Sabah. 

Kami selamat sampai di Sabah pagi tadi jam 1035 dan meneruskan perjalanan dari Kota Kinabalu ke Kundasang. Perjalanan selama 2 jam dengan cuaca yang dingin mendamaikan, sangat selesa di Kundasang ni. 

Kami menetap di J.Residence (lokasi agak cerun kebawah) selama 1 malam sebelum berpindah ke Kota Kinabalu besok :)

Suasana kat Kundasang sangat dingin sepanjang masa. Bilik tak ada aircond, udara dingin semulajadi sentiasa menyelubungi tanah Kundasang ni. Best gilerrrr. Air sejuk sejuk sejukkkkk

Trip besok kami nak melawat area Ranau, we shall see nanti apa yang best kat Ranau dengar kata ada jambatan gantung lagi best dari FRIM. Yeke?




Tuesday, April 28, 2015

Kerana wanita

28 Mac 2015

FS terlibat secara langsung untuk projek mega Rahsia Aura Perniagaan (special edition). Dengan izin Allah, FS berkenalan dengan ramai kawan baru dari online sehingga kami bertentang mata. Alhamdulillah

Di RAPSE, FS bersama sebilangan crew melayan permintaan peserta untuk didiagnos berkenaan #warnadiri #logdiri #kerjaya.

Sesi diagnos sangat memerlukan konsentrasi yang mantap dan tenaga yang cukup. FS secara peribadi masih lagi berasa sedih tak dapat tunaikan permintaan semua peserta #RapSeKL tempoh hari.

Beberapa hari kebelakangan ni, FS teringat akan seorang sahabat. Beliau merayu minta didiagnos namun terpaksa FS tolak rayuan beliau kerana energy agak merudum malam tu. Dari riak wajah beliau nampak aura kesedihan dan merajuk dengan kita. FS tidak kenal beliau secara dekat. Cuma sempat FS bertanya datang dari mana. Port Dickson katanya. Bertambah lah sedih dan bersalah...datang dari jauh, tak dapat diagnos :(

Puas mencari sahabat itu di fb, barangkali mungkin kami friend di fb. Kata hati yakin beliau friend dengan FS, FS pun pm beliau semalam. FS mencari untuk tunaikan hajat diagnos beliau. Entah mengapa asyik tercari-cari sahabat tu.

24 April 2015

Dalam perjalanan pulang ke rumah petang tadi, whatsapp berdering...

"Farah, ingat akak tak? Yang tak sempat masa aura million tu"

Hati terdetik siapa lah yang whatsapp ni. Jujur, FS tak kenal kerana gambar WA pun tak menunjukkan gambar beliau dan tak save contact num beliau.

"Macamana akak nak jumpa farah?"

"Akak dah jual bisnes akak tu"

Bertambah FS terkejut, apa kaitan FS dengan bisnes beliau. Cool...pasti ada cerita yang nak disampaikan.

"Akak kat NCI, baru lepas operation".

Tiba-tiba talian terputus...FS wondering beliau di wad mana. Tak tahu nama penuhnya. Serta-merta FS terus terbayang wajah sahabat yang dicari tu. Barangkali betul...

Malam, gagah kan diri ke NCI lepas maghrib. Hanya berbekalkan lokasi tempat tinggal beliau dan nombor telefon, FS minta bantuan kaunter pendaftaran.

Alhamdulillah, selepas 30minit mencari akhirnya berjaya jumpa wad beliau. Luluh hati...betul la wanita ini yang minta FS diagnos beliau sejurus habis event RAPSEKL tempoh hari. 

Air mata tiba-tiba berguguran jatuh...apa yang menggerakkan hati beliau untuk whatsapp FS? Kenapa dalam masa yang sama FS terus terbayang wajah beliau dan terasa nak mencari sangat-sangat.

Kisahnya, Allah yang aturkan untuk kami bertemu,. MasyaAllah. Terima kasih Allah...sekurang-kurangnya FS dapat gembirakan hati beliau untuk berjumpa dengan diri ini.

FS pun menceritakan pada beliau betapa bersungguh-sungguh FS mencari beliau di FB sebab nak tunaikan janji untuk diagnos beliau.

Rupanya, orang yang FS pm di FB tu bukan beliau...aduhai. rasa kelakar pun ada =)


Semoga kakak cepat sembuh ya. Nak jumpa lagi kan